torstai 21. huhtikuuta 2022

Kirppislöytöjä

Oli jälleen innostuksessa pidättelemistä, kun löysin kirpparilta käyttämättömät Högl-merkkiset avokkaat! Olen valehtelematta hipelöinyt näitä tismalleen samanlaisia nuden värisiä versioita useamman kerran eri kauppojen kenkäosastoilla, sovitellut jalkaan ja todennut, että onhan ne nätit, mutta hinta on pysäytellyt ostohaluja. Lähtöhinnaltaan 160 euroa tuntui liian suurelta sijoitukselta, vaikka tiedän, että korkokengissä laadusta kannattaa maksaa, jos haluaa oikeasti mukavan tuntuiset korkokengät. Kaupan alennushinta 80 euroa sai jo hieman pohtimaan, että joko nyt? Kengät ovat aitoa nahkaa, pinta kiiltävää lakeria ja päkiän alla olevan platopohjan ansiosta jalka on sopivassa kulmassa, vaikka korkoa on 8cm.

En kuitenkaan koskaan ostanut kenkiä, sillä ajattelin, että minulla on jo kolmet hyvät luottokorkkarit. Ja missä sitä nykyisin voi korkokenkiä käyttää?! Tämä oli muuten asia, jonka havahduin huomaamaan vasta nyt. Työpaikkaa vaihtamalla olen joutunut luopumaan näyttelyn avajaisista, tilaisuuksista, joissa olen tavallisesti saanut korkokenkiä ulkoiluttaa. Ei  tule ihan heti mieleen tilannetta, jossa saisin nykyisen työni yhteydessä näitä käyttää. Kiinteistöhallinnon kuukausipalaveritkaan eivät ehkä ole ihan oikea paikka....
Ja mitäkö maksoin? Seitsemän euroa! Kiiltävät, naarmuttomat, pohjastaan kulumattomat - ihan uudenveroiset.
Jokin kenkäonni oli kierroksella mukana, sillä löysin myös Michael Korsin mustat lyhytvartiset kumpparit 8 eurolla. Minulla on arkikäyttössä keltaiset lyhytvartiset Hai-saappaat, joista pidän todella paljon, mutta ajattelin, että on hyvä omistaa myös yhdet ns. "edustuskumpparit". Mekkokumppareina minulla on puolestaan jo vuosia ollut Julia Lundstenin Nokialle suunnittelemat kiilakorkoiset kumpparit. Kumpparisuunnittelun helmi jos minulta kysytään. Ostovuosi taisi olla 2013 ja toivon, että ne kestävät käytössä ikuisesti.
Tämä viimeinen löytö näkyikin jokin aika sitten jo Instagramin puolella, mutta nostetaan tännekin. Vanhasta pyöreästä vintagepöytäliinasta tehty essu 5 euroa. Olisin ollut valmis maksamaan tästä vaikka 20 euroa, sillä kangas on kestävä ja ompelujälki laadukasta ja viimeisteltyä.

Money well spent.

4 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän upeat löydöt! Tällaisten takia jaksaa kirppareilla ravata, vaikka tulisi monta hutikeikkaa. Olen kyllä sitä mieltä, että naisella (tai miehellä!) ei voi koskaan olla liikaa laadukkaita korkokenkiä. Mutta olisi toki bonusta, jos niitä voisi myös käyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kyllä minulla edelleen on säilynyt kirppareilla se kiertelyn viehätys ja jännitys, kun koskaan ei voi tietää mitä tulee vastaan. Aina ei tule mitään, mutta kiertelemällä pysyy tietoisena mm. eri tuotteiden hinnoista ja mahdollisesta hintakehityksestä.

   Poista
 2. Voi että... minä haluaisin erityisesti nuo kiilakorkoiset kumpparit. Miten tyylikkäät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli joskus nuorempana aika, jolloin vihasin kumppareita. Ne oli rumia ja kömpelön muotoisia. Nyt on tullut ihania kumikenkiä kaikissa sateenkaaren väreissä. Noissa kiilakorkokumppareissa pidän erityisesti oransseista yksityiskohdista. Näitä oli myynnissä täysin mustinakin, mutta ne oli minusta tylsät. Väri tuo sitä jotakin.

   Poista