tiistai 26. elokuuta 2014

Helppoo olla onnellinen

Sitä ehti tottua siihen helteeseen siinä määrin, että tämä sadekaudeksi muuttuminen tuntuu oudolta. Sää on syksyinen, mutta puut ovat vielä yllättävän vihreitä. Olen siinä onnellisessa tilanteessa, että minnekään ei tarvitse vielä lähteä jos vettä sataa kuin saavista kaatamalla. Sitä voi hyvillä mielin kotoilla yöpaidassa, kuunnella musiikkia ja vuorotella kahvi- ja teehetkien kesken vaikka koko päivän. Olen tullut siinä yllättävän hyväksi... Tänään tosin aktivoiduin sen verran, että kävin ystäväni kanssa kaupungilla kahvilla. Sateenvarjon alla ja (ehjät) kumikengät jalassa ne lainehtivat kadut olivat mukavaa lampsittavaa.
Mietin viikonloppuna kesää taaksepäin ja tulin siihen tulokseen, että olen saanut tehdä kaiken sen mitä etukäteen suunnittelin ja nähdä niitä ihmisiä joita halusin. Näiden lisäksi matkan varrelle on sattunut uusia ihmisiä, mukavia yhteydenottoja ja mieltä lämmittäviä kommentteja tuntemattomien kesken. Blogin taakse saattaa välillä erakoitua ja unohtua, mutta nyt (sen vuoksi ja siitä huolimatta) on taas löytänyt sosiaalisten tilanteiden rikkauden. Olen perusluonteeltani sosiaalinen, mutta tarvitsen toisaalta voimakkaasti myös sitä omaa aikaa ja tilaa. Kesän tapaamiset olivat kuitenkin niin monipuolisia että taidan vielä hetken leijailla "ihmiset ovat ihania" kuplassa.

Opiskelujen jatkuminen tuntuu toisaalta hyvältä ja odotetulta, toisaalta stressaavalta. Sitä kun pitäisi taas ottautua kunnolla gradun tekemiseen. Paussin aikana on kuitenkin saanut ajatuksia jäsenneltyä ja muiden kommenttien avulla on saanut vietyä projektia tiettyyn suuntaan. Ennen suurempia toimia pitää kuitenkin käydä "paniikkipalaverissa" graduohjaajan kanssa. 

Arjen ja rutiinien palaaminen tuntuu hyvältä. Hyvältä tuntuu myös tieto siitä, että yksi pitkäaikaisimmista ystävistä muuttaa pian samalle paikkakunnalle ja miltei kivenheiton päähän. 

Tervetuloa syksy!

6 kommenttia:

 1. Hei, epäoleellinen kysymys tuon kaiken kauniisti katetun kokonaisuuden keskeltä. Eli mistä olet ostanut tuon vedenkeittimen?
  Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,kommenttisi oli niin hassu että se sai minut naurahtamaan ääneen :D En varsinaisesti pidä vedenkeittimeni ulkonäöstä ja sinä sen sieltä taustalta kuitenkin bongasit. Se on ostettu vuosi - kaksi sitten Clas Ohlsonilta. Se hyvä puoli siinä on, että se pitää veden pitkään kuumana/lämpimänä kun toimii termospullon tavoin. :) Pieneen keittiöön sopivan kokoinen (1 litra).

   Poista
 2. Mukavan tunnelmallisia kuvia :) Syksy tuli vähän yllättäen, ajattelin että helteet kestävät taas syyskuun lopulle mutta nyt onkin ollut varsinainen sadekausi :D Tosin, mikäs siinä kunhan on sateenvarjo mukana matkassa tai kotona lämpimässä, silloin se on ihanan tunnelmallista. Sinulla on ihana banneri! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulttuurielämää Helsingissä: Niinpä, ensin kunnon hellekausi ja ykskaks vaihtui sadekaudeksi. No nyt on toivottavasti tiedossa myös aurinkoisia syyssäitä. Vaikka kumpparit ja lätäköissä lampsiminenkin on mukavaa, kyllä ne värikkäät ja aurinkoiset syyskelit on parhaita. Loskakeleissä ehtii lampsia sitten marraskuussa.

   Kiitos. :) Se banneri olikin ainut uudistus mitä tässä blogissa on ulkoisesti tapahtunut. Roomaan kun sattui jäämään pieni pala sydäntä. Tuo värimaailma on myös osa mielenmaisemaani.

   Poista
 3. Kauniita kuvia! :) Minäkin yritän täällä orientoitua opiskelujen jatkamiseen, ja suunnitelmissa olisi aloittaa gradunkin työstäminen, mikä vähän jänskättää, mutta eiköhän se samalla rutiinilla mene, kun tein juuri keväällä kandinkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Kiitos! :) Sielläkin on siis edessä tämä "suuri koitos". Ei kai se sen ihmeellisempää periaatteessa ole kuin kandinkaan kirjoittaminen. Aihe kuitenkin kannattaa valita huolella että sen kanssa jaksaa työskennellä. Onnekseni ainakaan oma aiheeni ei vielä kyllästytä.
   Onnea ja intoa siis meille molemmille syksyn koitoksiin! :)

   Poista