maanantai 21. tammikuuta 2013

Frida Kahlo dokumentti

Kuva täältä.

Meksikolaisesta kuvataiteilijasta, Frida Kahlosta, kiinnostuneet muistakaapa tänään avata YleTeema klo 17.00. Sieltä tulee tunnin mittainen ohjelma, jossa esitellään Kahlon sinistä kotia.

Historia: Frida Kahlon Sininen talo. Frida Kahlon koti Méxicossa oli 1900-luvun merkittävimpiä älymystön kohtaamispaikkoja. Siellä poikkesivat niin Picasso, Trotski kuin Nerudakin. Mistä talossa puhuttiin ja kuinka siellä surtiin ja juhlittiin?

YleTeema maanantaina 21.1.2013 klo 17.00.

Edit: Jos joku ei ole tänään tv:n ääressä, seuraava mahdollisuus on nähdä ohjelma YleTeemalta tämän viikon perjantaina 25.1. klo 19.00.  

12 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä, olisi muuten mennyt ohjelma ohi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Yritän välillä vinkata tänne näitä taidedokkareita.

   Poista
 2. Ounou! Missasin tämän! Toivottavasti tulee joskus Areenaan tai tulee uusintana.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka: Ethän sinä vielä tätä ole missannut? Vai etkö ole tänään klo 17 teeveen ääressä? Luulen että tämä tulee Areenaan, tai ainakin uusintana :)

   Poista
 3. Oletko katsonut 2002 tehdyn elokuvan FRIDA, se on DVD saatavissa, minusta leffa oli onnistunut.

  Frida (2002)

  Ohjaus: Julie Taymor
  Pääosissa: Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd, Antonio Banderas, Valeria Golino

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Olen. Itse asiassa leffa löytyy tuolta leffahyllystäkin :) Olen lukenut myös Hayden Herreran elämäkerran Kahlosta, jonka myötä aikoinaan taiteilijaan ihastuinkin. Salma Hayek hoitaa roolinsa Fridana kyllä hyvin :)

   Poista
 4. Tämä täytyy kyllä muistaa perjantaina! Entinen työkaverini on niin Frida Kahlo -fani, että nimesi ensimmäisen lapsensakin Fridaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Ihan mielenkiintoinen ohjelma oli kyllä. Frida on kyllä kaunis nimi.

   Poista
 5. Tuliko kukaan katsoneeksi 80-luvulla tai 90-luvun alussa meksikolaista elokuvaa "Frida"joka perustuu Fridan elämään; pääosassa Ofelia Medina. Monet pitää tätä elokuvaa huomattavasti parempana ku vuoden 2002 Hollywood-versiota.

  Heh, lueskelin tossa amazon.comin arvosteluja meks. elokuvasta niin siinä joku tyty haukkuu sitä ja valittaa että "it helps if you understand spanish" vähän siihen tyyliin että häntä harmittaa että siinä puhutaan espanjaa. Siis Fridasta kertovassa elokuvassa....joo....

  Mua vähän riipii sen Salma Hayek-elokuvassa englannin kielen lisäks se että se on niin action-keskeinen, ikäänku Fridan elämä ois ollu vaan tanssia, riehumista, ilonpitoa ja tappeluita - Fridalle sisäinen maailma oli se jokin, ja Frida oli paljon yksin - Meksikolainen versio korostaa näitä hetkiä - Hyvin erilainen, mut eipä oo tietääkseni suomen teevee näyttäny ku viimeks vuonna -91.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos leffavinkistä, en ole ainakaan itse kyseistä leffaa nähnyt.
   Ja todellakin uskottavampihan se leffa on jos siinä puhutaan espanjaa kun Kahlosta on kyse ;P
   Tuo on totta että uudemmassa Frida elokuvassa on toimintaa ja tunnelma on erilainen kuin mitä esim. Fridan elämäkerrasta välittyy. Toivottavasti löytäisi tuon vanhan leffan tai näyttäisivät sen telkkarista, saisi vertailukohtaa ja toisenlaista näkökulmaa.

   Poista