tiistai 19. marraskuuta 2013

Elävä Kahvila

Viikonloppuna istuttiin iltaa Savossa luokkakokouksen merkeissä. Ilahduttavan moni loppujen lopuksi pääsi/uskaltautui paikalle ja oli mukavaa nähdä luokkakavereita 10 vuoden tauon jälkeen ihan kasvotusten. Kiitos vielä kaikille osallistuneille!
Sunnuntaina oli tarkoitus tulla Jyväskylään hyvissä ajoin, mutta Eino päätti toisin ja junakyyti vaihtui bussiin. Aika hurjaltahan ne juurineen kaatuneet puut matkan varrella näyttivät. Jyväskylään tultiin lopulta puoli tuntia aikataulusta myöhässä, mikä tarkoitti sitten sitä että myöhästyin vajaan tunnin Jyväskylän taidemuseon järjestämästä Elävästä Kahvilasta. Pahoittelen kuvien laatua, sillä kamerana toimi hätävaran hätävara, sillä omasta kamerastani oli loppunut akku luokkakokousta tallentaessa.
Saavuin sopivasti kahvitauon aikaan piirtämään elävää mallia, mutta muut olivat ehtineet piirtää siihen mennessä jo 3-4 erilaista asentoa. Yllätys olikin sitten melkoinen kun hyppäsin mukaan kesken kaiken ja jouduin suoraan piirtämään liikkuvaa mallia. Tuoliin istutettu malli piirsi Biagio Rosan ohjaamana pitkällä siveltimellä puoliympyrää ympärilleen. Oli hieman hankalaa päästä mukaan koska en ole piirtänyt elävää mallia, saati mitään muutakaan, 5 vuoteen enkä todellakaan koskaan liikkuvaa mallia. Yritin sitten keskittyä vain itse asentoon ja jätin liikkeen kuvaamisen kokonaan pois. Ja juuri kun tuntui että alkoi päästä vauhtiin (ehdin piirtää 3 asentoa), aika loppui ja vuoro annettiin SalsaStudiolle
Tila täyttyi menevästä musiikista ja osallistujat valtasivat tanssilattian. Jätin salsaamisen muille ja osallistujat näyttivät pitävän tanssista yhtä paljon kuin piirtäjät omasta ajastaan. Ihan mahtava iltapäivä ja toivon todella että tuollaisia elävän mallin piirtämistuokioita järjestettäisiin toistekin! Kiitos Biagio ja taidemuseo! Jospa seuraavalla kerralla saisin viivaan enemmän lentoa ja liikkeen tuntua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti