torstai 8. maaliskuuta 2012

Kotona

  Ostin sitruspuristimen ja nyt olen innostunut tekemään tuoremehua aamuisin, iltaisin ja joskus siinä välissäkin. Ja nyt todella huomaa kaupan mehujen ja itse puristetun mehun eron. Tämä koukuttaa. Satsumat antavat oranssia mehua, kun appelsiineista saa keltaista. Halkaistu sitrushedelmä on muuten kaunein hedelmä minkä tiedän.
Toinen asia minkä tahdoin näyttää on joulukaktukseni. Jotkut saattavat muistaa etten todellakaan ole viherpeukalo-ihmisiä, ja parhaiten minulla säilyvät viherkasvit, jotka eivät tarvitse säänöllistä hoitoa. Yleensä käy niin, että kerran kukittuaan kasvi kuolee, mutta nyt on käynyt ihme! Ehkä en olekaan aivan toivoton tapaus. Joulukaktus on ollut minulla muutaman vuoden ja ostin sen silloin, kun se oli nupuillaan ja kukki. Sen jälkeen sain kerran siihen kasvamaan nuppuja, mutta kukkimaan pääsi vain yksi (!) kukka. Mutta katsokaapas tätä. Joulukaktus on kukkiensa puolesta hieman myöhässä, mutta kukkia ja nuppuja on jokaisessa oksassa!
 

4 kommenttia:

 1. myös tuorepuristetun ystävä - se on ylellistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Joskus ajattelin etten raaski puristaa appelsiineja ym. koska tykkään niistä sellaisenaankin, mutta pitää ostaa kerralla vähän enemmän niin voi tehdä molempia, juoda ja syödä.

   Poista
 2. Hei! Jos et siirrä nyt kukkaasi yhtään, niin se kukkii varmasti!

  VastaaPoista
 3. Kunnioitettavia suorituksia! Sekä appelsiinien puristelu, että kaktuksen kukitus. Haastavampana pitäisin tuota kaktusta. Ne niin helposti kuukahtavat liikakasteluun. Oma yksilösi näyttää kaiken lisäksi kukoistavan!

  VastaaPoista