tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulu 2016

Perinteiset jouluntoivotukset jäivät blogissa postaamatta, mutta tehdään nyt kerralla tiivistelmä koko joulusta. Tunnelmaan virittäydytään joka vuosi korttien askartelulla, joka tapahtui tänä vuonna jo suht hyvissä ajoin. Ongelmaksi on tosin muodostunut se, että mitä uutta sitä keksisi. Kokonaisuuden pitäisi olla nopeahkosti toteutettavissa, kun näperrän kortteja joka vuosi sellaiset 30 kappaletta. 
Googlailemalla löytyy vaikka millaisia ohjeita ja tällä kertaa keskiössä olivat joulutähdet. Yritän pitää askartelukustannukset kohtuullisina, sillä postimerkkeihin menee nykyisin luvattoman paljon euroja. Tällä kertaa ei tarvinnut ostaa kuin valmiita korttipohjia ja rulla punaista joululiinaa. Tuli halvemmaksi ostaa lautasliinatarvikkeiden puolelta paperinen joululiinarulla kuin askartelutarvikepuolelta monta arkkia punaista paperia. Lopputulos näytti tältä:
Toinen askel jouluun on työpaikan puurojuhlapäivä. Loppuvuosi on monilla yleensä sitä kiireisintä aikaa, joten päivän tapahtumiin osallistuu jokainen oman aikataulunsa mukaan. Minä osallistuin perinteiselle hautausmaakävelylle, jossa muistetaan keskustalon entisiä työntekijöitä. Esittelin perinnettä myös jouluna 2014. Tämän jälkeen syötiin yhdessä joulupuuro.
Jyväskylän kotiin ei joulukuusi mahdu, mutta lähikaupassa oli kutsuvasti pieniä huonekuusia. Joululiina löytyi onnekkaasti kirpparilta. Tampellan Nuutti-kuosi 7 euroa. Tismalleen oikean kokoinen olohuoneen pöydälle.
Jouluaatto alkoi kotikirkon jouluhartaudella. Kauneimmat joululaulut jäivät tänä vuonna laulamatta, mutta jouluradiota kuunneltiin sitten senkin edestä.
Joulupäivä ja Tapaninpäivä kierreltiin sukulaisissa ja ihasteltiin kenties sitä parasta joululahjaa: lunta ♥ Se on kuitenkin itselleni se tärkein joulutunnelman nostattaja. Viime jouluna lunta ei ollut juuri nimeksikään.
Tämä oli mukavalla tavalla laiska joulu. Ei tullut kiireen ja stressin tuomaa ärsytystä, kaikki tapahtui omalla painollaan. Samalla kaavalla jatketaan loppuvuosi, sillä tämä tyttö lomailee

Yksittäisiä murusia arjestani myös Instagramin puolella: @hurmioitunut

2 kommenttia:

 1. Minäkin värkkäsin joulukortteja aikoinaan. Nykyään ei enää paljon kortteja lähetellä, puolin eikä toisin.Olen täysin samaa mieltä kanssasi, että valkoinen joulu on/olisi paras joululahja. En vaan muista että koska sen olen kokenut viimeksi. Muuten kirjalahjat ovat myös mieleen ja ne voi jakaa monen kanssa, kun panee ne kiertämään.
  Hyvää Uutta Vuotta ja leppoisaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle korttien askartelu on mukavaa arjen nollausta. Ei tarvitse ajatella (paitsi se alkuidea), sen kun vain leikkaa ja liimaa.
   Kirjalahjat ovat kyllä mieluisia ja kierrätysajatus on myös toimiva.
   Tällä kertaa sain kirkasvalolampun, joka oli toivelistalla. Marraskuun pimeys alkoi käydä kropan ja mielen päälle, että ajattelin siitä olevan hyötyä. Muutaman päivän olen testannut ja kyllä siitä mieli virkistyy. Rakastan sitä valkoista valoa!

   Poista