lauantai 2. huhtikuuta 2011

Väittelyilta

 
Entinen pääministeri Matti Vanhanen ja toimittaja Taneli Heikka kyselivät,
"Onko Suomi maailman paras maa?"


--> Aihe oli liian ympäripyöreä tai laaja, eikä väittelijöiden kannat tulleet tarpeeksi selviksi. Vanhanen ei uskaltanut esittää kärkeviä mielipiteitä.

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner ja kansanedustajaehdokas Sinuhe
Wallinheimo (kok.) ottavat yhteen otsikolla "Mitä puoluetta tulee
äänestää, SDP:tä vai kokoomusta?"--> Asetelma oli epätasainen ja epäreilu. Ensimmäistä kertaa vaaleissa olevalla Wallinheimolla ei ollut tarpeeksi taustatietoa ja pohjaa vastustaakseen Jungnerin osuvia ja kärkeviä iskuja. Jungner oli kyllä todella hyvä perusteluineen. Wallinheimo lähinnä pyöritteli samoja aiheita, eikä ottanut kantaa.

Tanssija Esko "Hunks-Esko" Eerikäinen ja toimittaja Petja Savoila
väittelevät aiheesta "Tekeekö seurustelu ihmisestä laiskan?"


--> Illan ehdottomasti viihdyttävin väittelyosuus. Keskisuomalaisen toimittaja Savoila oli tehnyt taustatyönsä ja puolusti laiskuutta parisuhteessa. Eerikäinen taas puhui parisuhteen aktiivisuuden puolesta (hieman parodisesti ottaen huomioon hänen oman suhteensa tilanteen).

Kommentaattorina toimi EVA:n johtaja Matti Apunen. Ilta oli viihdyttävä, vaikkei voi sanoa "väittelyä" tapahtuneen kaikissa osioissa. Hauska ilta savolaistyttöjen kesken.
 

4 kommenttia:

 1. Heimoi! Kommentoin nyt vaan törkeästi ohi aiheen, suo anteeksi. ;D

  Elikkä siis, löysin blogisi taidehistoria-hakusanalla blogilistalta, ja halusin vain imoittautua stalkkaajaksi. ;) Itse valmistaudun parhaillaan taidehistorian pääsykokeisiin (HKI ja TKU), joten varsinkin opiskeluaiheiset päivityksesi ovat tosi mielenkiintosia. ^^ Otan varmaan iltateen yhteydessä urakaksi selailla blogiasi enemmän taaksepäin.

  Näyttelyistä on myös kiva lueskella, vaikka olenkin itse ihan aloittelija (museoreissut ovat olleet lähinnä koulun kanssa tehtyjä, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta). Haluaisin kuitenkin kovasti sivistää itseäni tällä taiteentuntemuksen saralla, joten saan ihan kivaa inspiraatioita kirjoituksistasi. Kiitos siis siitä! :D

  VastaaPoista
 2. shi: Moikkamoi! Ohi aiheen saa kommentoida aivan vapaasti ;)

  Onpa mukavaa saada saman alan ihmisiin yhteys. Ja tervetuloa "stalkkaamaan".
  Onnea pääsykokeisiin, toivottavasti sinua onnistaa. Pidän peukkuja kesän korvalla :)
  Taidehistoria on pääaineeni, mutta sivuaineenani on museologia, joten museoasiat tulevat ja kiinnostavat sitä kautta. Ja taidehistoriaa ei mielestäni voi sivuuttaa museoista eikä päinvastoin.
  Toivottavasti näen ja kuulen sinusta täällä useamminkin :)

  VastaaPoista
 3. Jännän vaihteleva esiintyjäkaarti! Mielenkiintoista olisi saattanut olla myös Eerikäisen ja Vanhasen kohtaaminen parisuhdeteeman ympärillä! heh...

  VastaaPoista
 4. Kultsin kämppä: Heh! :D Olisi kyllä ollut mielenkiintoinen kohtaaminen :D

  VastaaPoista