maanantai 22. kesäkuuta 2015

Keskikesä

Jyväskylässä lainehti kadut vedestä, kun odoteltiin bussia rautatieasemalle. Taloyhtiön pihalle oli kerätty monta sangollista lupiineja. 
Siitä se juhannus lähti. Pohjois-Savossa tiputteli aika ajoin vettä, mutta pääasiassa olin tyytyväinen säätilanteeseen. Aurinko paistoi pitkiäkin aikoja ja vaikka uimassa ei käyty, järven äärellä oltiin pariinkin otteeseen. Ruokailun kanssa oltiin kuin jouluna: koko ajan jotain. Ajanvietteenä ristikkolehti, isoäidinneliöt ja kummipoika. Varsinaisia vapaa-ajan ongelmia ei siis ollut. Saunassa sai selittää mm. miksi ylälauteen jälkeen lattialla olevan ammeen (lämmin) vesi tuntuu kylmältä, miksi sade ropisee kattoon, mistä sade tulee (ja miksi), ja että kiukaalta nouseva vesihöyry ei ole savua. Kokkoa katsellessa tehtiin ero makkaranpaistonuotion ja kokon välillä. 
 
Kuopiolle kiitokset hienosta Brahenpuiston/Pikku Kakkosen puiston monipuolisesta leikkipuistosta!
Jännitystä juhannukseen toi palohälytys, joka osoittautui onneksi vain vialliseksi palovaroittimeksi. Samalla ihmeteltiin isokokoista paloautoa ja sain katsoa lämpökameralla seiniä ja sähkölaitteita.

Sellaista täällä. Sujuiko teidän juhannus odotetulla tavalla, maalla tai kaupungissa, yksin tai yhdessä?

8 kommenttia:

 1. Meilläkin oli mukava juhannus. Tänään teki hieman tiukkaa nousta arkeen, mutta pääsihän se päivä lopulta käyntiin, kun oli saanut aamukahvinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Sama täällä, vaikka ei varsinaisesti olisi tarvinnut nousta aikaisin, yritän saada taas kirjoitusvaihteen päälle ettei homma repsahda ihan kokonaan käsistä. Totta, kahvihetki tekee kummia. :)

   Poista
 2. Juhannusta vietin varmasti satojen muiden ihmisten kanssa kotisaaren kokolla! Oli turhan tiivis tunnelma makuuni, mutta kokko oli kieltämättä komea. Nyt taas arkea ja käännöstöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Tuollakin kokolla oli kiitettävästi katsojia. Arkeen palaaminen tuntui hieman vaikealta, mutta jospa se tästä. Aurinkoista viikon alkua ja inspiraatiota käännöshommiin! :)

   Poista
 3. Minä olin juhannuksen töissä. Toki en taukoamatta, eli kotonakin on vähän juhannusta vietetty. Töissä teimme vanhusten kanssa jo viime viikolla saunavastoja ja juhannusaattona paistettiin lettuja ja laulettiin. Kotona isolla porukalla saunomista, herkuttelua, pelaamista. Mukava juhannus on ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutsi: Erilainen juhannus, mutta kuulostaa hienolta. Saunavastoja en ole koskaan(!) tehnyt, pitäisi joskus kokeilla. Laulut, letut ja mukavat vanhukset ovat hyvä yhdistelmä. Kuin myös tuo kotona saunominen ja herkuttelu. Kuulostaa siltä, että olet saanut tasapuolisesti vähän kaikenlaista. :)

   Poista
 4. Ruotsissa ei ole sataan vuoteen ollut niin kylmää kun on ollut nyt touko-kesäkuussa. Villatakki ja villasukat ovat olleet tarpeen. Istuskeltiin Malmön ihanassa linnakirjastossa ja lueskeltiin. Siinä sitten kuurojen välissä käveltiin ihanassa linnanpuistossa. Ruokapaikkkoja ja kahviloitahan on Malmössä joka kulmalla. Yhden puolet päivää vietimme aikaamme maleksien Jakriborgissa ja sinä päivänä aamupäivästä sattui olemaan aurinkoista ja sain jopa mukavan rusketuksenkin naamalleni. Köpenhaminassa ei tällä kertaa tullut käytä jo huonon säänkin takia.

  Juhannuskin meni palellessa ja sadekuurot olivat riesana. Vettä tuli välillä taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Ennätyskylmä kesä on ollut täälläkin. Aurinkoisistakin pävistä huolimatta on saanut kantaa pidempihihaisia paitoja mukana. Nyt tosin näyttää siltä, että ilmat alkavat muistuttaa kesäisiä lukemia. Omalla kohdallani ei tosin niin haittaa, vaikka sää vähän viileämpi onkin, päivät kun menee kirjoittaessa gradua sisällä. Muiden kesälomien puitteissa kuitenkin toivoisi, että saisivat nauttia lämpimistä kesäsäistä. Mikään helteiden ystävä en ole koskaan ollut.

   Poista