keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Unelmat jotka kantavat

Jyväskylän yliopiston kirjaston aula oli täyttynyt unelmista. Sermit olivat täynnä pienille lapuille kirjoitettuja unelmia ja toiveita jotka kantavat eteenpäin. Post Our Dreams on 22-vuotiaan erityispedagogiikka- ja luokanopettajaopiskelija Olli Lukkarin projekti, jossa hän kerää unelmia postikorteille. Hänen tavoitteenaan on inspiroida ihmisiä pohtimaan omaa elämänsä ja unelmiaan, mutta ennen kaikkea tavoittelemaan merkityksellisempää elämää.
Ensimmäiset unelmat Lukkari keräsi kesällä 2012 Helsingin Tuomiokirkon portailla istuvilta turisteilta.
Nopealla tilannekatsauksella naiset unelmoivat pääasiassa Herra Oikeasta ja Onnellisista lopuista, kun taas miehet uskalsivat kirjoittaa värikkäämmistä unelmista. Yritin poimia joukosta mahdollisimman erilaisia unelmia.
Syntyisikö tästä vuosisadan rakkausarina? ♥
Jokaisen pitäisi kävellä päivittäin tällaisen unelmaseinän ohitse ja muistaa 
ravita myös omia unelmiaan.

12 kommenttia:

 1. Ihan totta. Tässähän rupeaa ihan miettimään, että mistä sitä unelmoi. Jos ei tiedä, ei voi edes suunnata oikeaan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Hyvin sanottu "jos ei tiedä mistä unelmoi, ei tiedä mihin suunnata".

   Poista
 2. Hieno idea! Pitääpä käydä näyttelyssä jahka olen taas Jyväskylässä.

  On kiva sekä unelmoida että saada toteuttaa unelmiaan, mutta kaikkien unelmien ei ole edes pakko muuttua todeksi - ne voivat silti kantaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Käy ihmeessä, siellä paljon kivoja unelmia. Tuo on totta että kaikkien unelmien ei tarvitse toteutua kantaakseen silti elämässä eteenpäin. Joskus se unelmointi on se kivoin juttu :)

   Poista
 3. Aika ihana ja ajatuksia herättävä idea! Ja repesin ihan ääneen tuolle puhelinnumeroaan tyrkyttävälle. ;D Saattaisin jopa soittaa, jos siis olisin tuo poikaystävästä unelmoiva tyttö. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Ei kai siinä mitään menettäisikään jos soittaisi ;) Rohkea veto jaella yleisesti puhelinnumeroaan. Mutta kiva että tarjoutui täyttämään poikaystäväpaikkan. "Kysyntä ja tarjonta" kohtasivat ;P

   Poista
 4. Ihana ja inspiroiva idea! Ja niin söpöä kyllä tuo puhelinnumeroiden jakelu, itse ainakin tuossa tilanteessa soittaisin hänelle, olisin sen verran utelias :D Tämä innosti miettimään taas omiakin unelmia, pitäisi kirjoittaa jotain postausta niistä tässä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Sama juttu,uteliaisuus soittaa ja nähdä tyyppi kasvaisivat.
   Me vaihdetaan inspiraatioita blogien välityksellä :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. taitava tyttö: Sanos muuta ;) Toivottavasti tyttö huomaa viestin :)

   Poista
 6. Minulla melkein tuli kyynel silmään, niin äärettömän ihana idea, yksinkertainen toteutus ja silti niin tehokas ja tärkeä asia tehdä! Minulta meni tämä jotenkin ihan kokonaan ohi, olispa ollut kiva nähdä paikan päällä tämä, höh. Hyvä siis että taltioit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja: Tämä oli kyllä ihana idea ja helppo ohikulkijoiden osallistua kirjoittamalla unelmansa seinälle. Minäkin törmäsin tähän vähän sattumalta, olin sopivaan aikaan kirjastossa.

   Poista