sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäissunnuntai

Minulla oli etukäteen suuria suunnitelmia esseiden kirjoittamisesta, mutta pyhäpäivät laiskistivat eikä mieli tahtonut asettua kirjoitustehtäviin. Ryhmätyötä sentään valmistelin, siinä kun on kyseessä muidenkin aikataulut. 
Tuollaisia pieniä brunsseja voisi taikoa useammin, niin tulisi istuttua rauhallisella aamiaisella ihan ajan kanssa. Nuorempana vierastin pöytäliinan räikeitä värejä, mutta nyt se on pääsiäisen piristys. Aurinko astuu keittiöön aina kun tuon liinan nostaa kaapista esille. Muuten en juurikaan pääsiäistä koristele. Tosin on myönnettävä, että kauppojen kukkaosastot vetävät keväisin erityisesti puoleensa keltaisilla kukillaan. Kodin viherkasvit sen sijaan kaipaisivat mullanvaihtoa, osa näyttää surullisen riutuneelta.
Lankalauantaina päätin aktivoitua kirpparikierrokselle eikä sieltä aivan tyhjin käsin tarvinnut lähteä. Takki ja kengät yhteensä 10 euroa. Olen vältellyt pukeutumisessa mustaa, mutta tässä takissa oli niin kiva kellohelmainen malli, että uskalsin ostaa sen mukaani. Kirkkaita huiveja, hattuja ja hiusrusetteja mausteeksi, ettei näytä liian synkältä. 
Pääsiäinen on mennyt lähinnä näitä neliöitä virkatessa. Nyt kun opin miten näitä tehdään, en malta päästää koukkua kädestäni. Tallensin ykköseltä näytetyn ortodoksisen pääsiäisyön liturgian Tampereen kirkosta, ja aamu meni television ääressä virkkaillessa. Nyt alan ymmärtää anoppia, jolla on aina jokin käsityö tekeillä.
Täällä olisi vielä tarpeet aurinkoiseen juustokakkuun,
 joten herkuttelu keväisen juhlan kunniaksi jatkukoon!

Aurinkoista pääsiäissunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Oi miten hienot löydöt. Minä ajattelin tänään, että tekisi mieli jo ne ihan toppaisimmat vaatteet jo kerätä pois. Mutta en taida vielä uskaltaa. Auton renkaatkin pitäisi vaihtaa, mutta mitä jos se vielä heittää lumet tielle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Samaa olen minäkin miettinyt, että talvivaatteet voisi laittaa vintille viemästä tilaa naulakosta. Nyt tuntuu, että eteisessä on talvi- ja kevätvaatteet ja liian monta paria kenkiä. Mutta en tosiaan tiedä uskaltaako niitä vielä viedä, vai pitäisikö odotella vappuun saakka jos takatalvi heittää vielä lunta.... Mutta toivotaan ettei!

   Poista
 2. Herkullisen oloinen pääsiäisbrunssi - ja kivan mallinen takki, sopii etenkin tuon huivin kanssa. Minä olin pääsiäisenä kuumeinen, vähän harmi. Lankalauantaina ehdin kuitenkin käväisemään Kuopiossa.

  Kevättä kohti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Vähän olen epäröinyt nyt käytössä tuota takin mustaa väriä, että viihdynkö siinä kuitekaan, mutta kuten sanoit, tuon huivin kanssa se toimii. Olin kuitenkin jo kyllästynyt edelliseen trenssiini, joka on beige. Vaalea on toki keväisempi kuin musta, mutta jotenkin se beige, ei-minkään-värisenä, alkoi tuntua siltä, että näytän siinä ihan aneemiselta. Vaalea iho "ihonvärisessä" takissa ei ole hetkeen tuntunut miellyttävältä. Musta tuo kuitenkin ryhtiä pukeutumiseen, kunhan tosiaan raikastaa kokonaisuutta tuollaisilla huiveilla.

   Voi ei, toivottavasti kuumeilusi ei ole/ollut pitkäikäinen. Minä olen toistaiseksi välttänyt kevätflunssan, mutta nyt on pienen pieni tuntuma kurkussa, että saattaa olla kaktus muodostumassa. Vastaiskuun siis ajoissa!

   Kevättä kohti kohinalla! :)

   Poista
 3. No niin, hienostihan se virkkaaminen sujuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: No eikö vain! Tosin laatu ei edelleenkään ole kovin tasaista ja kädenjälki näyttää vaihtelevan paljon sen mukaan, minkä paksuista lanka on. Mukavaa tämä kuitenkin on ollut ja pienillä askelilla mennään kohti suurempaa tilkkua. :)

   Poista