maanantai 21. tammikuuta 2013

Kuurankukkasia

Muun muassa tämän vuoksi tykkään pakkasesta.
 

10 kommenttia:

 1. Luonto on todellinen taiteilija, ole onnellinen kun pystyt talvella kuvaamaan pakkasessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Sinäpä sen sanoit,luonto on taiteilija. Pakkasella tulee pukea vain lämpimästi päälle ja takaisin sisälle tullessa pitää katsoa että kamera "sulaa" tasaisesti ettei sisälle tiivisty vettä.

   Poista
  2. Minulla ei vaatemäärä auta, mutta onneksi ei ollut sitä vaivaa nuorena. Nuorena minulla oli Asahi - Pentax kinofilmikameta se toimi hyvin yli 30 asteen pakkasessa monta tuntia. Onneksi suomessakin on kesä.

   Poista
  3. HarryArt: Filmikamerat ovat (valitettavasti) katoava harvinaisuus. Itse tykkäsin kehittää itse kuvia koulussa, se oli mielenkiintoista. Digikameroissa on puolensa, nopeus on valttia,mutta toisaalta moni unohtaa sen vuoksi sommittelun ja muut perinteiset kuvaussäännöt.
   Oma kamerani on toiminut hyvin -25-30 asteen pakkasilla,tosin silloin ei itse kestä kovin pitkään kuvailla. Pitäisi ostaa jotkin lämpimät kuvaushanskat.

   Poista
 2. Kerro, miten sinä sulatat kameran hitaasti?

  On todella upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kuvausreissuilla on mukana kameralaukku ja sisälle tullessa en avaa kameralaukkua muutamaan tuntiin,jotta lämpö tasaantuu tasaisesti.

   Poista
 3. Upeita kuvia! Ostin vähän aikaa sitten valokuvauskirjan, jossa opastettiin step-by-step tuon tyyppisten kuvien ottamiseen, eli nyt vain odotellessa, että josko tänne eteläänkin talvi tulisi... Todennäköisesti jää nuo vinkit ensi joululomaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni: Ei kun vain sitten kokeilemaan ja kameralla leikkimään. Eihän niiden lähi/makrokuvien tarvitse välttämättä olla lumitähtiä :)

   Poista
 4. Vau ! ;) Miten saat noin upeita kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Culturelle: Tämä kohde löytyi hieman vahingossa. Piti kuvata näköalatornista maisemia,mutta ikkunat olivat ulkopuolelta niin jäässä ja kuurassa että kuvasin sitten sitä jäätä ja kuuraa. Näitä oli suht helppo kuvata kun jääkiteet olivat niin suurikokoisia.

   Poista