lauantai 9. maaliskuuta 2013

Jämsän kirpputorit

Eilen vihjailin että tälle päivälle olisi tiedossa pieni reissu. Ja niinpä teimmekin pienen retken Jämsään. Idea syntyi ex tempore keskiviikkoiltana, kun luin opiskelukaverini kanditutkielmaa kaupunkien arkkitehtuuripolitiikoista. Älkää kysykö miten tästä syntyi idea lähteä juuri Jämsään. Mutta jonkin aikaa on jo tuntunut, että Jyväskylän kirpparit on koluttu jo moneen kertaan ja teki mieli nähdä uusia kirpparituulia. Niinpä hyppäsimme aamujunalla Jämsään.
Turistiterkkuja kotiin!
Ensimmäiseksi suuntasimme Koskentielle, josta löytyi Spr:n kirpputori. Tosi kiva paikka, asiat siististi esillä ja helppo katsella ja kierrellä. Täällä oli mahdollisuus maksaa käteisen lisäksi myös kortilla.
Pelastusarmeijan kirpputori Keskuskadulla. Melko paljon huonekaluja (sänkyjen runkoja ja sohvia) ja vaatteita. Ei löytynyt mitään mielenkiintoista. Tämän paikan maksumahdollisuuksia en tullut katsoneeksi.
Kirpputorihalli Pirkkis Teollisuuskadulla. Todella suuri kirppis, paljon pöytiä, mutta pöydät olivat tupaten täynnä tavaraa jolloin niitä ei jaksa penkoa. Joitain mielenkiintoisia vanhoja lasipulloja tuolta löytyi, mutta jätin ostamatta. Tilassa myös pieni kahvila. Voi maksaa kortilla tai käteisellä.
Viimeisenä kävimme Välikadun PikkuTyttö kirpparilla. Mukavasti pöytiä, paikoittain hieman ahtaat hyllyvälit, mutta ensimmäisen Spr:n kirppiksen rinnalla reissun mukavin kirppis. Jaksoi kiertää, pöydissä ei ollut liikaa tavaraa ja se oli monipuolista. Täällä ei käynyt muu kuin käteinen.

No sitten niihin löytöihin, joita ei ollut paljon, mutta olivat sitäkin mieluisampia.
Spr:n kirppikseltä löytyi Timo Sarpanevan Juhava Oy:lle suunnittelema kynttilänjalka, 3 euroa. Samaa sarjaa on kerätty jo aiemminkin täällä. Hinta aiempia löytöjä korkeampi, mutta nyt on koossa parillinen määrä.
Samaiselta kirpparilta tarttui K:n mukaan tällainen. Vänrikki Stoolin tarinat seurapeli 6,80 euroa. Tällainen peli löytyy ainakin Turun museokeskuksen kokoelmista ja Kari Hintsala on määrittänyt ajan mahdollisesti 1950-luvuksi. Tämä peli kuitenkin eroaa hieman väritykseltään tuosta Turun museokeskuksen kokoelmissa olevasta pelistä, sillä siinä pelikannen tausta on sinisävyinen ja tässä pelissä se on punasävyinen.
PikkuTytöstä löytyi Nanny Stillin Kehrä-juomalasit 8 kappaletta 10 euroa. Tämän myötä menee edelliset juomalasit kiertoon ja nämä vaihtuvat tilalle.
Päivä hurahti kirppareilla nopeasti eikä onneksi aivan tyhjin käsin tarvinnut palata kotiin. Jämsän seudulle suuntaaville suosittelen kirppareiksi ainakin tuota Spr:ää ja PikkuTyttöä.

17 kommenttia:

 1. Olipas mukava tietää Jämsän kirppareista.Siitä usein ohiajellaan Tampereelle.

  Kehrä lasit olisin minäkin ostanut.Olivat edullisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Kiva,seuraavan kerran sitten pysähdytte Jämsässä ;)
   Kyllä,todellakin olivat edulliset kun on nähnyt yleensä näiden hintoja tuolla kierrellessä.

   Poista
 2. Todella hyviä löytöjä! Tällaisia kirppariesittelyjä on todella mukava lukea. :)

  Ensi viikolla olisi suunnitelmissa suunnata kaverin kanssa Vantaalle perustettuun Lanttila-kirppikseen. Pitääpä postailla sitten, millainen kirpparikokemus oli. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Näitä on tosiaan muidenkin blogeista kiva lukea,vaikka yleensä se menee siihen löytöjen esittelyyn.
   Hienoa,jäänpä odottelemaan Vantaa-postausta :)

   Poista
 3. Oi nuo lasit on ihanat! Tulee lapsuus ja mummula mieleen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka: Minulla ei näihin ole mitään aiempaa suhdetta tai muistia,mutta olen nyt ihastunut tähän "ryppypintaiseen" lasiin :)

   Poista
 4. Komppaan inkaa muistan nuo lasit lapsuudestani <3

  Visit My Blog One Less Lonely Dancer

  VastaaPoista
 5. Monet ovat koukuttaneet itsensä kirppiksiin! Minäkin välillä.
  Toki aion perustaa oman kirppiksen tähän Ruusumuori-kahvilani kupeeseen ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila Kastelli: Minusta on hienoa että kirppiksillä kiertäminen on kasvanut ja monet hankkivat tavaroita käytettyinä. Tämä on tosin aiheuttanut myös sen että monessa paikassa hinnat ovat nousseet, kun ollaan enemmän hintatietoisia ja hyviä löytöjä on hankalampaa tehdä kuin aiemmin.
   Kahvila + kirppis yhdistelmä kuulostaa hyvältä!

   Poista
 6. Hei!

  Kiitos kirpparikierroksesta! Jämsässä en ole koskaan käynytkään. Ennen käymättömät kirpparit ovat jotenkin aina jännittävämpiä vaikkei niistä paljon tavaraa mukaan tarttuisikaan.Lasilöytösi ovat hienoja!!

  Lämpimiä kevätauringon säteitä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Oleppa hyvä. Minäkään en tuota ennen ollut Jämsässä käynyt,vaikka junalla on usein siitä ohi huristeltukin. Pienten paikkakuntien kirppareille olisi muutenkin mielenkiintoisempaa tutustua kun siellä on usein maltillisemmat hinnat kuin suuremmissa kaupungeissa.

   Poista
 7. Pirkkiksellä tulee useimmiten käytyä, siellä vaan on monissa pöydissä aina samat tavarat. Oon käynyt siellä joskus 7-8 vuotta sitten ensimmäisen kerran ja osassa pöydissä on ihan samat tavarat kuin silloinkin. Tai ainakin tuntuu siltä. Viimeksi oli kyllä ihan kivasti uutta tavaraa. Siitä olin iloinen vaikka en silloinkaan itse tehnyt sen kummempia löytöjä.

  SPR:n kirpparilla olen käynyt kerran ja ihan kivaa tavaraa oli siellä eikä ollut edes kovin kallista. Yhden pelin ostin silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se noissa kirppareissa laskee tosiaan kiinnostusta jos tavara ei liiku. Sitä lähtee aina kiertelemään sillä mielellä että tulisi eteen jotain uutta, että tavara olisi vaihtunut.
   Tuo SPR:n kirppari oli kyllä iloinen yllätys vaikkei kovin suuri ollutkaan. Hinnatkaan eivät olleet liian korkeita.

   Poista
 8. Pirkkiksellä myyntipöydän vuokra 32,00 euroa viikko ja myydyistä tavaroista 5 % provisio. Muistakaa aina pyytää kaikesta kuitti! Älä maksa käteisellä, koska huonomuistinen myyjä ei "muista" siitä kuittia sinulle antaa, näin jää lyömättä kassaan ja sillähän sitä bisnestä tehdään.

  VastaaPoista
 9. Minä suuntaan huomenna Jämsään ihan vaan synttäreitä viettämään ja Jyskistä haen tilaamani IHANAN TONTUN J.kylästä loppu samoin muualta niin teen kierroksen Jämsään. Kiitos vienkeistä kierrän kyllä kirpparit jos kerkiän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää syntymäpäivää! Itse vietän omia synttäreitäni tänään. :) Mukava kuulla jos tästä kirpparilistauksesta on Sinulle hyötyä. Tosin kannattanee tarkastaa ovatko kaikki kirpparit vielä olemassa. Olen kirjoitellut tämän listauksen 2013.

   Poista