keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Tutustu kehoon piirtämisen ja tanssin kautta

Tällä hetkellä tuntuu että vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken. Kiireen tuntua ei helpottanut se että graduohjaajani ilmoitti (kaikella kunnioituksella) kysymyksenasetteluni olevan 30-40 vuotta jäljessä, jonka vuoksi gradusuunnitelmat menivät uusiksi. 2000-luvun luterilaisen kirkkotaiteen parissa pyöritään kuitenkin edelleen. Marraskuusta tuli oletettavan kiireinen, vaikka käytettävissä oleva aika yritetään hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä näkyy esimerkiksi siten että viikonloppureissussa yhdistetään virallisia asioita, vapaa-aikaa, ystävien tapaamista, graduasioita ja luokkakokous. Sunnuntaisen paluuajan yritän ajoittaa siten että pääsisin osallistumaan vielä Jyväskylän taidemuseon Elävään kahvilaan:
Kuopio Tanssii ja soi 2010
Kuopio Tanssii ja soi 2010
Elävä keho Elävässä Kahvilassa sunnuntaina 17.11.2013 klo 13–16

"Leppoisan tunnelman ja reilun kaupan kahvitarjoilun lisäksi voit itse kokeilla tai seurata elävän mallin piirtämistä ja sen jälkeen voit laittaa oman kehosi liikkeelle lattareiden tahdissa.

Klo 13-14.30 elävän mallin piirtämistä, ohjaajana kuvataiteilija Biagio Rosa.
Klo 14.30-16 esittäytyy latinalaisiin tansseihin erikoistunut tanssikoulu SalsaStudio ja
klo 15 tanssituokio, ohjaajana tanssiopettaja Suvi Tuominiemi

Tule mukaan viettämään mukavaa sunnuntai-iltapäivää yhdessä. Voit ottaa omat piirustusvälineet ja tanssikengät mukaan!"
Biagio Rosan tapasin elokuisessa taiteilijoiden teehetkessä ja tiedossa on varmasti mukava ja osaava piirustuksenohjaaja. Joten jos sunnuntai-iltapäivälle ei ole vielä ohjelmaa tiedossa niin tulkaahan piirtelemään ja tanssahtelemaan :)

6 kommenttia:

 1. Voih, mäkin niin haluaisin piirtää ja tanssia, mutta varsinkin piirtäminen on viime aikoina ihan unohtunut :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Sama juttu, piirtäminen on jäänyt miltei kokonaan. En edes muista milloin on viimeksi ollut kynä kädessä piirtämistarkoituksessa.

   Poista
 2. Kysyisin sinun mielipidettä: Opiskeluun liittyen, mikä on sinun lähdekritiikki tutkimuksenteossa ja bloki kirjoituksissa, tarkasteletko yhtä lähdettä, vai useita, ennen kuin julkaiset tiedon?

  Asia tuli mieleen kun katsoin Ammarin uutisten lööpejä ja suurin osa niistä on ns. tuulesta temmattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Tutkimuksenteossa olen lähdekriittisempi kuin blogikirjoituksissa, vaikka molemmissa tapauksissa haluan tietää useamman mielipiteen,näkökulman ja lähteen kuin vain yhden. Tutkimusta tehdessä yrittää löytää perusteluja sille omalle näkökulmalle "miksi väitän näin". Mutta on totta että juttujen sisältöä katsoo erilaisin silmälasein riippuen siitä onko sen julkaissut esim. Helsingin Sanomat, Kotimaa, Kauppalehti vai Ilta-Sanomat. Joten parempi tutkiskella juttujen sisältöä ensin itse useammasta lähteestä.

   Poista
 3. Samoilla linjoilla minäkin, onneksi taidehistoriaa ei kirjoiteta samaa vauhtia uusiksi kuin "maailmanhistoriaa". Muuten katsoitko tänään 19.30 TV1 Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: No en! Meni täysin ohi....Pitää katsoa jos tulisi uusintana tai ainakin Yle Areenasta. Mahtavaa että näitä taideohjelmia on, mutta en ehdi pitää lukua milloin pitäisi olla aina tv:n ääressä.

   Poista