keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sydämeeni joulun teen

Tiistai-iltana kävimme perinteisesti katsomassa Vesa-Matti Loirin joulukonsertin. Tällä kertaa tuleva hieman jännitti, sillä olin lukenut lööpin Loirin Kajaanin keikasta.
Konsertin alkaessa Peter Lerche talutti Loirin lavalle, jalat eivät olleet vieläkään täysin kunnossa. Mutta lööpissä olleesta "sekavasta käytöksestä" ei ollut tietoakaan. Loiri esittelee bändinsä usein moneen otteeseen, joka tapahtuu kunnioituksesta työkavereita kohtaan. Hän ei nosta itseään muiden yläpuolelle. Sanojen unohtelu huolestutti, mutta ainostaan Tiellä ken vaeltaa kappaleessa sanat "maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia" kääntyivät muotoon "maahan on laskettu lehtiä, oksia, vaatteita".
Konsertti oli ok,mutta ei samanlaista tasoa muiden näkemieni Veskun konserttien kanssa. Flunssa tuntui vaikuttaneen esityseen, sillä ääni ei kestänyt herkimpiä tulkintoja. Toinen puoliaika meni paremmin kuin ensimmäinen, sillä sekä yleisö että bändi tuntui rentoutuneen. Maan korvessa kulkevi lapsosen tie kappale oli todella kaunis tulkinta, kuin tuutulaulu lapsen sängyn äärellä.
Toivottavasti Vesku saa kroppansa kuntoon, jotta päästään nauttimaan musiikista vielä pitkään.

Ps. Uusi läppäri saapui ja nyt ollaan taas blogimaailmassakin ajan hermolla!  

8 kommenttia:

 1. No työkaveri tänään kertoikin nähneensä Veskun lounastamassa ja arveltiin, että siis joku konsertti on ollut tai tulossa jossain. Kun ei nyt oikein aika riitä seuraamaan näitä kulttuuririentoja. Mutta jos jotain lähtisin kuuntelemaan, niin ehdottomasti Veskun joululauluja. Ihanaa joulunaikaa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miia: Minäkään en ole kovin joulunaluksen kulttuuririentoja seurannut,nuo liput ostin jo hyvissä ajoin lokakuussa. Päästiin taas eturiviin :)

   Rauhallista joulunodotusta teidän perheelle!

   Poista
 2. Kiva, että koneongelmat korjaantuivat! Minulla taisi hajota tulostin, viime viikolla hajosi pokkari. Tiedän, mitä hankin itselleni joululahjaksi. Tosin ehkä osamaksulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Kuinkahan tuntuu että jos jokin alkaa hajota niin sitten samalla rysäyksellä menee muutakin? Minultakin meni ensin se polkupyörä ja sitten läppäri. Toivottavasti minun tavaroiden rikkoutumiset oli siinä....
   Nyt saat sitten tehdä vertailuja joululahjasta :)

   Poista
 3. Minä fanitan Veskua. Eino Leinoja eniten, mutta kyllä menee Inarit ja Ivalot sekä joululaulutkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Sama täällä, fanitus on suuri. Minun fanitus lähti tuosta Lappi-trilogiasta, sen mukana olen ihastunut myös Eino Leinoihin. Ja joululauluja oltiin kuuntelemassa nyt neljättä kertaa. Tuolla kuultiin Leinolta mm. Lapin kesä ja toinen minkä nimeä en muista.

   Poista
 4. Johonkin konserttiin minäkin halajan ennen joulua. Mikään ei tee joulua niin kuin salaa tiristetyt liikutuksen kyyneleet ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eilen tänään huomenna: Tuo on kyllä totta. Joulunalla olevat konsertit saavat herkistymään.

   Poista