tiistai 9. kesäkuuta 2015

Värikäs kesän aloitus

Tätä hetkeä olen odotellut kameravalmiudessa koko touko-kesäkuun vaihteen. Pyöräilen viikoittain omenapuiden ohi, joten tilannetta tulee tarkkailtua. Viime vuonna kuvasin näitä vaaleanpunaisia omenankukkia jo toukokuussa, mutta tänä vuonna piti odotella kesäkuun puolelle. Lajike on purppuraomenapuu.
Yllä olevat omenankukat on kuvattu Keski-Suomen museon pihalla ja alapuolella olevat kukat Puistotorin leikkipuiston kupeesta.
Väriä kaupunkikuvaan tuo tänäkin kesänä asfalttiin maalattu räsymatto, joka on tällä kertaa kaksiosainen. Viime kesänä matto ulottui Väinönkadulla Hannikaisenkadun ja Kauppakadun väliselle osuudelle, nyt matto jatkuu myös Yliopistonkadun suuntaan.
Maton vierestä voi bongata myös yhden Jim Bachorin mosaiikkiteoksista.
Nyt tästä ei puutu enää kuin ne oikeasti lämpimät kesäpäivät.

8 kommenttia:

 1. Upeaa kukintaa, kauniita kuvia, kelpaisi mökillekin tuollainen puu, mutta se taitaisi olla äkkiä peurojen ruokana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Tämä on kukinnaltaan todella kaunis puu. Voi ne peurat.... Niin monet kerrat olet joutunut niiden jälkiä korjailemaan kun syövät kaiken...

   Poista
 2. Todella hurmaavat vaaleanpunaiset omenankukat. Samoin olen odottanut omenankukkia kun viime vuonna kukkivat jo toukokuussa. Ovatko nuo vaaleanpunaiset aina koristeomenapuita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutsi: Enpä osaa sanoa varmaksi ovatko kaikki vaaleanpunakukkaiset koristeomenapuita. Itse pidän niistä juuri siksi että ne muistuttavat kirsikkapuita. :)

   Poista
 3. Tosi kauniita omenapuita. Luonto on nyt kyllä kauneimmillaan. Se oikein rehottaa. Juhannukseksi mennnään Malmöseen. En tiedä jos vaikka samalla käydään Köpenhaminassakin.

  Kiva idea tuo katumatto. Piristää ihmeesti katukuvaa. Eihän sen päällä tarvitse vättämättä kävellä, vaikka senkin se kestää. Sitä voi ihailla sinällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Nyt alkaa olla havaittavissa että vihreän värit tasoittuvat, ei ole enää kirkkaita vihreän sävyjä. Teillä on tiedossa mukava kaupunki(?)juhannus. Itse en ole tehnyt vielä juhannussuunnitelmia, toivon että olisi ainakin aurinkoista.

   Poista
 4. No täältähän se löytyi tuo leiripaikan kaunis puukin. Blogien lukeminen viisastuttaa ihan selvästi. Kaunis on myös tuo räsymatto:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Todellakin, blogien lukeminen on vain ja ainoastaan hyvästä! :)

   Poista