maanantai 23. toukokuuta 2022

Ulkoilua ja pihapuuhaa

Parin viikon takaisen Helsingin reissun jälkeen kevät on saapunut näkyvästi Savoonkin. Olin unohtanut kuinka paljon pidemmällä kevät siellä etelässä on, kun Kuopiosta junaan noustessa satoi ja ilma oli tuulen vuoksi todella kolea. Tilannetta ei yhtään parantanut se, että juna oli Oulusta tullessa reippahasti 80 minuuttia myöhässä. Helsingin majapaikkaan saapuessa kaikki ärsytys kuitenkin katosi, kun huomasin vaaleanpunaiset kirsikkapuut. Että voikin olla kaunista!

Keittiön puusohvalla pötkötellessä näkyy ikkunasta tällainen maisema.

Kotiin muutama päivä myöhemmin saapuessa kukat olivat heränneet kotipihassakin. Viime viikonloppuna tuli haravoitua viimeiset lehdet ja kerättyä leikatut omenapuun oksat (jotka jätettiin jänisten ja rusakoiden kuorittaviksi). Perunapenkki on käännetty. Amppelimansikat pitäisi vielä siirtää talvehtimispenkistä takaisin amppeleihin. Perennapenkki on kaivettu esiin viimevuotisten lehtien alta. Samalla tuli metsästettyä etanoita. En pidä lehtokotiloista ja niistä valitettavasti tuskin koskaan pääsee kokonaan eroon. Pihahommissa on kuitenkin muodostunut rutiiniksi, että "etananmetsästyspurkki" on aina lähettyvillä.

Puutarhakalusteet ovat tähän saakka olleet yläpihalla, mutta en tiedä miksi en ole aiemmin keksinyt hyödyntää tätä alapihan perennapenkin laatoitusta. Paljon viihtyisämpi kohta. Tästä syystä innostuin rapsuttelemaan laatoituksen puhtaaksi sammaleesta. Ei ollut niin nopea (ja kevyt) projekti mitä kuvittelin ja mitä kuva antaa ymmärtää. Selkä kyyryssä hankaaminen tuntui seuraavana päivänä kropassa (ei, en omista painepesuria).
Nyt kun katson tätä jälkeen-laattakuvaa, niin muistelen nähneeni joskus jonkin piharemppaohjelman, missä kivilaattojen pintaan laitettiin jotain ainetta, mikä muutti vanhat laatat "kirkkaammiksi". Sellaista voisin joskus kokeilla. Tietääkö joku piharemppaaja mistä tuotteesta on kysymys? Mutta haluan jättää kuitenkin nuo nurmireunat laattojen ympärille, ettei tule liian uudennäköistä pihaa.
Lauantain useamman tunnin pihapuuhastelun jälkeen olin päättänyt, että sunnuntaina en tee mitään. Vietän pötköttelypäivän. Katselin koko aamupäivän aurinkoista ulkoilmaa, enkä sitten malttanutkaan pysyä kotona. Vähän huomaamatta matkaa kertyi yli 13 kilometriä.
Tämä on sitä aikaa, kun tekisi mieli olla kaikkialla yhtäaikaa: koti- ja pihapuuhissa, ja samalla tutkia jatkuvasti mitä uutta luonnossa herää. Ja toisaalta nähdä ystäviä, kuluttaa museoita ja musiikkitapahtumia. Joko teillä alkaa kesäkalenteri täyttyä? 

2 kommenttia:

  1. Noista pihalaatoista Janne toissapäivänä katsoi youtubelta laattojen puhdistus vinkkejä...ps. Nätisti kukkii puu T: Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mia, Jannelle terveisiä, että Youtubesta olen minäkin löytänyt apua monenmoiseen "ongelmaan". Hyvä opettaja. Eikös se nykyinen sanonta ole, että "mitä oppia ei Youtubesta löydä, sitä ei tarvita"? ;) Tässä laattojen tapauksessa en tarvitse niinkään puhdistusvinkkejä, vaan muistelen, että jossain ohjelmassa käytettiin jotain nestemäistä ainetta ikään kuin kyllästämään(?) laatan pinta siten, että se muuttui kuin uudennäköiseksi.

      Poista