maanantai 31. joulukuuta 2012

Odottamaton matka

Kävimme tänään katsomassa Hobitti-elokuvan. Harvoin tulee käytyä elokuvissa; sitä jaksaa usein odottaa että elokuvat tulevat vuokraamoihin tai myyntiin, koska en halua maksaa kymmentä euroa tai yli elokuvalipusta. Jotkin elokuvat on kuitenkin nähtävä isolta kankaalta ja Hobitti oli sellainen.
Martin Freeman esittää nuorta Bilbo Reppulia. Kuva: Mark Pokorny. Kuva täältä.

Jännitin etukäteen näyttelijää, joka suorittaa nuoren Bilbon roolin, mutta valinta on osunut oikeaan. Martin Freeman sekoittaa roolissaan hauskuutta ja rohkeutta. Lähes kolmetuntinen pituus ei haitannut, elokuva ei ole pitkäveteinen. Taistelukohtaukset ovat hienoja ja varsinkin kääpiöiden laulama Misty Mountains Cold oli kaunista kuultavaa.

Moni on ihmetellyt etukäteen kuinka kolmestasadasta sivusta saa tehtyä 3 kolmen tunnin elokuvaa. Peter Jackson on lisäillyt tarinaan hieman mausteita, sillä elokuvaan on ilmestynyt Gandalfin rinnalle Radagast Ruskea, vaikka alkuperäisessä Tolkienin tarinassa Hobitti - eli sinne ja takaisin, ei ole lainkaan mainintaa muista velhoista. Tämä alussa hieman ärsytti, mutta katsotaan kuinka ohjaaja rakentaa tarinan kokonaisuudessaan. Smaugista nähtiin takaumissa muutama vilahdus, mutta jännityksellä odotan myös lohikäärmeen ulkonäköä. Onko pidetty kiinni punahehkuisesta Tolkienin versiosta?

Kuva: Mark Pokorny. Kuva täältä.

Hyvä elokuva ja katsottava ehdottomasti 2D:nä kuten Sormusten herra trilogiakin aikoinaan. En ole edelleenkään lämmennyt 3D elokuville. Kääpiöt ovat ihania ja varsinkin Balinia näyttelevällä Ken Stottilla on ihana aksentti!

Kuva: Courtesy of Warner Bros. Picture. Kuva täältä.

Aiotteko käydä katsomassa uuden Hobitti-elokuvan? Tai jos olette jo käyneet, mitä olette siitä mieltä? Tai ylipäänsä tästä uudesta "Tolkien innostuksesta"?  

13 kommenttia:

 1. En ole vielä käynyt katsomassa Hobitti elokuvaa,ajatuksena on kyllä ollut.Saa nähdä tuleeko mentyä.Sormusten herra elokuvat kävin kyllä katsomassa ja tykkäsin elokuvateatteri tunnelmasta.


  Oikein mukavaa alkavaa vuotta ja kiitokset menneestä vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Nämä on kyllä sellaisia elokuvia, jotka pitää katsoa ilman keskeytyksiä elokuvissa. Tunnelma on toisenlainen kuin kotona.
   Haluaisin käydä katsomassa myös sen paljon mainostetun Piin elämä elokuvankin.

   Kiitos myös itsellesi kuluneesta vuodesta ja ihanaa tulevaa vuotta!

   Poista
 2. Ai että, en ole vielä nähnyt mutta ihan pakko päästä katsomaan! Tää on tosiaan niitä leffoja, jotka vaatii ison valkokankaan :) Kiva kuulla että oli hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka: Kerrohan mitä tykkäsit kunhan käyt katsomassa.

   Poista
  2. Nyt on tsekattu! Tykkäsin tosi paljon, vaikka korkeanpaikan kammoisille monissa taistelukohtauksissa olikin haastetta, kun useimmat tapahtuivat jossain missä oli putoamisvaara :D Musiikit oli tosi hyvät ja upposivat paremmin kuin TSH:ssa :)

   Poista
  3. Inka: Niinpä,melkoista kallioilla jne kurkistelua oli ne taistelukohtaukset :o
   Kyllä Jackson osaa rakentaa kokonaisuuden (maisemat+äänet) upeaksi. Seuraavia jaksoja odotellessa... :)

   Poista
 3. Meilläkin olisi Hobtit toiveissa, mutta kun se on niin pitkä elokuva, täytyy oikein etsiä sopivaa rakoa katsomiselle. Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Joo,ymmärrän että perheellisenä sitä ei noin vain otetakaan aikaa elokuvaelämykselle. Toivottavasti löydätte jonkin sopivan kolosen. :)

   Poista
 4. Martin Freeman oli minustakin aivan mahtava Bilbo! Minäkin käyn harvoin leffassa, katson mieluummin tavalliset leffat kotisohvalta käsin. Mutta sitten on nämä, jotka pitää nähdä valkokankaalta. LOTR-elokuvat olivat sellaisia ja aion katsoa myös Hobitti-trilogia valkokankaalta. Hobitin lisäksi ehdin Suomi-lomalla käydä katsomassa tuon Piin elämänkin. Suosittelen, oli todella kauniisti kuvitettu elokuva, kannattaa nähdä valkokankaalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Kotisohva kelpaa hyvin useimmiten minullekin. Kiitos tuosta Piin elämän suosittelusta. Sitä olen harkinnut meneväni katsomaan kun mainoksetkin ovat olleet koukuttavia, ja se niissä soiva musiikki. Pitää käydä sekin katsomassa!

   Poista
  2. Tuota Piin elämän musiikkia olen kuunnellutkin sittemmin Spotifyista, sieltä löysin soundtrackin. Kaunista on!

   Poista
  3. Riina: Voi,nyt en malta odottaa leffaa! Pitää katsoa jos kävisi leffassa viikonloppuna :)

   Poista