tiistai 16. syyskuuta 2014

Museokortti

Suomen museoliitto on muokannut hollantilaisen esimerkin pohjalta Suomeen 
museokortti-järjestelmän, joka otetaan käyttöön vuonna 2015. 
Museokortin ensimmäinen prototyyppi. Kuva: Suomen museoliitto.
 • Ostopäivästä vuoden voimassa oleva Museokortti on henkilökohtainen pääsylippu, jolla voi vierailla suomalaisissa museoissa niin monta kertaa kuin tahtoo: vaikka joka päivä.
 • Ensi vaiheessa noin 50 euroa maksavan Museokortin voi ostaa kaikkien museoiden tiskeiltä, Museot.fi -verkkopalvelusta  ja Suomen museoliitosta. Seuraavassa vaiheessa jakelukanavat laajentuvat esimerkiksi hotelleihin, ravintoloihin, kioskeihin sekä linja-auto-, juna- ja lentolippuja myyviin organisaatioihin.
 •  Museokortti mahdollistaa museoiden valtakunnallisen yhteismarkkinoinnin, -viestinnän ja -myynnin.
 • Museokortti madaltaa museovierailun kynnystä, sillä kortti valmiina taskussa on helppo poiketa museossa. 
 • Museokortti on fyysinen, luottokorttia muistuttava lippu. Kortin voi ladata uudelleen joko verkkokauppojen kautta tai museon lipputiskillä. Myöhemmässä vaiheessa otetaan käyttöön myös älypuhelimella toimiva sovellus.
 • Kortin pääasiallinen kohderyhmä ovat asiakkaat, jotka tällä hetkellä ostavat normaalin pääsylipun ja vierailevat museoissa vuosittain vähintään viisi kertaa. 
Miltäs Museokortti kuulostaa? 
 
Minusta tässä on onnistumisen ainekset, sillä kyllähän se helpottaisi museokäyntejä, että lampsisi vain ovesta sisään minä päivänä tahansa mihin museoon tahansa. Olettaen, että mahdollisimman moni museo lähtisi projektiin mukaan. 

Lisää Suomen museoliiton P.S. Blogista.

6 kommenttia:

 1. Minä kiinnostuin kyllä heti kun olin uutisen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Ainakin näin museokävijän mielestä kortti olisi vallan mainio! :)

   Poista
 2. Kiinnostuin, mutta mietin tuleeko sittenkään itselleni edullisemmaksi, sillä olen oikeutettu alennuslippuihin. Luultavasti kuitenkin tuon kortin hommaan, sillä sitten museoihin tulee mentyä entistä useammin. Mietin myös tarkoittaako käy "kaikissa museoissa" todellakin ihan kaikkia museoita, vai onko joku Päkäläjärven pitäjämuseo niin jäärä, ettei lähde tähän mukaan...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Sama, olen toistaiseksi oikeutettu opiskelijalippuihin, mutta kyllähän tuo kortti tosiaan kannustaisi käyttämään sitä.
   Museot saavat itse päättää lähtevätkö korttimaailmaan mukaan. Toimii varmasti hyvin kaupunkien suuremmilla museoilla, mutta mietin hyödyttääkö tämä pieniä paikallismuseoita kuinka paljon...?

   Poista
  2. Minuakin jäi askarruttamaan tuo "kaikki museot". Niille voivat olla juuri omat pääsymaksut tärkeitä, eli millähän systeemillä pienet museot saisivat osansa museokorttilaisen visiiteistä?

   Poista
  3. kenkä: Niinpä, saa nähdä kuinka tämän lanseeraus sujuu ja mitä pienet/pienemmät museot tästä ajattelevat...

   Poista