perjantai 6. toukokuuta 2016

Aarreaitta

Kristillisestä taiteesta kiinnostuneet huomio! Kaksi nuorta naista on lyönyt hynttyyt yhteen ja luonut kristillistä kuvataidetta sen laajassa kirjossa esittelevän Aarreaitta-sivuston.
Naiset Aarreaitan takana: Pauliina Sassali, Turun yliopiston taidehistorian oppiaineesta valmistunut filosofian maisteri ja Saara Santala, Graafisen suunnittelun opiskelija Lahden muotoiluinstituutissa.
"Esit­te­lemme kris­til­listä kuva­tai­detta ja visu­aa­lista kult­tuu­ria sekä nii­den teki­jöitä ja tut­ki­joita. Toi­vomme, että Aar­re­aitta olisi kes­kus­te­lun ja jaka­mi­sen paikka eri­tyi­sesti tai­teen ja muo­toi­lun aloilla työs­ken­te­le­ville kris­ti­tyille sekä kai­kille näistä tee­moista kiin­nos­tu­neille.

Aar­re­ai­tassa käsi­tämme kris­ti­nus­kon ja kuva­tai­teen laa­jassa mer­ki­tyk­sessä. Pyrimme eku­mee­ni­suu­teen ja ennak­ko­luu­lot­to­muu­teen ja esit­te­lemme yhtä lailla gal­le­ria­tai­detta kuin kaik­kea visu­aa­lista kult­tuu­ria. Kris­til­listä kuva­tai­detta ja visu­aa­lista kult­tuu­ria ovat tässä tapauk­sessa työt, jotka voi­daan aiheensa tai sisäl­tönsä puo­lesta tul­kita kris­til­li­siksi, jotka on tehty kris­til­li­seen käyt­tö­tar­koi­tuk­seen tai joi­den tekijä on vakau­muk­sel­taan kris­titty." 
Sivusto on jaettu Kohtaamisiin, Keskusteluihin, Hetkiin ja Lainauksiin. Ensiksi mainittuun osioon pääsin kynäilemään RIISAn Faces of Christ -näyttelystä.

"Kristillinen taide ei millään muotoa ole aina uskonnollista, 
siis uskonnollisia aiheita käsittelevää taidetta. 
-- Tämä ajatus perustuu oivallukseen, 
ettei kristinusko koske vain 'pelastusta', 
vaan koko ihmistä kokonaisessa maailmassa."
 
- Francis Schaeffer: Taide ja Raamattu -
Mikäli mieleenne tulee juttuaiheita, näyttelyitä tai muita ideoita sivustoon liittyen, 
aarreaittalaiset ottavat varmasti mielellään vinkkejä vastaan. :)

4 kommenttia:

 1. Mielenkiitoista. Kiitos oikein paljon tästä vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin lisäsin sivun suosikkeihin, niin muistaa käydä vilkuilemassa haastatteluja, näyttelyosiota ja kohtaamisia.

   Poista
 2. Tämä oli hyvä! Kiitos vinkistä! Tykkäsin Facessakin, niin pysyn kärryillä.

  VastaaPoista