tiistai 26. marraskuuta 2013

Lipaston kasausta

Joensuusta matka jatkui kohti itärajaa ja Lieksaa. Jyväskylästä Lieksaan sai varata julkisissa istumiseen vajaat 7 tuntia(!). Ensimmäiseksi Lieksasta tulee mieleen Markku Pölösen elokuva, mutta nyt sain itsekin ihan konkreettisen käsityksen siitä millainen Lieksa oikeasti on. Pieni paikkakunta, jonka keskusta-alueellakin on säilynyt kauniita puutaloja ja yhden pääkadun varrelta löytyy kaikki tarpeellinen: ruokakaupat/tavaratalot, leipomo/kahvila, huonekalu- ja sisustusliike, lemmikkikauppa, pizzeria, pubi, kirpputori, kulttuurikeskus, käsityökeskus jne., jne.
Ystäväni ollessa töissä ehdin tehdä kurssitöitä ja vähän huushollata aikani kuluksi. Iltapuhteena kasasimme ystäväni Ikea-lipaston joka oli odottanut kasaajia useamman kuukauden. Harvinaista että kasaaminen onnistui ilman ärräpäitä tai kömmähdyksiä. Toisena iltana saimme asennettua valaisimen eteisen kattoon kynttilän valossa, joka osoittautui sitten hieman haasteellisemmaksi projektiksi.
Lipastoa kasattiin pitkä tovi tällä, kunnes löytyi oikean kokoiset työkalut.
Autottomuus aiheutti sen että Paaterin kirkkoon tutustuminen ja Kolilla vierailu jäivät toiseen kertaan, mutta viikonlopun aikana ehdin tutustua keskustan ympäristöön, josta tunnelmia tuonnempana.

2 kommenttia:

  1. Minulla ei tullut Lieksasta mieleen mitään. Mielessäni oli siis Lieksan kokoinen musta-aukko. Mutta kohtahan sinä sen täytät:):

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine: Lieksan kokoinen musta aukko :D Hauskasti sanottu, mutta totta varmasti monen kohdalla.

      Poista