perjantai 22. maaliskuuta 2013

Terveisiä ladulta

Tänään molemmilla oli etäpäivä opiskeluista, joten päätettiin lähteä heti aamusta hiihtämään. Ajankohta osoittautui hyväksi, sillä latu oli vasta kunnostettu eikä vastaan hiihtänyt montakaan sukseilijaa (kyllä, se on sana ;P ) ja mikä ihaninta, aurinko paistoi! Nyt ikkunasta näkyykin taas lumisadetta... Mutta hiihtämisen ilo on palannut (ja säilynyt toistaiseksi). :)
Tämä on mukavaa ajatusten nollausta lukemisen ohessa. Hieman jänskättää saanko luettua Rooman topografia ja rakennushistoria kurssiin vaadittavan kirjan ennen tenttiä, sillä pääsiäisenä en aio kirjaa edes vilkaista. Joten viikonloppu ja ensi viikon alku on ahkeraa opiskelua. Ryhmämme sai hyviä uutisia Rooman reissua ajatellen, sillä Alfred Kordelinin säätiö myönsi meille apurahan opintomatkaa varten! Suurista suurin kiitos säätiölle! ♥ Vielä odotellaan ovatko muut hakukohteet yhtä myötämielisiä. Lentoliput Roomaan varasin jo loka-marraskuun vaihteessa ja nyt on ennakkolippu Vatikaanin museoihinkin varattu. Kohtahan tässä voi alkaa jo oikeasti jännittää matkaa!
Tuosta topografia ja rakennushistoria kirjan (Amanda Claridge: Oxford Archaeological Guide - Rome) lukemisesta on kyllä todella paljon hyötyä matkaa ajatellen. Nyt osaan hahmottaa esimerkiksi Forumien kehittymisen ja eri rakennusten tarkoituksen ja kertoa, että Nervan Forumin Minervan temppelistä on otettu materiaalia Santa Maria Maggioren Borghese-kappeliin, ja että kyseisen kirkon edustalla seisova graniittinen obeliski on alunperin Augustuksen mausoleumista, joista toinen obeliski on sijoitettu osaksi Fontana dei Dioscurin suihkulähdettä. Saa nähdä kuinka paljon asioita muistan enää toukokuussa :P
Mutta ennen aurinkoista Rooman kevättä aion nauttia vielä viimeisistä kotimaisista hiihtokeleistä!
Mitäs teidän viikonloppusuunnitelmiinne kuuluu?

16 kommenttia:

 1. Voi miten mahtavat ladut siellä.Kiva että olette innostuneet hiihdosta.Hiihtäminen toisaan nollaa ajatukset.

  Mekin mietittiin aamulla että mennäänkö hiihtämään vai mitä.Mentiin uimaan.Olisi kyllä ollut ihana hiihtokelikin,vaikka aika viileää oli aamusta.Nyt jo sataa lunta.

  Mahtavalta kuulostaa teidän Rooman matka.

  Mukavaa viikonloppua.Me saatetaan käydä mökillä hiihtelemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Hiihtoharrastusta helpottaa huomattavasti se että latu on tuossa miltei vieressä. En jaksaisi kyllä kovin usein asioikseen lähteä ja raahata suksia mukana kauas. Nyt voi kuin "ohimennen" käydä hiihtelemässä.
   Toivotaan vielä paljon aurinkoisia hiihtokelejä koko maahan! Mukavaa viikonvaihdetta! :)

   Poista
 2. hiihto on jee! :) itsellä on hakusessa uudet luistelusukset, täytynee iskeä keväisiin alennusmyynteihin.

  onnea apurahasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitava tyttö: Minä hiihtelen samoilla suksilla mitkä oli aikoinaan yläasteen liikuntatunneilla, ja hyvin toimii (ainakin toistaiseksi) :)

   Poista
 3. Täällä ei hihdetä, vaan toivottavasti rymytään pitkin Gallipolin taisteualueita. Uikkaritkin pakkasin lapsille varmuuden vuoksi mukaan, jos päättävät mennä hyiseen mereen. Minä en aio. Tulee pissatulehdus jo pelkästä kylmän veden ajattelustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Vai taistelualueille olette suuntaamassa. Kuulostaa jännittävältä! Terveisiä saamme todennäköisesti kuulla sieltäkin :) Joo,minäkään en kovin kylmästä vedestä pidä, hyvä jos juhannuksena kastan talviturkkini.

   Poista
 4. Hei mahtavaa onnea apurahasta! :) Mua ei toistaiseksi kyllä laduille saa, vaikka näyttääkin kyllä mukavalta :) Ehkä joskus pitää vielä kokeilla..

  (tuo edellinen kommentti tuli vahingossa mun toisen spostin tunnuksilla, siksi poistin sen..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka: Toivotaan että vielä tulisi muistakin hakukohteista jotain niin ei tarvitsisi ihan opiskelijabudjetilla lähteä. Mutta hieno juttu :)

   Poista
 5. Huippua, Rooman matka kuulostaa mahtavalta! Ulkomaan ekskursiot ovat kyllä opintojen suola! Itse on opintoihin liittyen tullut käytyä mm. Pietarissa, Normandiassa ja Lähi-idässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M: Olen samaa mieltä että ulkomaan opintomatkat ovat opintojen rikkaus! Onneksi pääsin tälle mukaan. Edellisessä koulussani ensimmäinen aikomuksemme oli lähteä Pietariin,mutta se vaihtui Latviaan. Aluksi harmitti, mutta Viron ja Latvian taidekouluihin tutustuminenkin oli aivan äärettömän mukavaa ja mielenkiintoista. Keväällä 2011 oltiin taidehistorian porukan kanssa Ruotsissa ja sekin oli ihanaa. Aiemmin en ollut Ruotsissa käynytkään. Mm. Sigtuna oli kokemuksen arvoinen kaupunki.

   Poista
 6. Hiihtoa, apurahaa ja Roomaa, kuulostaa täydelliseltä! Ihanat kuvat, taas kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: Kiitos. Kevät on alkanut mukavasti,toivottavasti samanlainen meno jatkuu :)

   Poista
 7. Onnittelut apurahasta! Ja matka on pian, mahtaa jännittää ;-D

  Ihanat hiihtokelit, melkein tekee mieli suksimaan. Ehkä ensi talvena, minulla on sentään aika uudet (noin 12 v) suksetkin...

  Kaunis pipo/baskeri, oletko itse tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Kiitos. Pikkuhiljaa alkaa konkretisoitumaan että Rooman matka on todella edessä!
   Ei ole ihan uusimmat sukset minullakaan, samoilla suksilla hiihtelin yläasteen liikuntatunneilla,mutta mikäs siinä kun hyvin toimivat.
   Pipo on muinainen kirpparilöytö ja hyvä hiihtopipo kun reikien ansiosta hengittää :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Culturelle: Kiitos,se tulee tarpeeseen :)

   Poista