tiistai 17. syyskuuta 2013

Jyväskylän kirpputorit

*päivitetty 8.8.2018

Koska blogiin virtaa melko usein kävijöitä hakusanoilla Jämsän kirpputorit ja Palokan kirpputorit, on mielessä ollut jo pitkään tehdä samanlainen kirpputoriesittely myös Jyväskylästä. Nämä eivät ole paremmuusjärjestyksessä, ja kirjoitetut ajatukset perustuvat omaan käyttökokemukseen eivätkä siten ole absoluuttinen totuus. Tämä ei ole myöskään kaiken kattava listaus.
1. Kirppis Vaajapörssi, Huoltopolku 4, Vaajakoski. Suurikokoinen itsepalvelukirpputori Vaajakosken keskustassa. Täällä ei tule sijainnin vuoksi käytyä kovin usein, mutta harmikseni täytyy todeta, että myynnissä ollut tavara on ollut huonokuntoista, jopa likaista ja rikkinäistä. Myyjien toivoisi ajattelevan pari kertaa mitä tuovat myyntiin ja kannattaisiko osa heittää jo suoraan roskiin (parannusta on ollut havaittavissa!). Iloisia yllätyksiäkin täältä on löytynyt mm. käyttämättömät kotimaiset Sievin työkengät/sandaalit 14 eurolla ja Gaborin naisten kävelykengät 12 eurolla.

Hyllyvälit ovat sopivat, jonka vuoksi lastenvaunujen ja -rattaidenkin kanssa mahtuu kulkemaan hyvin. Tämän kirpparin voi yhdistää esim. Naissaaren vierailun yhteyteen ja Pandan lakutehdaskin on lähellä.
2. SPR-Kirppis, Keskussairaalantie 1. (ONKO LOPETTANUT TOIMINNAN?) Pieni SPR-kirppis heti yliopiston kampusalueen vieressä lähellä Keski-Suomen museota ja Alvar Aalto museota. Tämä on varsinkin syksyisin vaihto-opiskelijoiden suosiossa, josta hankitaan tulevaan talveen lämmintä ylle. Siistiä tavaraa siististi järjesteltynä, kuten näille kirppareille on ominaista. Pieni huonekaluosiokin on saatu tilaan mahdutettua. Tänne en välttämättä toisi niitä lastenvaunuja. Paikka on nostanut hintatietouttaan, jonka vuoksi varsinaisia design-löytöjä ei useinkaan tee, mutta vaatteet ja kengät ovat katselemisen arvoisia.
3. EkoCenter Harjunporras, Gummeruksenkatu 13, 2.krs. Nyt täytyy myöntää, että täällä tulee käytyä todella harvoin ja itse en ole tainnut koskaan mitään löytää. Tiedän kuitenkin, että paikka on tunnettu käsistään kätevien keskuudessa siitä että täältä saa kilohinnalla tekstiilejä ja vaatteita. Lisäksi myynnissä on kirjoja, musiikkia, astioita, sisustustavaraa ja huonekaluja. Tavarat lajiteltu siististi eri osastoihin kuten SPR:llä ja paikka on mukavan tilava.
4. UFF Jyväskylä. Liike muutti Vapaudenkadulta kulman taakse osoitteeseen Asemakatu 4. (HUOM! Yllä olevassa kuvassa vielä vanha Vapaudenkadun liike.) Itse olen aina kahden vaiheilla puhunko tästä kirppareiden yhteydessä vaiko en, sillä hintataso on tavallisiin kirppareihin verrattuna melko korkea. Mutta koska kyseessä on kierrätysmyymälä menkööt samaan kategoriaan. UFF on keskittynyt myymään naisten, miesten ja lasten vaatteita ja muita tekstiilejä. Itse pidän erityisesti peränurkan vintagevaatteista ja pari mekkoa täältä on mukaan tarttunutkin. Yleensä minut vetää paikalle tasarahaviikot, jolloin löytöjä voi tehdä jopa alle 5 eurolla. Tähän nykyiseen liikkeeseen ei valitettavasti mahdu lastenvaunuilla, sillä tila on ikävän ahdas jo esimerkiksi reppu selässä. Täällä (kuten SPR:llä) vaatteet on lajiteltu kivasti väreittäin.
5. Centrum-kirpputori, Ilmarisenkatu 2. Keskustassa sijaitseva pieni itsepalvelukirpputori, joka on etenkin opiskelijoiden suosiossa. Tavara vaihtuu kiitettävään tahtiin, vaikka harvoin kannan täältä mitään itselleni. Pitkät ja ahtaat käytävät, joten ei kiitos niitä lastenvaunuja. Hyväkuntoista ja monipuolista tavaraa.
6. Kilpisen Kirppis, Vapaudenkatu 38 A (sisäänkäynti Kilpisenkadun puolelta). Taitaa olla uusin Jyväskylän kirpparitulokkaista. Sijaitsee aivan keskustassa Kaupunginteatterin vieressä, tien toisella puolella. Vapaudenkadun bussipysäkeiltä ei ole kirpparille kuin muutama askel. Ensimmäisellä kerralla oli hieman hankalaa löytää sisäänkäynti ja kirppari sijaitsee kellarikerroksessa, joten lastenvaunujen tai pyörätuolin kanssa tilaan ei valitettavasti pääse. Ahtaat hyllyvälit, mutta itsepalvelukirpparille tyypilliseen tapaan voi tehdä edullisesti yllättäviäkin löytöjä. 
7. Fida Lähetystori, Tapionkatu 12. Kivenheiton päässä keskustasta oleva kierrätystavaratalo, joka myy mm. vaatteita, kodintekstiilejä, kirjoja, elokuvia ja astioita (huom! ei huonekaluja). Keskikokoinen, suht tilava että ne vaunutkaan eivät häiritse muita asiakkaita. Pidän tästä jollain tasolla enemmän kuin SPR:stä vaikka samantapaisella konseptilla ovat molemmat liikkeellä. Vaatteet, niin lasten kuin aikuisten, ovat tutkimisen arvoisia. Täältä olen löytänyt joskus kivoja kenkiä, pyyheliinoja ja vintagevaatteita. Myös kirjahyllyt kannattaa katsastaa, sillä itse muistan hankkineeni täältä esimerkiksi saksalaista romantiikkaa käsittelevän taidehissan kirjan. Hintataso itselleni normaalia kirppistasoa korkeampi.
8. SPR-Kirppis, Ahjokatu 14-16. Siirtyi korttelin päästä tähän Pizzeria Operan ja JYSKin väliin. Tien toisella puolella sijaitsee Seppälän Prisma. Tänne pääsee siis bussilla numero 25 ja samalla reissulla voi shoppailla Sepän kauppakeskuksessa. Keskikokoinen ja suht tilava kirppis, jossa tuttuun tapaan siististi ja osastoittain järjestellyt tavarat. Ilme piristyi muuton myötä, mutta samalla on tapahtunut myös hintatiedon lisääntymistä.  Siistejä ja hyväkuntoisia löytöjä voi kuitenkin edelleen tehdä. Lastenvaunut kyllä mahtuvat mukaan jos ei aivan lasitavaroiden keskelle suuntaa.
9. Kirpparilla.fi, Sorastajantie 1. Suuri (yli 300 pöytää) itsepalvelukirpputori, joka on selvästi valjastanut itselleen kaupungin suosituimman kirpparin tittelin. Tavara vaihtuu kiitettävään tahtiin ja pöydät ovat täynnä mielenkiintoista ja monipuolista tavaraa. Hintataso kirppishaille sopiva (tosin myyjät alkavat olla erittäin hintatietoisia) ja hyllyväleihin mahtuvat lastenvaunutkin. Täällä vierailen itsekin eniten. Ainut miinuspuoli on henkilökunta, joka vaikuttaa aika ajoin töykeältä ja jättää asiakkaan kassalla huomiotta. Tosin lähiaikoina tämäkin tilanne on hieman parantunut.
10. SPR-Kirppis, Kirri, Kirrinpolku 5. Tämä kirppari näkyy myös tuolla Palokan kirpputorit osiossa, mutta lisään sen tännekin. Autottomana tulee käytyä täällä harvemmin, vaikka olen tehnyt täältäkin hyviä löytöjä.
__________________________

Kaikilla kirppareilla käy sekä käteinen että pankkikortti, mutta ainut mistä en ole täysin varma on EkoCenter. Oma pitkäaikainen suosikki on Kirpparilla.fi. Valitettavasti moni kirppari on myös lopettanut toimintansa, eniten harmitusta aiheutti Oikeakirppari (entinen Seppälän kirpputorimarket). Toivottavasti näistä on apua Jyväskylässä vieraileville, jotka haluavat tutustua kaupungin kirppistarjontaan.

Kuulisin mielelläni teidänkin kokemuksia ja ajatuksia Jyväskylän kirppareista ja niistä lemppareista, kenties parhaista löydöistäkin!

37 kommenttia:

 1. Onpas paljon kirppareita.Pitääpäs joskus pitää ihan kunnon kirpparien kiertopäivä siellä Jyväskylässä.
  Yleensä käyn SPR:n molemmilla kirppareilla siellä käydessäni ja tuntuu että päivä on jo kulutettu niihin.Tai ainakin tulee tunne että kirppareita on nähty tarpeeksi.Olen tehnyt paljon hyviä löytöjä juuri näiltä SPR kirppareilta ja siksi niissä tulee käytyä.
  Olen joskus myös käynyt Seppälän kirpputorimarketissa,tykkäsin kyllä siitä.Harmi jos se on hiljentynyt.Nykyisin vaan taitaa kirppareista olla niin paljon tarjontaa,ettei niille riitä kaikille myyjiä.

  Olipas kiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: SPR:llä voi luottaa siihen että tavara on hyväkuntoista ja siellä on mukava kierrellä kun ei tarvitse penkoa "roskaa". Toisaalta juuri itsepalvelukirppikset kiehtovat siksi ettei koskaan tiedä millaisia aarteita löytää ja mihin hintaan. Ja näissä usein vaihtuu tavarakin nopeampaan tahtiin.
   Mutta onhan noita kirppiksiä tänne Jyväskylään tosiaan ilmestynyt. En minä yhdessä päivässä mitenkään kaikkia ehtisi kiertää.

   Poista
 2. Oho, onpa paljon kirppiksiä yhdessä kaupungissa! Kiitos kierroksesta. Jos joskus Jyväskylään poikkean, täytyy muistaa sitä ennen tulla tutkimaan tämä postaus uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Sanos muuta, on varaa mistä valita kun kirppiskärpänen puraisee.

   Poista
 3. salamakauppa ei ole kirpputori vaan second-hand -myymälä, jonka tuotosta 50% menee hyväntekeväisyyteen. itse opiskelijana olen löytänyt sieltä hyvinkin edullisia astioita ym: esim. hieno savilautanen, nätti itsetehty ruukku kannella, kukkaruukku savesta kaikki alle 2 euroa (ja tinkiäkin saa).

  miksi kirppareille pitäisi päästä vaunujen kanssa? ne kymmenet vaunut tukkivat muiden asiakkaiden tien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tarkennuksesta, halusin sen joka tapauksessa tähän listaukseen, koska tiedän että paikka saattaa kirppistelijöitäkin kiinnostaa. Kiva kuulla että olet tehnyt hyviä löytöjä edullisesti!
   Jotkin äidit kiertävät kirppareilla vaunujen/rattaiden kanssa; lapsen kantaminen ja tavaroiden tutkiminen samaan aikaan kun on epäkäytännöllinen yhtälö. Minua vaunut eivät häiritse jos hyllyväleissä pääsee kiertämään ilman että joutuu jumiutumaan vaunujen perään kun ei pääse ohitse.

   Poista
 4. http://www.kirpputorihaku.com/kirpputori/jyvaskyla/spr-kirppis-kirri
  Tämä minun mielestäni Jyväskylän paras kirppari taisi jäädä luettelosta pois.

  Olensamaa mieltä Anonyymin kanssa siitä, miksi ihmeessä joka paikkaan pitää tunkea lastenvaunujen kanssa ja estää muiden liikkuminen pienissä tiloissa. Eikö lapsilla ole isää, joka voi hoitaa lapsia kirpparilla käynnin aikana:) Pikku lapset eivät muuten tunnu/kuulu pitävän ko. ostoksilla käynneistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kirrin Spr:n kirppis löytyy aiemmasta Palokan kirpputorit postauksesta jonka vinkkasin tuolla alussa. Sekin on tosiaan mainitsemisen arvoinen paikka.

   Eiköhän lapsilla isät ole,mutta luultavasti he ovat töissä. Itselläni ei ole lapsia joten en voi tilanteeseen samastua, mutta voin kuvitella että kotiäitinä on ihan virkistävää lähteä välillä kiertelemään vaikka kirppareita, sieltä kun saa samalla esim. lastenvaatteita edullisesti. Mutta siinä olen samaa mieltä että kannattaa harkita mille kirpparille vaunut ottaa mukaan jotta ei aiheuta närkästystä kanssakirppistelijöissä.

   Ihan vauvaikäiset eivät varmasti jaksa keskittyä/olla kirppareilla, mutta minusta on aina hauskaa katsella kun sellaiset jotka osaavat jo kävellä ja puhua kiikuttavat äidilleen jotakin lelua ja perustelevat hyvin tarkasti miksi se lelu olisi saatava kotiin :D

   Poista
  2. Itse taas en ymmärrä sitä asennetta, että kotona pienenkin vauvan kanssa olevan äidin pitäisi hautautua pysyvästi sinne neljän seinän sisälle ja mielellään olla häiritsemättä ketään koskaan missään :/ Pienetkin lapset oppivat myös menemään ja olemaan erilaisissa ympäristöissä paremmin, kun heitä sinne vie. Toki kaikki retket ja reissut tehdään lapsen ehdoilla eli jos toinen vallan kiukustuu ja on väsyksissä, sitten piisaa sille päivälle.

   Minusta olisi järkyttävä ajatus, että joku olettaisi minun istuvan lapsen kymmenvuotispäivään asti kotona vain siksi, että minulle osui tyhjä arpa geeniarpajaisissa (=Eli XY kromosomit, mikä yleensä tarkoittaa että äitihän se sen ekan vuoden kotosalla istuu lapsensa kanssa päivisin) :D Kuten hietzu sanoi, se on juurikin virkistävää lähteä ulos ja tehdä asioita, joita normaalit ihmiset nyt ylipäätään tekevät. Lisäksi lapsen tulo taloon tarkoittaa yleensä myös väistämättä tavaravyöryä, joten on vain hyvä, että vanhemmat asioivat kirppareilla sen sijaan, että ostaisivat kaiken uutena.

   Plus ihan rehellisesti, minä käytän tuhat kertaa mieluummin ne isän hoitopalvelut johonkin ihan omaan juttuuni (kuten vaikka harrastuksiini) kuin siihen, että saan käydä ostamassa lapselle uudet kumpparit :D Kamoon hei! Koeta itse kuvitella, että sinulla olisi täysin vapaata ja omaa aikaa viikossa vaikka se kaksi tuntia. Et varmaan ekana lähtisi riemusta kiljuen tekemään viikon ruokaostoksia jos vaihtoehtojakin olisi?

   Itsekään en tosin ymmärrä niitä vaunuja, itseäni ahdistaa puhtaasti pelkkä ajatuskin rappusista, ahtaista käytävistä ja lastenvaunuista. Meillä on lapsia aina kannettu, repussa tai liinassa. Silloin se äiti/isä lapsineen ei vie yhtään enempää tilaa/tuki käytäviä kuin normikäyttäjäkään.

   Eiköhän me kuitenkin kaikki jotenkin mahduta sinne kirppareille :)

   Poista
  3. Kiitos,juurikin näin. Ei ole reilua ajatella että toisten pitäisi jättäytyä tekemästä jotain vain siksi että se jotakin toista saattaa ärsyttää. Itse olen esim. museokäyntien yhteydessä huomannut saman ilmiön että valtavat ihmismäärät (ilman mitään vaunuja, kasseja tms.) ahdistavat ja ärsyttävätkin, mutta ei siitä voi heitä moittia että he haluavat nähdä saman näyttelyn kuin minäkin.

   Ja allekirjoitan tuon että jos itselläni olisi lapsia ja mahdollisuus siihen omaan hetkeen, käyttäisin sen todennäköisesti täysin ilman omantunnontuskia itsekkääseen olemiseen/tekemiseen. Näin jaksaisi paremmin siellä "neljän seinän sisälläkin".

   Ps. Mukava kun aiheesta syntyy keskustelua :)

   Poista
  4. Siis aivan järkyttävää miten itsekeskeisiä ihmiset osaa olla, että vanhemmat ei saisi liikkua kirpparilla lastenvaunujen kanssa. Jo on aikoihin eletty. Oletetaan että lastenvaunut tukkisivat jonkun hyllyvälin kirpparilla, mitä jos vaikka katsoisit jonkun toisen välin ensin, jos olet käynyt jo kaikki muut välit ja juuri sillä hetkellä haluat katsoa sen välin ja sinne ei pääse kiertämään toista kautta niin avaa suusi ja pyydä että pääset ohi.

   Ja että jonkun pitäisi katsoa lasta sillä aikaa kun vanhempi on kirpparilla. Mitäpä jos molemmat vanhemmat käyvät kirpparilla? Jokaiselle ei myöskään raajarikkojen takia sovi kantoliinat. Mitäpä jos nyt yritetään kaivaa tämä länsimaistunut oman navan tuijotus ja mukavuudenhalu herkkuperseemme sinne kirpparille ja olla tyytyväisiä siihen mitä on ja siihen että naisia ei alisteta Suomessa olemaan kotona kauha kädessä.

   Olen niin ymmälläni tästä että oletan lukijoiden asettavan myös painoindeksin että kuka saa mennä millekin kirpparille.

   Poista
 5. Muista myös silinteri!

  Mä oon sitä mieltä että lapsilla ja vaunuilla on täys oikeus olla kirpputoreilla. Pienen vauvaikäisen kanssa on melkein helpointa liikkua kun nukkuu paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silinteri on myös hyvä kirppis ja löytyy tuolta aiemmasta Palokan kirpputorit postauksesta.
   Sellaisen pienen nyytin kanssa on varmasti helppoa liikkua kun uni maistuu :) Ja täytyy sanoa että vaikka itsellä ei lapsia olekaan, tulee paljon tarkkailtua lastenvaatteita ym. siskon pojalle.

   Poista
 6. Kiitos tästä postauksesta! Käyn kevään aikana jonkun kerran Jyväskylässä parin päivän työmatkoilla ja tuli mieleen googlata kaupungin kirppistarjontaa. Tällaiset blogijutut ovat ulkopaikkakuntalaiselle ihan helmiä kun ei tarvitse ruveta jostain fonectan finderista selaamaan summanmutikassa tarjontaa vaan koko kattaus on kerralla esitelty! Mitä tulee noihin lastenvaunukommentteihin niin kivan 1800-lukulaista on tuo ajattelu, että äidit kököttäisivät sen vauvansa kanssa kotona ensimmäiset pari vuotta... Ja pahimmat lapsivihaajat voisivat näitä esteettömyysasioita ehkä pohtia vähän myös vaikka pyörätuolilla liikkuvien näkökulmasta. Minun ei tulisi mieleenkään lähteä vilkkaan kolmevuotiaan kanssa kirpparille kiertelemään - täysi katastroooooof tiedossa - mutta hänen vauva-aikanaan kiertelimme paljonkin kun lapsi oli sitä mallia että veteli kolmen tunnin tirsoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laurakaisa: Mukava kuulla että näistä saa inspiraatiota ja apua. Itsekin tykkään toisten blogien kirppistarjontaa/löytöjä esittelevistä postauksista joten päätin laittaa hyvän kiertämään :)

   Olen samaa mieltä että tuo lastenvaunukommentti oli heitetty ajattelemattomasti, sillä äitien tulee päästä välillä tuulettumaan vauva-arjen keskeltä. Ja kuten tuolla aiemminkin mainitsin kirppareilta löytää paljon hyviä juttuja vauvoille ja lapsille edullisesti.

   Päivitin hieman postauksen tietoja, Kirpputorikauppa on ilmeisesti lopettanut ja Katriinan Kirppis on nykyään Butiikki MinDes, jossa taitaa olla jonkin näköinen käsityökirppis tms.

   Poista
 7. Tämä oli tosiaan mainio esittely, kiitos siitä! Tulen yhden yön lomaselle Jyväskylään ensi kuussa ja googlettelin jo etukäteen paikkakunnan kirpparitarjontaa. Ja päädyin onneksi heti alkuunsa tänne:) Olen kierrellyt paljon lasten kanssa ja ilman kirppareilla. Luulenpa, että kirppareiden myynti aika paljon pienemmäksi, jos kotiäidit jättäisivät päiväshoppailunsa väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla että tästä on apua :)
   Totta että lapsiperheet ovat varmasti yksi suurimmista kirpparikuluttajien ryhmästä ja hyvä niin. Tuntuisi hieman rahan hukkaan heittämiseltä jos kaikki senttikoon vaatteet ostaisi uusina.

   Tervetuloa kirppistelemään! :)

   Poista
 8. Hei Hei tosi kiva tällainen postaus!! :) Pitäisi ollla sellainen sivusto, jossa on koko suomen kirpparit, ja sinne tällainen arvostelu sivusto. Tai arvostelu ja arvostelu, mutta millaisia löytöjä voi löytää ja vähän infoa. Ja sittenhän kirpparin pitäjän voisivat lukasta sieltä ja olla tietosia millaista muutosta voisi tehdä, jos on tarvetta.

  Itse siis asun lahdessa ja olen hyvin ahkera kirppsitelijä. Täällähän kirppareita piisaa, ja viikottain tuleekin käytyä. Harmittaa että täällä usea kirppari, jotka aluksi ovat olleet hyviä. muuttuu sellaseksi jossa samat tavarat seisoo viikosta toiseen. Ja ei vaihdu mitään, edes hinta ja hinta pyynnit ihan naurettavia. Eräs kirppari oli alussa tosi lemppari, kun sieltä teki hyviä löytöjä. Nyt tulee käytyä harvemmin ja harvemmin, kun siellä on ruennut seisomaan ne tavarat viikoista toiseen. (itseasiassa kun kirppis vaihtoi omistajaa, silti samat tavarat ja hinnat useassa pöydässä(niin ja jopa muutti rakennusta) olen katsellut että eräät tavara ovat olleet jo melkein vuoden!!).

  Mun mielestä kirpparin pitäjän pitäisi osata vähän katsoa tavaran laatua ja hinta tasoa, sekä sitä että tavarat vaihtuu, vaikka olisi sama myyjä pöydissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne B: Kiitos, kiva kuulla :) Ehdottomasti olen samaa mieltä että sellainen kunnollinen, toimiva ja ajankohtainen kirpparisivusto tarvittaisiin jossa olisi kaikki kirpparit ympäri maata. Tosi vaikeaa on ilman käyttäjäkokemuksia tietää minne kannattaa suunnata. Tämä postaus syntyi ihan omasta tarpeesta kun tykkään muiden blogien kirppariesittelyistä ja ajattelin että tämä palvelee muitakin kuin vakiolukijoita.

   Täälläkin on tuota samaa ilmiötä havaittavissa että samoissa pöydissä seisoo kuukaudesta toiseen samat tavarat.
   Olen samaa mieltä myös siitä että jos jonkun myyjän tavarat eivät todellakaan liiku (esim. hinnoittelun vuoksi) niin asialle pitäisi tehdä jotain. Ei niitä siinä tapauksessa kukaan osta. Kyllä se ainakin minun silmissä kirpparin imagoa laskee jos tavara ei liiku siten kuin pitäisi.

   Poista
 9. Kokemus kirpparilla.fi kirppiksestä Jyväskylässä

  Todella huonokäytöksistä henkilökuntaa. Puhua kälättävät " kato tota mikä tuli tohon toiselle kassalle, ihan kauheen näkönen!" Vastaavat omiin puheluihinsa "Joo nähää hei neljältä, iha kauhee päivä täällä ollu!"

  Ja se että henkilökunta vielä huomaa että muut asiakkaat kuulevat täysin miten he haukkuvat muita asiakkaita. Myös se että kun kysyt jotain kassalla, niin henkilökunta huutelee toiselta puolen kirpparia "Tällä tyypillä on tämä ongelma, mikä se sun pöytä olikaan?!"
  Myös parissa muussakin ongelmassa työntekijät intoutuivat syyttelemään vain toisiaan kun kysyin tilannetta esim. siitä että tuotteissani oli vieraita hintalappuja tai että pöydästäni löytyi alekyltti mikä ei sinne kuulunut.

  Tälle kirpparille en aio enää mennä, ja syy on puhtaasti se että henkilökunta on niin huonokäytöksistä ja asiakaspalvelu on tälle yritykselle vieras käsite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rehellisestä palautteesta, itsekin olen kohdannut samankaltaista "palvelua" useampaan otteeseen kyseisellä kirpparilla. Minulla ei tosin ole itselläni myyntikokemusta, vaan lähinnä juuri tuota kassalla asioimista. Varsinkin tuo asiakkaiden ääneen arvostelu on todella törkeää. Harmittaa että henkilökunta on tuollaista kun muuten tavara vaihtuu kirpparilla suht hyvin ja löytöjä on mukava tehdä. Mutta henkilökunta ei kyllä tässä tapauksessa nosta paikan imagoa, päinvastoin. Sellainenkin pieni asia kuin silmiin katsominen ja hymyily tekisi paljon.

   Poista
 10. Ihan mahtava postaus :) Mutta yksi kirpputori sulta unohtui: Huhtakeskuksessa sijaitseva kylätoimiston kirppis, mistä olen löytänyt upeita käsitöitä ja koiralle ruudullisen takin. Takkeja valmistetaan kylätoimiston ompelimossa.

  Kävin muuten tänään Timantissa ja löysin uudehkon pinkin Seppälän lyhythihaisen paitapuseron ja tittididii: kotimaisen mustan, vanhan, mutta käyttämättömän oloisen erittäin laadukkaan perusjakun. Yhteensä 5 euroa!

  Minulla ei ole lapsia, mutta mielestäni on hienoa, että otit lastenvaununäkökulman huomioon! On esim. vähävaraisia perheitä, jotka tekevät ostoksensa kirppiksiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu-Maaria: Tuolla mainitsinkin ettei listaus ole kaiken kattava. Kerran olen vieraillut tuolla Huhtakeskuksen kirpparilla, mutta se ei silloin tehnyt vaikutusta. Kiva kuulla että olet tehnyt sieltä löytöjä, pitänee siis vierailla siellä itsekin toiste. Paikka oli minun vierailuni aikaan aika hiljainen, mutta yhden kerran perusteella ei tosiaan voin tuomita.

   Mahtavia löytöjä olet tehnyt! Muutenkin olisi kiva kuulla lukijoiden löydöistä ja ajatuksia kirppareista.

   Kiitos palautteestasi :)

   Poista
  2. Löysin uuden kirppiksen .Taisi olla Timantti Lohikosken apteekin luona.Sitä pitää kaksi nuorta näpsäkkää tyttöä jotka ovat laittaneet kaiken vimpan päälle.Sinne on tehty hyvät myyntipöydät joissa on oma hyllykkö ja tanko hengareille.Todella siisti paikka ja hyllytilaa näkyy olevan.

   Poista
  3. Joo,tuo Timantti onkin tuolla listallani esiteltynä viimeisenä. Kävin siellä itse asiassa itsekin pitkästä aikaa taas tänään. Mukava henkilökunta ja kivan kokoinen, ei liian suuri, paikka. :)

   Poista
 11. Näin keskellä yötä vauvan kanssa valvoessa ehtii selata nettiä, ja sun blogia on ilo lukea! Mukavaa, että olet ottanut lastenvaunujen kanssa liikkuvien perheiden tarpeet huomioon kans. Joko olet käynyt tutustumassa Vaajakosken uuteen kirpparitarjontaan? Vanhan Tiimarin tilaan on avattu pari viikkoa sitten pelkästään lasten ja nuorten vaatteita myyvä kirpputori! Odotan että saan lukea sun mielipiteesi siitä, meidän perhe on jo käynyt tutustumassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla että yön pikkutunneillakin blogista on iloa. ;) En ole kuullut Vaajakosken uudesta kirpparista, mutta kiitos vinkistä. Nyt on ollut sellaista hulinaa että kirppareilla ei ole oikein ehtinyt kierrellä.

   Poista
 12. Pelastit just mun päivän:). Helpottaa nyt miettimistä minnepäin löhteä tästä Peurungan kylpylästä:).

  Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. StillCounting: Kiva kuulla. Toivottavasti löytyy jotain kotiinviemisiksikin ;)

   Poista
 13. No kuule, siellä "kirpparilla" tuli käytyä. Tai miehet ei sanonu sitä käynniksi. Meni kolme tuntia ja myöhästyttiin iltaohjelmasta:). Löydöt oli ihan parhaita ja lähettelinkin miehelleni viestejä (im in heaven, oon liekeissä, kohta tulee parku niin hyviä löytöjä) kun halusin jakaa onneani sille:). Kassalla ennen kuutta ennen paikan sulkeutumista kiittelinkin myyjää kovasti mahtavasta kirpparista. Hotellille päästyäni, iltaohjelmista ja muista hulinoista selvittyä aloin kuitenkin miettiä miten meni kuitenkin niin paljon rahaa???? Onneksi otin kuitin mukaan ja aloin sitä katsella. Selvisi että oli 2,50e ostos lyöty 25,00 eurona. Aamulla sitten soittelemaan ja selvittelemään. Ajoin takaisin kirpparille ja sain rahat takaisin. Pahoittelujennkera. Tarkkana täytyy kyllä olla aina kassalla, oli missä oli. Itse olin vaan niin löydöistä onnellinen että en ymmärtäny ajatella tarkemmin heti kassalla. Loistava kirppis kyllä. 17 eri tavaraa ostin ja rahaa meni 62e:). Kiitos siis kovasti postauksestasi. Ja ihan yhtäpaljon tilaa ostoskärryt vie kuin rattaat:). Omasta asenteesta on paljon kiinni miten missäkin mahtuu liikkumaan ja mitä juoruja kuulee ja millaista palvelua saa:). Meillä ainakin oli niin hauskaa siellä:). Mukavaa kesää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. StillCounting: Kuulostaapa harvinaisen tutulta. :D Itsekin on melko monesti pitänyt käydä vain "pyörähtämässä" kirppareilla, mutta yllättäen sinne saa vierähtämään helposti tovin jos toisenkin.
   Onneksi sait ylimääräiset rahasi takaisin, kyllähän tuollaisia inhimillisiä virheitä sattuu silloin tällöin. Hyvä että olit tarkkana innostuksestasi huolimatta. ;)
   Ja tottahan se on että ne ostoskärryt vie kyllä saman tilan kuin ne lastenvaunutkin. Itse en ole tosin kirppareilla vielä kumpiakaan tarvinnut, mutta aina on plussaa jos on väljät käytävät.

   Hyvää kesää Sinullekin! Ja onnea vielä löydöistä. :)

   Poista
 14. Timantti ja Varikon kirppis ovat lopettaneet aikaa sitten.

  VastaaPoista
 15. Myös Vaajapörssissä tapahtunut omistajan vaihdos 10/13 ,antiikkiosastoa ja levydivaria ei ole kyseisellä kirpparilla ollut aikoihin. Nykyään tosi siisti kirppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, siellä ei olekaan tullut käytyä piiiitkään aikaan. Pitäisikin joskus käydä testaamassa. :)

   Poista
 16. Hei. Muutin muutama kuukausi sitten Jyväskylään ja löysin kirppariluettelosi. Asun Vaajakosken tienoilla ja olen käynyt useita kertoja Vaajapörssissä. Todella yllättävän iso kirppari pienessä taajamassa. Olen löytänyt kivoja juttuja todella edullisesti ja tulee käytyä pari kertaa kuukaudessa. Keskustassa en ole käynyt, kun ei sinne ole muutenkaan usein asiaa. Kiitos listastasi. En olisi muuten löytänyt Vaajapörssiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että tästä on ollut sinullekin ihan konkreettista hyötyä. :) Vaajapörssi on tosiaan iso kirppis. Itse tulee harvemmin siellä käytyä, mutta paljon olen saanut hyvää palautetta siitäkin kirpparista. Mukavia kirppistelyhetkiä!

   Poista