sunnuntai 25. elokuuta 2019

Käytettyjä löytöjä

Nyt on taas pitkästä aikaa mukava kierrellä kirpputoreilla, sillä koti alkaa hahmottua tietynlaiseksi. Konkreettiseen sisustukseen on helpompi kerätä löytöjä kirppiksiltä kuin kerätä tavaroita ns. varastoon. Nyt asiat pääsevät suoraan paikoilleen ja käyttöön. Paitsi tuolit. Erilaisia tuoleja on kertynyt vähän huomaamatta sekä perittynä, sukulaisten lahjoituksina että omina kirppislöytöinä. Nyt on tuolien osto/hankkimiskielto, sillä jo olemassa olevat tuolit pitäisi saada käyttöön.... (Peiliä esittelevässä kuvassa näette kuinka olen kätevästi piilottanut yhden jakkaran pöydän alle.... :D ) Mutta nämä seuraavat ovat löytäneet paikkansa:
Puukori tuli lahjoituksena (sukulainen oli kiertänyt antiikkimarkkinoilla). Tällä hetkellä se toimittaa kartonkikierrätyspisteen virkaa, mutta sillä saa kuljetettua esimerkiksi myös tavaraa kellarista yläkertaan ja päinvastoin.
Lääkekaappi löytyi Kuopion peräkonttikirppikseltä. Hintapyyntö oli 10 euroa, mutta käteistä ei sattunut tuolloin olemaan kuin 8,50€, joten sain sen sillä. Lukko ei toimi eikä siihen ole enää avainta, mutta eipä tuo niin haittaa. Tähän voisi tietenkin tehdä sellaisen magneettikiinnityksen. Kun etsiskelin lääkekaappeja netistä huomasin, että hinnat liikkuvat noin 20-35 euron välissä. Joten nappasin tämän nopeasti mukaani kun se tuli vastaan. Nykyisin ei kuulema saisi lääkekaapeissa käyttää tätä punaista ristiä, kun se on varattu Punaisen Ristin käyttöön, mutta minusta tuo on lääkekaapissa juuri mainio symboli. 
Tämä Mäkisen Kuvastin -peili tuli lahjoituksena työkaverilta, joka tyhjentää kotiaan ja mökkiään ylimääräisestä tavarasta. Hän tietää mieltymykseni 1950-60-lukuihin, joten saan aika ajoin hyviä lahjoituksia. Pidän näistä puukehyksisistä peileistä enemmän kuin muovikehyksistä. Tämän peilin mukana sain myös tarinan sen historiasta. Peilin on ostanut työkaverni isöäiti Haapamäeltä 1967, josta se on myöhemmin kulkeutunut mm. Helsinkiin.
Tämä 50-luvun koivuhylly oli mielestäni huippulöytö. Maksoin tästä 10 euroa. Yleensä näitä vanhoja hyllyjä näkee niillä pyyhekoukuilla varustettuina, mutta tällaiset yksinkertaiset kirjahyllyt ovat olleet kiven alla. Näitä aion ostaa mukaani toistekin jos sattuu tulemaan vastaan.
Seinäkello ei mielestäni ollut löytö. Maksoin siitä 30 euroa ja kirppishinnaksi mielestäni vähän liikaa. Jätin sen ensimmäisellä kerralla ostamatta, mutta tulin illalla katumapäälle. Mietin, että se sopisi väritykseltään ja tyyliltään olohuoneeseen. Kävin seuraavana päivänä testaamassa tuuriani ja kyllä, kello oli siellä edelleen. Kellotaulun päällä on lasikupu ja kehys on lasitettua keramiikkaa.

Ne vanhat tuolit ovat kirppareilla heikko kohtani, samoin kuin räsymatot. Niitäkin on tällä hetkellä tarpeeksi, mutta jos tulee hyvän värinen eteen ja edullisesti, taitaa olla vaikea kieltäytyä.

Mistä löydöistä teidän on vaikea kieltäytyä?
Onko jotain mitä etsitte käytettynä?

4 kommenttia:

 1. Todella upeita löytöjä!
  Kierrän tosi vähän kirppareilla enkä shoppaile muutenkaan. Koska asumme ikivanhassa talossa, meillä on myös kaupantekijäisinä tulleita huonekaluja kuten funkis- nojatuolit ja yli sata vuotta vanha pirtinpöytä.
  Tuollainen yksinkertainen hyllykkö lähtisi matkaani heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että kodistasi löytyy tuossa tapauksessa vaikka mitä mielenkiintoista eikä kirppareille tarvitse lähteä. Ihanaa, että talon mukana on tullut myös historiasta muistuttavia tavaroita. :)

   Poista
 2. Minulla on tuon sinun kellosi lähisukulainen, josta jouduin myös maksamaan 30€. Mikä on myös mielestäni paljon. Mutta olen rakastanut omaani joka sekunti, minkä se on kotonani viettänyt. Joskus vaan kannattaa maksaa vähän liikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, en ole katunut kello-ostostani hetkeäkään ja se ilahduttaa olohuoneessa raksuttamalla joka päivä. Joten pidän sitä loppujen lopuksi hyvänä ostoksena. :)

   Poista