sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Taidekorttelin avajaiset

Siinä missä lauantaina Jyväskylän taidemuseossa vietettiin Kuutti Lavosen näyttelyn päättäjäisiä, vietettiin samalla myös Seminaarinmäellä Taidekorttelin avajaisia. Taidekorttelin toimijoina ovat Jyväskylän Taiteilijaseura, Keski-Suomen Kirjailijat, Teatterikone ja Keski-Suomen Popjazzopisto. Tarkoituksena on tuottaa säännöllisin väliajoin korkeakulttuurista toimintaa ja tehdä Taidekorttelista viihtyisä kulttuurin kohtaamispaikka. Avajaisissa juhlittiin uutta poikkitaiteellista yhteistyötä mm. livemusiikin, improvisaation, työpajojen, taidenäyttelyiden, runonlaulannan ja runoperformanssien kesken. Ja kaikki tämä ilman sisäänpääsymaksuja!
Galleria Beckerin terassilla tarjoiltiin koko tapahtuman ajan pientä suolaista ja makeaa kahvin/teen lisäksi.
Vasemmalla Merja Nykäsen ja oikealla Maarit Siltamäen maalaus. Taiteilijat toimivat lasten maalaustyöpajan vetäjinä.
Maarit Siltamäki.
Kirjailijatalolla oli Outi Markkasen, Piippa Mutikaisen ja Minja Revonkorven vetämä paperityöpaja.
Teatterikone improvisoi... Kuva: Tuomas Hallivuo.
....samalla kun Verneri Pohjola soitti trumpettia ja A-P Kivinen lausui runoja.
Tikku-Nekku ja Kara-Melli viihdyttivät lapsiväkeä.
Johanna Tilus yhtyeineen soitti Saima Harmajan ja Uuno Kailaan runoihin sävellettyjä laulelmia.
Johanna Tilus.
Tero Tilus.
Johanna Tilus.
Valloittaja - runollinen äänimatka. A-P Kivinen esitti omia runojaan didgeridoon ja tiibetiläisten kulhojen säestyksellä. Mahtava kokemus!
Juha Sillman didgeridoo, Seppo Pennanen tiibetiläiset kulhot. Taustalla Rita Vargasin grafiikkaa. Musiikkia, runoja ja kuvataidetta yhdellä kertaa.
The Raw Recruits soitti vanhaa bluesia ja r&b:tä, omia ja cover-kappaleita.
Olipa mahtava iltapäivä!

2 kommenttia:

 1. Vau, kuulostaapa hienolta. Olen jo pitkään halunnut innostaa pääkaupunkilaisia taiteen pariin joten olen aika kade että teillä onnistui noin hyvin :) Toivottavasti saataisiin tännekkin jotain vastaavaa !

  http://blogit.extempore.fi/kulttuurielamaahelsingissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurielämää Helsingissä: Tämä kyllä tosiaan kuulostaa hienolta yhdistelmältä ja vanhat rakennuksetkin ovat upeita. Jään odottamaan millaista toimintaa/tapahtumia kortteli tulevaisuudessa järjestää.
   Helsingissäkin on varmasti jos minkälaista tapahtumaa ja toimintaa. Valitettavasti pääkaupungin taiteilijapiirit ja paikat ovat itselleni melko vieraat, joten en osaa asiaa sen kummemmin kommentoida. Mutta onneksi olet Sinä, jonka blogista pääsee kärryille tapahtumista. ;)

   Poista