keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Valokuvausta Valamossa

Alkukeväästä sain kutsun osallistua pienelle valokuvausreissulle Valamoon. Ei tarvinnut kahta kertaa pyytää ja niin siellä piipahdettiin yhtenä lomapäivänä. Tämä siis ei ollut mikään työjuttu, vaikka yhteistyökuvioksi sen kai voisi laskea. Päiväreissun tarkoituksena oli valokuvata Mestarin jälki II -näyttelyn kristillisaiheiset teokset Jyväskylän yliopiston Kirkkotaiteen ja -arkkitehtuurin tutkimusinstituutin käyttöön. Samanlaisesta retkestä kerroin jo vuosi sitten Mestarin jälki I -näyttelyn kohdalla. 
Itseni lisäksi mukana matkalla oli yksi taidehissan professori sekä kulttuuriperintöasiantuntija. Tällä kokoonpanolla tehtävä onnistui ennätysajassa, kun yhteispeli toimi moitteettomasti. On aina mukava tehdä hommia (lomallakin) sellaisten henkilöiden kanssa, ketkä jakavat samanlaisen kiinnostuksen kirkkotaiteeseen. 
Dokumentointiretki tehtiin jo huhtikuun alussa ja kyseinen näyttely päättyi 30.4. Mestarin jälki II teki Valamon luostarin näyttelyiden kävijäennätyksen yli 15 200 kävijällä. Onnittelut!
Essi Renvallin Ristiinnaulittu.
Eilen Valamossa avautui vuoden mittainen Via Finlandia -myyntinäyttely, joka on läpileikkaus suomalaisten taiteilijoiden teoksista. Myytävät teokset ajoittuvat aikavälille 1800-1970. 

RIISAllakin on eräänlaista yhteistyötä Valamon luostarin kanssa, mutta siitä kenties lisää myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Valamo osuu harmittavan harvoin matkan varrelle. Pitäisi kai keksiä jotakin menoa sinne suuntaan ihan varta vasten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se menisi siinä samalla jos suuntaat kulttuurimatkalle esimerkiksi Joensuuhun? Tai teet sellaisen Itä-Suomen maakuntamatkailun? ;)

   Poista
 2. Valamo olisi todella kiinnostava käyntikohde. Harmillisesti en ole vielä päässyt siellä käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis ja rauhallinen paikkahan se on. Me saimme onneksemme tilaisuuden käydä kurkistamassa myös Valamon konservointilaitokseen. Siellä ne vasta ihmeitä tekevätkin.

   Poista
 3. Hienoja kuvia! Ja tuo näyttely!

  Olisipa kiva, jos kertoisit lempitietokirjoistasi taiteen saralta, vaikka riippukeinuhaasteeni merkeissä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm,onpas kiva postausidea. Kävinkin katsomassa sinun tietokirjojen riippukeinuhaastetta. Pitänee alkaa tutkia kirjahyllyä tarkemmin, että mitä sieltä voisi nostaa. :)

   Poista