lauantai 30. marraskuuta 2013

Toivolan joulupiha

Pyryttävästä lumisateesta huolimatta lähdettiin heti aamusta katsomaan miltä Toivolan Vanhan Pihan joulu tänä vuonna näyttäisi. Tie vei Muiston kakkupöydän kautta makasiineihin ja pikkuputiikkeihin.

Tontut kirjasivat ylös lasten lahjatoiveita.
Manalanpajan tuotteita.
Katriina Pentikäisen jouluseimi.
Marlene.
Kolme lammasta ovat lainassa Laukaan Niemelän tilalta. Kainuunharmaslampaat ovat suomenlampaan ohella suomalainen alkuperäisrotu. Lammasaitauksen edessä oli ruuhkaa kun yritti mahtua lapsikatraan sekaan.
Ella.
Puustikki oli tuonut makasiiniin komean tuolin.
Pihan isännän, Margo Saxbergin, muotokuva.
 On se vain mahtavaa että piha jaksaa kiinnostaa ja vetää kävijöitä. Toivolan joulupihan tapahtumista ja aikatauluista voi lukea lisää täältä

Joko olette vierailleet joulupihalla tai onko aikomuksissa?

18 kommenttia:

 1. Onpas ihanan jouluisen näköinen tunnelma! Enpä ole tänä vuonna tuollaisissa paikoissa vielä käynyt, mutta täällä Tampereella on ilmeisesti ainakin Tallipihalla vastaavat meiningit, huomenna ajattelin käydä katsomassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Näissä saa kyllä kivasti viritettyä joulufiilistä. Saadaanko nähdä tunnelmia sinun Tallipihan vierailusta? :)

   Poista
 2. Onpa tunnelmallista! Kävin parisen viikkoa sitten tutustumassa käsityöläiskoteihin ja tarkoituksena on mennä vierailemaan joulupihallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusu: Lumipyry ei meininkiä kyllä latistanut, miltei päinvastoin. Käsityöläiskodit koristellaan jouluun kuulema vasta myöhemmin, kuten ennen oli tapana. Kiva että noudattavat perinteitä.

   Poista
 3. Ollaan tulossa itsenäisyyspäivän aikoihhin Jyväskylään.Pitää ehdottomasti käydä.Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Tervetuloa! Puodeista ja makasiineista saa hyviä joululahjavinkkejä :)

   Poista
 4. Toivolan piha on kyllä parasta Jyväskylää nykyään. Sain olla mukana Manalanpajan somistuksessa pari viikkoa sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi S: Olen samaa mieltä. Olin silloin aluksi hieman epäileväinen että niinköhän paikassa riittää kävijöitä, mutta niin vain on vetänyt väkeä tapahtumasta toiseen. Pihan yrittäjät ovat kyllä lunastaneet paikkansa! Manalanpajan "poikien" työskentelyä on aina kiva käydä kurkkimassa. Siinä jos missä on perinteitä kunnioittava ammatti.

   Poista
 5. Ihanaa joulufiilistà. Kyllà se joulufiilis vaan on niin eri sielà suomessa kuin tààlà ...ikàvà!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ciacy: Erilaista on vaikka uskon että molemmissa on hyvät puolensa. En voisi itse kuvitella viettäväni joulua missään muualla kuin Suomessa, tai hyvin vaikeaa se tulisi olemaan. Mitä vanhemmaksi varttuu sitä enemmän osaa arvostaa joulua rauhoittumisen aikana ja antimaterialistisena. Kuten sanoit, se fiilis on se juttu :)

   Poista
  2. Onpa ihanan tunnelmallinen ja kutsuva :) Polkuni tulee kyllä kulkemaan pihan tunnelmaan =)

   Poista
  3. Noilla sanoilla Toivolaa itsekin kuvailisin. Tervemenoa joulufiilistelemään! :)

   Poista
 6. Ja Linnan juhlissa voitto kotiin! Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä,samaa katselin että isäntäpari edusti varsin tyylikkäänä :)

   Poista
 7. Onpa kaunista,jospa joskus pääsisi tuonne.
  Hyvää toista adventtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka: Mahtavaa että tällaisia paikkoja on, tuolla on ihana käydä kiertelemässä ja katselemassa; hyväntuulisuuden piha :)

   Poista
 8. Tämä pitäis ehdottomasti nähdä! Olen kuullut tästä niin paljon ja nämä sun kuvat on todella houkuttelevia. Ihana takki sinulla, sekä väri että malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuike: Pistäydy ihmeessä pihalla seuraavan kerran Jyväskylään tullessasi. Ja kahville Muistoon kans!

   Takkiin olen ollut itsekin tyytyväinen. Pitkään tuota kaupassa ihastelin, mutta hinta oli sen verran korkea ettei budjettiin moinen mahtunut. Sitten löysin sen myöhemmin -50% alennuksella ja silloin oli pakko tarttua tilaisuuteen. Värivaihtoehtoina oli tuon sinisen lisäksi musta (jonka yleensä valitsen) mutta tuossa sinisessä korostui takin malli paremmin. Ja sininen kieltämättä miellytti silmääkin enemmän. Nyt se on jo pari talvea palvellut eikä kyllästytä :)

   Poista