tiistai 3. syyskuuta 2013

Kulttuurin Kaukametsä

Opetus- ja kulttuuriministeriön perinteisen taide- ja kulttuuripoliittisen seminaarin aiheina ovat tänä vuonna kulttuuriset oikeudet ja kulttuurin saavutettavuus kuntien kulttuuripoliittisena haasteena. Kajaanin Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa järjestettävän seminaarin (4.-5.9.2013) ilmoittautumisaika päättyi elokuun lopussa, mutta nyt halukkaat voivat osallistua seminaariin suoran verkkolähetyksen kautta.
Seminaarissa kuullaan kulttuuria ja kulttuuripolitiikkaa tuntevia vieraita ja pohditaan mm. tuovatko laajakaista ja tietoverkot demokratian, ovatko kansalaiset tasavertaisia kulttuuripalvelujen kuluttajia, toimiiko alueellinen yhdenvertaisuus ja mitkä ovat enemmistöjen ja vähemmistöjen kulttuuriset oikeudet.
Kuva täältä.
Tarkan ohjelman seminaarista näkee täältä, ja itse aion olla lähettimien ääressä ainakin huomenna klo 14.00 kun Tampereen yliopiston professori Mikko Lehtonen puhuu otsikolla "Kuka omistaa tiedon?". Torstain seminaarissa mielenkiintoa herättivät aiheet "Voiko kunnan kulttuuripolitiikalla vähentää rasismia?" ja "Videoesityksiä kulttuuripalveluista, haastatteluja käyttäjiltä, yleiskeskustelua, puhujien kommentteja".

Kaikki kulttuuripalveluista vastaavat, niihin osallistuvat ja niistä kiinnostuneet olkaapa lähettimien ääressä huomisesta (keskiviikko 4.9.) alkaen klo 12.00.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti