lauantai 9. heinäkuuta 2016

Viiniä, Vesalaa, voimanaisia

Kuopion Viinijuhlat viettivät 20-vuotisjuhlavuotta. Sen kunniaksi viinejä pääsi maistelemaan useammasta maasta. Esiintyjälistalla oli mm. Cheek, Chisu, Jari Sillanpää, Tuure Kilpeläinen ja Eppu Normaali. Siskon kanssa kävimme kannattamassa tyttöenergiaa Paula Vesalan ja Kaija Koon muodossa. Kaija Koota olen käynyt katsomassa useampana kesänä eikä sen teho ole himmentynyt. Tykkään siitä asenteesta joka Kaijalla on: 50+ ja epälijöille näytetään keskisormea. Hittejä radiot ja vuosikymmenet pullollaan, joita laulaa mukana niin 20+ miehet kuin eläkeikäiset naiset ja kaikki siltä väliltä. Kaunis hetki oli esimerkiksi se, kun yleisö laulaa Kuka keksi rakkautta yhteen ääneen ja hymyilee samalla toisilleen.
Olin pettynyt tämän vuoden viinilasilogoon. Juhlavuoden näkökulmasta liian pieni.
Paula Vesalaa en ollut aiemmin nähnyt livenä. Olen lämmennyt Paulalle hieman hitaasti, sillä olen todella ronkeli naisartistien suhteen. Miesten ääneen on helpompi ihastua. Vain elämää -sarjan kolmas tuotantokausi (2014) nosti viimeistään kiinnostuksen Vesalaa kohtaan. Kausi oli muuten itselleni kaikkien aikojen mahtavin: Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Paula Vesala, Jenni Vartiainen. Ei niissä Toni Wirtasessa, Paula Koivuniemessä ja Elastisessakaan varsinaisesti mitään vikaa ollut. Sen artistikattauksen jälkeen ei taida tulla itselleni yhtä upeaa kautta.
Chicken chutney.
Lime-lohisalaatti.
Vesala oli huikea! Niin taitava musiikintekijä-monilahjakkuus ja silti ihanan maanläheinen ja vilpitön. Keikasta jäi sellainen kytö musiikkia kohtaan, että seuraavana päivänä piti käydä Äxän kautta kotiuttamassa albumi. Tiedätte mitä täällä luukutetaan seuraavat viikot....   
Keikkasää ei tosin ollut paras mahdollinen. Töissä oli pieni "kisa" auringon ja sateen kesken, mutta niin se vain aurinkoisesta päivästä huolimatta ropsautti vettä Vesalan keikan aikana. Sadeviitat olivat tarpeen. Pohjois-Savossa on tällä viikolla ollut varaa valita eri tapahtumien kesken On ollut Viinijuhlia, Olusia, Siilifolkia, Mansikkakarnevaaleja. Ensi vuonna Viinijuhlilla maistellaan makuja Yhdysvalloista.
Millaisia tapahtumia teidän kesäkalenterissanne on?

6 kommenttia:

 1. Paula Vesala vaikuttaa minusta niin sympaattiselle. Sen Vain elämää-ohjelman perusteella:). Kivat juhlat vaikutti olevan. Minäkin olisin mielelläni vieraillut, jos olisitte ollut lähempänä ja jos olisi ollut ylimääräistä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat juhlat olikin, sateesta huolimatta. Ja Paula on symppis! ^^

   Poista
 2. Kuopion viinijuhlilla olen käynyt vain kerran, voisin kyllä mennä uudelleenkin jos ko. aikana Kuopioon sattuisin. Minulle tutummat ovat tietenkin Mansikkakarnevaalit, mutta Irlannin-reissun vuoksi nekin jäivät tältä vuodelta välistä. Savo kuitenkin kutsuu vielä tänä kesänä ja kotiseudulle on aina ihana palata vaikka hetkeksikin.

  Kivoja kuvia. Paula Vesala on kyllä lahjakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlanti kuulostaa myös varsin kivalta kesäsuunnitelmalta. Sekin paikka olisi joskus haaveissa kokea.

   Poista
 3. Jätän kesätapahtumat kohtalon huomaan - ei suunnitelmia! Eli tänään poikkesin ex tempore Laulukävelyllä Laajavuoressa (ei ehkä luokitella kesätapahtumaksi, mutta itselleni se oli sellainen...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätapahtuma itselle. Näin postauksestasi otsikon, mutta palaan siihen vielä tarkemmin. Laulukävely - ihana ajatus! Kohtalon virrassa on hyvä soljua.

   Poista