lauantai 27. joulukuuta 2014

Käytettyjä joululahjoja

Vihreän talon Annika on jo monena vuonna liputtanut käytettyjen/kierrätettyjen lahjojen puolesta ja kuulun ehdottomasti samaan ryhmään. Kirpputoreilta ja nettihuutokaupoista löytää aarteita edullisestikin, kun vain jaksaa etsiä. Ihan kaikkea kirppistavaraa en tohdi lahjapakettiin kääriä, sillä tavaran tulee olla ehjä ja siistikuntoinen. Annika jakoi joulun alla vintagevinkkejä jouluksi: Tärppejä teenjuojalle, Heikki Orvolan Miranda sekä Tapio Wirkkala 100v. Nyt kun paketit on jo availtu, uskallan paljastaa mitä itse käärin joulupaperiin. Hintoja en voi paljastaa tarkemmin, mutta mielestäni tein hyviä löytöjä. Lahjojen hinnat liikkuivat 4-40 euron sisällä.
Heikki Orvolan vuonna 1988 suunnittelema Kivi-tuikku.
Olga Osolin Arabialle 1930-luvun lopulla suunnittelemat Myrna-kahvikupit. Nämä olivat tuotannossa vuoteen 2005 saakka. Jonkin verran näitä kirppareilla kiertää, mutta oli melko vaikeaa löytää yksilöitä, joissa kultaus olisi vielä siistissä kunnossa.
Oiva Toikan Nuutajärvelle suunnittelema Pioni-sarjan olutlasi oli tuotannossa 1979-1984. Näitä päätyi pakettiin loppujen lopuksi kaksi.
Hackmanin Savonia-aterimet suunniteltiin 1960-luvulla saksalaisen Adolf Babelin toimesta ja ne näyttävät ajattomilta edelleen.
Kalevala Korun pronssinen Lintunen-rannekoru.
Tony Granholmin Kalevala Korulle suunnittelemat pronssiset Tulen henki-korvakorut meripihkakoristeilla.
Käytettyä, mutta saajat olivat ilmeisen iloisia lahjoistaan. Kotimainen muotoilu on niin kaunista, että näitä tuotannosta poistuneitakin yksilöitä on ilo pelastaa takaisin rakastaviin koteihin.

11 kommenttia:

 1. Kierrätyslahja on hieno idea! Tosin en ostellut muutenkaan paljoa mitään, pari lahjakorttia ja itsetehdyn valokuva-albumin Ifolorilla. Voi kun löytäisikin noita Myrna-kuppeja siskolleni. Hän niitä kerää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti sanoman Hyvää Uutta Vuotta Sinulle!

   Poista
  2. Leila: Kierrätyslahjojen metsästys tulee aloittaa ajoissa, jotta ehtii kiertelemään kirppareilla ja tutkimaan nettihuutokauppoja. Mutta minusta on ihana antaa käytetty lahja, jos löytää jotain sellaista mitä saaja on toivonut. Onnea Myrnan metsästykseen! Ja hyvää uutta vuotta myös Sinulle! Kiitos kun olet kulkenut mukanani. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Pihi nainen: Näihin olin erittäin tyytyväinen itsekin. Olisin mielelläni pitänyt kaikki vaikka itsekin. ;P

   Poista
 3. Kyllä kelpaisi minullekin. En ole jostakin syystä ehtinyt yhtään vielä kirppareille. Mies kyllä teki siellä voitokkaan kierroksen ja löysi kahdet luistimet. Nyt meinattiin perjantaina taas kiertää ja katsoa olisiko muuta talvista urheiluvälinettä tarjolla. Pakkasta 16 astetta, eli talvi se taitaa tänä vuonna tulla ihan toden teolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Luistimet ovat kyllä ihan ajankohtainen löytö ja hienoa jos on löytynyt vielä ihan oikean kokoisetkin. Täällä on pakkaslukemat aika lailla samanlaiset, että kyllä se odotettu talvi taisi viimein saapua.

   Poista
 4. Väripalallakin on suunniteltu joulun alla kierrätysjoulua! Hienoa, että joululahjashoppailut voi nykyään hoitaa ainakin osittain kirpputoreilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepita: Totta, ja se tuottaa iloa jos onnistuu löytämään kierrätettynä jotain kivaa. Säästää rahaa ja antaa tavaralle vielä uuden mahdollisuuden. :)

   Poista
 5. Aivan ihania lahjoja joista ainakin mie tykkäisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina: Kyllä, nämä olisin voinut pitää itsekin. ;) Mutta kivempaa oli ilostuttaa lähesiä. Voi sitä edelleen tehdä hyviä löytöjä, vaikka hinnat ovat nousseet, kun vain jaksaa etsiä.

   Poista