lauantai 16. elokuuta 2014

Löydöt ja lahjat

Aina ei tarvitse lähteä kirpparille tehdäkseen hyviä löytöjä. Alla olevien kuvien esineistä en ole maksanut mitään, sillä ne ovat löytyneet kesän aikana kaappien kätköistä tai saatu lahjoina. Ja mikä parasta, kaikilla on oma tarinansa.
Kaulakoru äidin korulaatikosta.
Kivasti helisevät korvakorut tuliaiseksi Intiasta.
Tuliaisia: käsilaukku Vietnamista, huivi Intiasta.
Kaappien kätköistä mummon jäämistöä: Kastehelmi-kulhot ja Turun Kultateollisuuden hopealusikat (mummon 50v. lahja 1970-luvulta).

Lahja: Jyväskylän yliopistoyhdistyksen mitali.
Yllä oleva mitali oli kyllä kaikista suurin yllätys. Sain tämän lahjaksi vanhalta herralta, joka on mitalikeräilijä. Kyseinen herra on lähettänyt minulle materiaaleja graduani varten pitkin vuotta ja ajatteli ilahduttaa minua vielä tällaisella yllätyksellä, koska opiskelen juuri Jyväskylässä. Mitali on Raimo Heinon suunnittelema ja samanlainen mitali löytyy ainakin Turun Museokeskuksen kokoelmista. Kuinka moni graduntekijä saa tällaisia kiitoksia työstään ENNEN kuin gradu on edes lähellä valmista.... Melkoinen kiitollisuuden tunne, ja motivaattori!

8 kommenttia:

 1. Blogisi on niin milenkiintoinen, että tarttuuhan tänne uudetkin lukijat. Mielenkiintoista on seurata sinun kiertelyä Keski-Suomessa, Jyväskylässä, mutta myös muissakin tutuissa paikoissa. Uudet ovat avartavia. Pöljän ohi on tullut ajettua, vaan ei pysähdyttyä. Arvaa tuleeko seuraavan kerran, tai sinne tulee jopa lähdettyä varta vasten!
  kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kommenttisi lämmitti mieltäni kovasti. :) Harvoin sitä tulee lähdettyä mihinkään ilman kameraa, kun aina tuntuu löytyvän aiheita ja paikkoja joita voi siirtää myös tänne blogin puolelle. Mukavaa kuulla jos jutut inspiroivat matkailemaan tai museokäynneille. Ja vaikkei itse pääsisikään fyysisesti paikalle, on mielenkiintoista kuulla lukijoiden ajatuksia ja mielipiteitä. Opiskelujen alettua voi olla että opiskeluelämä ja luentojen aiheet siirtyvät taas enenevässä määrin myös tänne blogin puolelle. Itse asiassa minulla on ollut keväästä asti varastossa odottamassa juttu akateemisesta taiteesta, mutta saa nähdä milloin saan sen muokattua tekstiksi asti. Yritän saada nämä kesäjutut pakettiin ensin.

   Poista
 2. Hienoja ovat, etenkin äidiltäsi "peritty" kaulakoru. Itse en osaa kenellekään koskaan tuoda tuliaisia, johtuu ehkä siitä, etten matkoilla käy kaupoissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Kyseisessä kaulakorussa on jotain Kalevala Korun henkeä, vaikka ei se olekaan mitään jalometallia. Muotoilu on kuitenkin kiva.

   Onkohan se enää edes kovin yleistä että matkoilta tuodaan tuliaisia? Minusta tuntuu että se on vähän jäänyt. Kenties siksi että ihmiset matkustavat yhä enemmän ja enemmän. Ennen matkusteltiin harvemmin ja haluttiin muistaa muitakin tuliaisilla, kun kerrankin päästiin ulkomaille. En tiedä. Mutta korttien lähettelemisestä en ole luopunut, minusta se kuuluu siihen juttuun ja lähettelen kyllä kortteja ihan Suomestakin kaupungista toiseen.
   Pidän itseäni kyllä melko helppona ja kiitollisena tuliaisten/lahjojen vastaanottajana. Jo se ajatus että toinen on nähnyt aikaa ja vaivaa lahjan eteen saa minut iloiseksi oli kyseessä sitten suklaalevy, huivi tai postikortti. Kyseinen ystävä keneltä tuliaiset sain, taitaa kuitenkin jo tietää makumieltymykseni ja osaa toisaalta jo vähän testata makuani. Korviksista olen aina tykännyt ja maailmassa ei taida olla niin omituisia, erikoisia tai isoja korviksia mitä en suostuisi kokeilemaan. Pukeutuminen voi muuten olla hillittyä mutta korviksilla voi vähän koreilla. Ja nyt siihen rinnalle on tullut myös nuo huiveista kiedotut "hiusrusetit".

   Poista
 3. Taas tulee mieleen että ollapa korvareiät.. Ihania juttuja. :) Itse sain kaverilta kesällä pari hänen dyykkaamaansa huivia. Pakastamisen jälkeen (olen aina hypervarovainen ettei tule dyykattujen juttujen mukana mitään ylläreitä) niistä on tullut minun ja tyttäreni lempihuivit. Aika päheenä tuolla nyt kuljetaan, eikä kukaan arvaa että roskiksesta ovat meille tulleet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Sinulla on hyvä esimerkki siitä, että aina ja kaikkialla pitää olla silmät ja korvat auki/tarkkana. Usein kuulee kadehdittavia tarinoita myös siitä kuinka joku on tehnyt mahtavia löytöjä mm. roskalavoilta. Kierrätys on aina hyvästä ja tuollaiset "pelastustarinat" ovat kivoja.

   Poista
 4. Oi miten ikävä tuli Roomaan, vanhaan kotikaupunkiin, kun tuon kuvan näki. Kirpputorit, kierrätystorit ja second hand kaupat on parhaita paikkoja tehdä löytöjä myös lahjoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lahjaidea: Tänään kävin itse asiassa taas pitkästä, pitkästä aikaa kirpputorilla. Edellisestä visiitistä olikin jo aikaa. Pari kivaa juttua löytyi, niistä myöhemin enemmän.
   Kerran kun on Roomassa käynyt, se kuva ei katoa mielestä. :)

   Poista