maanantai 28. tammikuuta 2013

Tunnustus ja haaste

Nyt muistetaan Hurmioitunutta oikein urakalla. Riina lennätti sydämellisen New blog love tunnustuksen ja Villikataja blogista tuli jo kertaalleen täällä nähty haaste. Tämän vuoksi vastaan vain annettuihin kysymyksiin. Uteliaat voivat käydä kurkkaamassa aiemmin paljastetut "salaisuudet" täältä.
1. Mikä on blogisi kaikkien aikojen suosituin postaus? Suomen käsityön museossa ollutta näyttelyä koskeva postaus Nukketaidetta. Hyvänä kakkosena tulee Taidehistorian vaikeuksia käsitellyt postaus.
2. Suosikkikirjasi/-kirjailijasi? Miksi juuri se/hän? Anna Kortelainen (Virginie!) ja Hannu-Pekka Björkman (Valkoista valoa/Kadonneet askeleet). Molemmat kirjoittavat tavalla joka saa ajattelemaan ja pysähtymään. Jos joskus kirjoittaisin kirjan, haluaisin yhdistellä noiden kahden parhaimpia kirjallisia ominaisuuksia.
3. Mitkä asiat tekevät arjestasi tärkeää ja merkityksellistä? Rutiinit ja se että tietää olevansa tärkeä läheisilleen. Näyttelyvierailut piristävät arkea.
4. Jaa linkki johonkin suosikkireseptiisi. Mansikkamoussetäytekakku, jonka reseptisivun kadotin edellisen koneeni kirjanmerkkien mukana :/ Tässä kuitenkin varmasti yhtä herkullinen korvaava ohje.
5. Mitä muuttaisit itsessäsi, jos voisit? Tasoittelisin ehkä tätä temperamenttiani...
6. Mitä pelkäät? Että menetän taas jonkun läheisen. En tykkää myöskään hämähäkeistä.
7. Mitä sellaista haluaisit vielä saada tai saavuttaa, jota et ole vielä saanut? Punainen tupa ja perunamaa (ja puutarha kiitos).
8. Mikä oli lapsuutesi toiveammatti? En muista lapsuudessani haaveilleeni juurikaan mistään ammatista. Teini-ikäisenä ajatuksena oli tulla kuvisopeksi tai arkkitehdiksi (!). Myös sisustussuunnittelija kävi mielessä.
9. Mitä luonto merkitsee sinulle? Rauhaa, puhtautta ja hyvää kuvausmateriaalia.
10. Jos saisit matkustaa ihan mihin tahansa, mihin matkustaisit juuri nyt ja miksi? Koska Rooman matka on edessä taidan valita matkakohteeksi Firenzen, koska Italiassa on liikaa kaupunkeja jotka pursuavat taidehistoriaa.
11. Mikä on ollut tärkein elämänviisaus jonka olet oppinut? Tai neuvo, jonka olet joskus saanut ja joka on sittemmin osoittautunut todella hyödylliseksi elämässä? Ole kiitollinen kaikesta mitä saat. Elämä on osoittautunut mukavammaksi paikaksi olla kun ottaa ilot ja surut oikealla asenteella.  

4 kommenttia:

 1. Nyt on paljon tunnustuksia liikkeellä.

  Mukava elämänviisaus.Tuon kun aina muistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Nämä tunnustukset ja haasteet tuntuvat menevän vähän kausittain. Välillä on jokaisessa blogissa.
   Niinpä,kyllä noissa sanonnoissa ja elämänviisauksissa piilee totuus.

   Poista
 2. Hyviä vastauksia! Ja elämänviisautesi pitäisi meidän kaikkien muistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Elämänviisaudesta kiitän edesmennyttä mummoani <3

   Poista