perjantai 16. heinäkuuta 2010

Asuntomessut 2010

 
En ollut aiemmin ajatellutkaan meneväni Asuntomessuille. Ajattelin ettei siellä olisi minulle mitään. Yllätyin todella, kun avopuolisoni sanoi, että hänestä olisi mukavaa käydä Asuntomessuilla nyt kun ne ovat kotikaupungissa. Hetken katsoin häntä suu auki; mies ehdottaa lähtöä Asuntomessuille, kiertelemään sinne helteeseen ja ihmispaljouteen?! Noh, pienen keskustelun jälkeen asia jäi taka-alalle, kunnes työkaverini kysyi muutamaa päivää myöhemmin haluaisinko kahden hengen vapaalipun Asuntomessujen avajaispäivälle. Ja sehän passasi! Näin pääsimme puolison kanssa kiertelemään messuhumua ja hienoja taloja.

Aurinko helli kuten arvata saattaa, mutta ihmisiä ei ollut enää iltapäivästä niin paljon kuin olin pelännyt avajaispäivänä olevan. Taloissa sai kierrellä ilman suurempaa tungosta. Paljon oli taloja ja sisustuksia, joihin en muuttaisi. Ne olivat kolkkoja, kylmiä ja enemmän edustustaloja kuin koteja, sanan varsinaisessa merkityksessä. Pari taloa oli sellaista, jotka viehättivät silmää ja muutama sisustus, jotka olisin suoraan tahtonut siirtää omaan asuntooni. En ole tosiaan aiemmin Asuntomessuilla käynyt, mutta allekirjoitan väitteen, että Kuopion messuilla on kenties kaunein miljöö mitä messuilla on koskaan ollut. Miltei kaikista taloista oli järvinäköala.

Tässä hieman maistiaisia :)

Sisätiloja:

Katsokaapa mikä paikka porealtaalle?!


Paaaaljon olisi ollut lisää kaikkea kivaa, mutta kaikki ei tänne millään mahdu. Onnistuneet ensimmäiset Asuntomessuni, joten tervetuloa Savon sydämeen! :) Onkos teistä joku kenties tulossa tai edes harkinnut tulevansa?
 

18 kommenttia:

 1. Minä olen tulossa asuntomessuille, mutta onkohan siellä mulle mitään, kun on noin modernia kaikki? Nuo makuuhuoneet viehättää noissa kuvissa minua eniten.

  VastaaPoista
 2. Liisa: Sama juttu, minusta rakennukset oli vähän liian moderneja,vaikka oli siellä pari sellasta vähän perinteisemmän mallistakin tapausta. Luksussuuriahan ne kaikki on. Itsekin ihastelin enemmän sisustuksia kuin itse rakennuksia. :)

  Luulen että löydät sieltä sisustuksia omaan makuusi. Minäkin luulin sinne mennessäni, ettei siellä minulle mitään ole,mutta olipa jotain pientä kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin kiinnitin huomion makuuhuoneisiin,niissä on sellaista mistä minä tykkään.
  Mekin olemme tulossa messuille kun ne nyt naapurikaupungissa on.Yksi syy on juuri tuo kaunis alue.
  Mietimme juuri onko ensi viikolla liian kuuma kierrellä tungoksessa.

  Kiitos kommentistasi.Ja mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. JaanaElina: Ensi viikolle on minusta lupailtu pilvisiäkin päiviä, ettei aurinko paista ihan täydeltä terältä. Mutta mittarilukemat ovat siellä +25-28 asteessa.

  VastaaPoista
 5. Kiitos näistä kuvista!Minäkin olen menossa messuille elokuussa!:)Uskon,että siellä on paljon nähtävää,varmaankin suurin osa modernia ja pelkistettyä.Mutta muutamassa kuvassa oli juuri minun mieleistä.Innolla odotan että pääsen näkemään talot ja sisustukset.Aina jotain pientä vinkkiä sieltä saa!:)

  VastaaPoista
 6. Itse en ole menossa asuntomessuille, joten kiitos kuvista! Moderni ei ole mun tyyli, mutta tykkään kyllä katsella sellaisiakin sisustuksia...
  Tulin tänne ainosofian blogin kautta ja taidan jäädä seurailemaan :)

  VastaaPoista
 7. sarppa: Tervetuloa messuille. Siellä on kyllä ihan uskomattoman kauniit maisemat,paitsi itse alueella, myös sinne vievällä tiellä.Silta kulkee järven ylitse :)

  Jeppu: Itsekään en pidä hirmuisen modernista, mutta niistäkin voi saada jotain ideoita. Mukavaa kun pistäydyit ja liityit lukijaksikin. Toivottavasti saat täältä jotain,vaikka päivän piristykseksi. Sinunkin blogisi näytti kivalta,joten taidan tehdä vastapalveluksen ja liittyä sinun lukijaksesi. Uusia blogeja on kiva löytää :)

  VastaaPoista
 8. Ai te kävitte jo... Me mennään pitkästä aikaa, nyt on niin hyvä tilaisuus kun ovat täällä. Ennen kierrettiin messut joka vuosi oli ne missä tahansa, mutta sitten tuli kyllästyminen ja mielenkiinto siirtyi hieman erityylisiin taloihin ja sisustuksiin. Nyt odotan juurikin jotain pieniä inspiraation lähteitä ja lisäksi mielenkiinnosta tuota aluetta kohtaan haluan nähdä messut.

  VastaaPoista
 9. Miia: Jep,me ehdittiin jo käydä. Mukavaa oli ja vaikka parin tunnin jälkeen alkoi väsyttää,niin olisi tehnyt vielä kierrellä vaikka kuinka.

  VastaaPoista
 10. Hei,
  eksyin blogiisi jotakin kautta, kun taidejuttuja selailin. Pieni maailma, taas se on pakko myöntää. Itsekin entinen Ingmanilainen, ollaan varmaankin jossakin törmättykin.

  Tulin häikäilemättömästi mainostamaan näyttelyäni ( http://www.kehysta.fi/3 ), kun huomasin, että olet kirjoitellut Kuopion kulttuuri-,ym.tarjonnasta ja lisäksi sinulla on mielenkiintoa vanhaa kohtaan. Molemmat yhdistyvät näyttelyssäni... joten tervetuloa :).

  Tuire

  VastaaPoista
 11. Tuire: Tämäpä mukava yllätys :) Oletkohan sinä se Tuire,jonka ajattelen sinun olevan? Olitko kenties kuvaamassa Ikäheimon Riston syntymäpäiväjuhlia (?) Ortodoksisen kirkon keskustalossa tässä joitain aikoja sitten? Taisin sinun kanssasi vaihtaa muutaman sanasen kahvikupposen ääressä muun muassa Martikaisen Jarista...

  Kiitos näyttelyvinkistä! :)

  VastaaPoista
 12. Tuire: Tai nyt taidan sotkea sinut Mäkeläisen Hannaan,jos kuvauskeikka kuulostaa oudolta.

  VastaaPoista
 13. Hanna ollut varmaankin, mutta tuttu tapaus Hannakin :). Hyvä ystäväni hän.

  VastaaPoista
 14. Löysin tänne jostain ja klikkasin itseni lukijaksi!:)
  Kiitos kuvista!mäkään en erityisemmin kovin modernista tykkää mutta kiva näitä on kattella ja oli noissa juttuja mitä huolisin kyllä omaan kotiinkin!:)

  VastaaPoista
 15. Kiitos messujen makupaloista! Ehdotin siskolleni asuntomessuja liitettäväksi Kuopion reissuumme, muttei innostunut. Itseänikään ei uudet talot kauheesti kiehdo. Saas nähdä, mitä tehdään.

  VastaaPoista
 16. maija maitoparta: Olet mitä tervetullein lukijaksi! :)Mukavaa että kuvista on iloa :)

  Sini: Juu,talot olivat melkoisia. Suuria,avaria ja paaaaljon ikkunoita. Järvenranta"mökit" olivat upeita upeine järvinäköaloineen,mutta ylempänä olevat talot olivat minusta turhan lähellä toisiaan. Miltei kaikilta terasseilta ja parvekkeilta näkyi suoraan naapurin terassille tai sisälle taloon. Itse kaipaisin enemmän yksityisyyttä. Tosin jos on hyvät naapurisuhteet niin ei kai se sitten niin häiritse.

  VastaaPoista
 17. Sinulla on tosi hieno blogi! Hauska lukea vaihteeksi vähän erilaista blogia. Tykkään tosi paljon tavasta, jolla mm. esittelet Kuopiota. Kuvasi ovat kauniita ja välittävät oikeaa elämää.

  Kivoja myös nämä messukuvat! Minua kyllä ilahduttaa erityisesti tuo isokuvioinen kukkatapetti, ja eikä kyllä olisi ollenkaan hullumpaa asustella noin rannassa :)

  VastaaPoista
 18. Tuulella: Kiitos todella paljon,kommenttisi piristi päivää ja mieltä! <3 :) Pitää yrittää vielä vähän aikaa kirjoitella Kuopiosta ennen kuin elo-syyskuussa kotipaikkakunnaksi vaihtuu Jyväskylä. Siellä sitten todennäköisesti enemmän "tutkimusmatkailu" kuvia. Toivottavasti pääsen kirjoittelamaan kuitenkin vielä silloin tällöin Kuopiostakin. Sydän tulee olemaan Savossa.

  Kukkatapetti on tehosteseinänä kaunis, herkkä ja raikas. Omaan makuuni ehkä liian "kirjava", mutta tuon huoneen kokonaisuudesta pidin. :) Paljon siellä oli minusta kauniita sisustuskokonaisuuksia, mutten välttämättä osaa nähdä niitä omassa kodissani.

  VastaaPoista