maanantai 15. maaliskuuta 2021

Uusi blogibanneri

*Yhteistyössä Ingmanedu
Osa teistä lieneekin jo kiinnittänyt huomiota blogin raikkaampaan ulkoasuun. Ajatus uudistamisesta lähti yhteistyöstä, jota ehdotettiin entisen oppilaitokseni Ingmanedun puolelta. Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon, kuvallisen ilmaisun osaamisalalla graafista suunnittelua opiskeleva Elena Nasonova otti minuun yhteyttä. Hän halusi tehdä kuvan rakentamiseen liittyvän tutkinnon osan minulle asiakastyönä. Lähdin mielelläni mukaan projektiin, sillä myönnetään, että blogin ulkoasu on ollut kaikki nämä kymmenen vuotta samanlainen. On menty monta vuotta enemmän sisältö edellä. Päivitys tulisi tarpeeseen.

Elena suunnitteli minulle uuden blogibannerin, jonka toivoin kuvaavan minua henkilökohtaisesti, mutta etenkin Hurmioitunutta ja taidehistorioitsijan ammattiani. Vaikeinta itselleni oli etsiä ideakuvia, tiivistää omat ajatukseni siitä, mitä todella halusin.
Ideakuvat: Pinterest.
Ideakuvat: Pinterest.
Halusin, että lopputulos olisi ennen kaikkea ilmava ja hengittävä. Toivoin mukaan jonkin veistoksen tai maalauksen ääriviivapiirroksena, josta näkisi taidehistorialinkin välittömästi. Jan Vermeerin Tyttö ja helmikorvakoru, Sandro Botticellin Venuksen syntymä, Samothraken Nike ja Michelangelon Daavid olivat ehdotettujen listalla. Ne olisivat todennäköisesti tuttuja teoksia myös taidetta tuntemattomille.

Piirrosmaisuuden lisäksi kerroin pitäväni akvarellimaisesta jäljestä ja kasvi/kukka-aiheista, jotka tuovat naisellisuutta ja keveyttä. Maalauksellisuus tukisi myös taidenäkökulmaa ilman, että mukaan tarvitsisi laittaa sivellinpalettia ja siveltimiä. Värien akvarellimaisuus korostaisi myös hengittävyyttä ja keveyttä. Värimaailmaa kuvaillessani tuntui, että tavoittelin kuuta taivaalta.... Kirjoitin Elenalle: "Pidän lämpimistä oranssin ja keltaisen sävyistä (auringonlaskun värimaailma), mutta toisaalta myös raikkaista turkoosin merensinisen väreistä yhdistettynä tyttömäisiin vaaleanpunaisen ja lilan sävyihin."

Kun näin bannerin ensimmäistä kertaa, sisälläni läikähti. Olin yhtä hymyä! Olin niin häkeltynyt ja onnellinen, että lopputulos näytti ihan minulta! Elena oli onnistunut vangitsemaan kaikki toiveeni kauniilla tavalla.

Hetken aikaa pohdin, että olisin ehkä itse sijoittanut Daavidin ja helmikorvakoruisen tytön toisin päin, jolloin Daavid olisi ikään kuin katsonut tyttöä. Pidän kuitenkin tästä versiosta enemmän. Nyt heidän katseensa suunnat eivät vie huomiota Hurmioitunut -otsikolta. Ja rakastan tuota yksityiskohtaa, jossa Hurmioitunut -teksti jatkuu nimenomaan tuolta helmikorvakoruisen tytön ääriviivasta. Tukee ajatusta naisellisuudesta. Kasvielementit tasapainottavat kokonaisuutta sopivasti, ettei otsikkoteksti jää yksikseen keskelle leijumaan.
Kuva: Elena Nasonova.
Elena Nasonova

"Olen kotoisin Pietarista, jota Venäjällä kutsutaan kulttuurin pääkaupungiksi. Eli taide on ollut lähellä sydäntäni lapsesta lähtien. Meidän perheessä museo- ja teatterikäynnit olivat yleisiä. Sen ansiosta innostus museoihin, teattereihin ja uusiin paikkoihin tutustumisesta säilyy yhä.

17-vuotiaana muutimme perheeni kanssa Suomeen. Kielikurssin jälkeen pääsin ammattikorkeakouluun ja vuonna 2017 valmistuin restonomiksi. Viimeisin työpaikkani oli matkailun ja markkinoinnin parissa. Siellä tehtiin paljon yhteistyötä mainostoimistojen kanssa. Silloin tajusin, että haluan itse osata graafista suunnittelua ammattilaisten tasolla.

Näin päädyin Ingmanedu kulttuurialan ammattiopistoon. Aloitin opinnot elokuussa 2020. Opiskelu etenee vauhdikkaasti. Tehtävät ovat olleet monipuolisia. Sain esimerkiksi tehdä pakettikortteja myyntiin, sekä materiaalia opiskelutapahtumaan."
Kuva: Elena Nasonova.
Yhteistyöstä

"Asiakastyö kuului 'Kuvan rakentaminen' kurssin näyttötehtäväksi. Meille esiteltiin vaihtoehtoja, ja niistä sai vapaasti valita kenen kanssa haluaa tehdä yhteistyötä. Oli myös mahdollista etsiä itse asiakas.

Tutkin sinun blogia sekä tehtävänantoa. Se vaikutti mielenkiintoiselta ja luovalta, siksi valitsin sinut. Työn tavoitteena oli hyödyntää kurssin aikana saamiani tietoja, sekä saada asiakas ja itseni tyytyväiseksi lopputulokseen.

Alkuvaihe ja yhteydenotto oli jännittävää. Ollaanko samalla linjalla, pystynkö toteuttamaan visiosi? Onneksi sain sinulta selkeitä toivomuksia, esimerkkikuvia ja listauksen tykkäämistäsi asioista ja teoksista. Se helpotti työtekoa huomattavasti ja työprosessi eteni mutkattomasti.

Koska itsekin pidän taideklassikoista ja akvarelliväreistä, banneri oli mukava toteuttaa. Tämän tyyppisen viivapiirroksen teko oli minulle uutta, mutta olen halunnut kokeilla sitä jo aiemmin.

Koska kyseessä oli henkilökohtainen blogi, minulle oli erittäin tärkeää, että banneri edustaisi sinua ja makuasi. Ihanaa, että niin on käynyt."

Hän tiivisti ajatukseni. Ihanaa, että niin on käynyt. 
Kiitos Elena!

Löydät Elenan Instagramista @elna_graphics

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja nimenomaan raikkaalta! Valitsit kyllä hienot taiteelliset esikuvat inspiraatioksi blogin ulkoasuun.

  Lohduttavaa, ettet sinäkään taiteellisena ihmisenä ole jaksanut panostaa niinkään ulkoasuun kuin tekstisisältöön. Olen myös miettinyt pitkään, että "tarttis jotain tehrä", mutta en vain saa aikaiseksi :D Hienoa, että sulle tuli tällainen mahdollisuus eteen! Onnea myös "uudelle" blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! :) Tällä porskutetaan hyvillä mielin eteenpäin. Sisältörikkaasti edelleen. Minäkin olin pitkään, että "jotain pitäis tehdä", mutta innostus ja oma osaaminen on enemmän sisällöntuotannossa kuin graafisessa suunnittelussa. Kun kerroin siskolleni, että blogiin on tekeillä uusi banneri, hän tokaisi ystävällisesti, mutta suoraan, että jo oli aikakin. Että entinenkin ulkoasu oli "ihan kiva", mutta voisihan sitä päivittää. ;D

   Poista