sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Värit ja valo lisääntyvät

Aurinkoa alkaa olla taas sen verran, että kodin nurkatkin saavat valoa.
Pääsiäinen 2019.
Keltainen keittiö tuntui talven hämärtyessä jotenkin kylmältä, joten kaipasin tekstiilien myötä lämpöä. Joulua ajatellen halusin jotain punaista, mutta en perinteisessä mielessä pelkkiä jouluverhoja. Niiden tulisi toimia läpi talven. Saara Kurkelan Vallilalle suunnittelema Vaula-kangas osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Samaa kuosia lisäsin vahakankaana myös pöydälle. Pidän edelleen äärettömän paljon tuosta keltaisesta keittiöstä ja siihen palataan taas pian, pääsiäisen aikaan.
Maaliskuu 2020.
Puusohvaan halusin tyynyt, jotta siinä voi halutessaan myös pötkötellä. Itseni lisäksi yksi ystävistäni on uskaltautunut ottamaan sohvan haltuun myös vaakatasossa köllötellen. Kyseisen sisustuskankaan löysin Eurokankaan palalaatikosta, ja äiti ompeli tyynyt valmiiksi.
Eteisessä oleva suurikokoinen peili ei ole edelleenkään löytänyt tietään seinälle saakka... Sen sijaan hankin vastakkaiselle seinälle Muuton värikkäitä Dots-nuppeja naulakoiksi. Värit lainasin tapetista. Ovat käteviä naulakon korvikkeita, mutta toimivat mielestäni myös sisustuselementteinä.
Yläkertaan vievä portaikko on talon kylmin kohta. Tämä talvi on onneksi ollut varsin helppo sekä lämmityksen että lumen kolaamisen suhteen. Ostin portaikkoon verhot, jotta alakerran lämpö ei karkaisi niin nopeasti hukkateille. En ymmärrä miksen keksinyt tätä jo viime vuonna... Suihkuverhotangot ovat näppäriä, kun mitään ei tarvitse porata. Sen kun venyttää tangon oikean mittaiseksi ja poistaa kesän tullen.
Ainut joululahjatoiveeni oli Matti Pikkujämsän Lapuan Kankureille suunnittelema Metsikkö-huopa. Siihen on kuvattu ketun lisäksi mm. pöllö, mustikanvarpuja, kanto, sieniä ja orava. Ihanan lämmin eikä kutita. Ja tarpeeksi iso (130x180 cm). Seinällä on enoni maalaama omenataulu, hyllyllä Rita Vargasin grafiikka ja työkaverin lahjoittama koottava puulelu 60-luvulta.
Timo Kokon Pig in a Blanket hymyilyttää edelleen.
Pienet piirrokset ovat Timo Kokon, kehystetty juliste H.R.Giger-museosta.
Yläkerran työhuoneeseenkin saatiin vähän lisää luonnetta, kun seinälle asennettiin Hanna Werningin Boråstapeterille suunnittelema Koralläng. Huoneeseen vaihtui myös valaisin ja seinien korkeus pääsi oikeuksiinsa tapetin lisäksi myös tauluja sijoittelemalla.
Hubblen avaruuskuvat ovat VB-valokuvakeskuksen näyttelystä.
Alakerran vieras/kirjasto/työhuone kaipaisi vielä tapettia. Suunnitelmat tapetin suhteen ovat jo selvillä, mutta jotenkin arki karkaa johonkin, enkä ole saanut aikaiseksi vielä edes tilattua rullia. Eipä tässä varsinaisesti mikään kiire ole. Pikkuhiljaa koti alkaa näyttää omalta.

Alkuvaiheiden jälkeen tavarat ovat löytäneet hyvin paikkansa. Nyt vain tarvittaisiin lisää säilytystilaa. Siis lipastoja tai pieniä kaappeja. Tarvitsisin esimerkiksi pienen radiopöydän radiolle ja kaikenlaiselle pikkutavaralle mitä tarvitsee aika ajoin (metrimitta, kynät, teipit, muistilaput jne.). Haluan hankkia nämä kierrätettynä ja mielellään talon henkeen sopivina, joten projektiin menee enemmän aikaa kuin jos ne hankkisi suoraan kaupasta. Kaikenlaista tavaraa seisoo siis edelleen laatikoissa odottaen viimeistä sijoituspaikkaansa.
Kyllä tämä on kuitenkin jo koti sanan suurimmassa merkityksessä. ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti