lauantai 14. syyskuuta 2013

Kesän kivoimmat

Culturelle Kulttuurielämää Helsingistä blogista haastoi minut listaamaan 10 kivaa ja huonoa asiaa kesästä 2013. Kiitos haasteesta, nuo 10 huonoa tuottavat kyllä vaikeuksia...
1. Seinävuoren rotkolaakso Tuusniemellä oli kesän kivoin luontoretki. Pitkospuita, auringonpaistetta, suopursuja, korkeanpaikan jännitystä, hiljaisuutta, sammakoita, eväshetki.
2. Pälkäneen rauniokirkko. En ollut aiemmin tällaisesta kuullutkaan ja tuli eteen hieman yllättäen. Tämän vuoksi on välillä hyvä poiketa alkuperäisestä suunnitelmasta, jotta voi törmätä johonkin mielenkiintoiseen.
3. Hattulan Pyhän Ristin kirkko. Tämä oli puolestaan erittäin mietitty kohde ja käymisen ja odottamisen arvoinen. Kuinka voikaan kirkkosali olla kaunis. Kaipaan enemmän kuvia luterilaisiin kirkkoihin. Välillä kuvat ovat sanoja voimakkaampia.
4. Lappeenrannan Kalevalainen hiekkalinna. Aihe joka vain jaksaa kiinnostaa kerta toisensa jälkeen. Siinä yhdistyy suomalaisuus, melankolia, mystisyys, sisu ja voima.
5. Anssi Mikael Okkonen. Ex tempore -taidevierailu tuotti kesän ihanimman taide-elämyksen ja taiteilijakohtaamisen Lieksassa. Mies, joka on varmasti syntynyt kynä kädessään, ihastutti myös ajatusmaailmallaan.
6. Marjanpoiminnat anoppilassa tuottivat mustikkapiirakoita ja punaviinimarjamehua. Ulkona puuhastelussa on jotain rentouttavaa ja kotoisaa.
7. Terrakotta-armeija Vapriikissa. Olihan ne näkemisen arvoiset vaikka jonon pituus meinasikin alussa kauhistuttaa. Suomen historia ja kulttuuriperintö tuntui tämän jälkeen varsin lyhyeltä. Näyttelyssä oli hieman samanlainen tunne kuin olisi tavannut jonkun julkkiksen: "Tässä ne nyt ovat, kauan odotetut ja kaikkien tuntemat".
8. Kummipojan nopea kasvu ja kehittyminen jaksaa ihmetyttää ja ihastuttaa jokaisella kerralla. Herra hymyhuuli :)
9. Juhannus. Lähipiirin illanvietto vaihtui kaveripiirin yhteiseksi juhlinnaksi, jossa saunottiin, grillattiin, pelattiin, valokuvattiin, syötiin kakkua ja kilisteltiin kuplivia.
10. Kaikkein parasta kesässä ovat olleet ystävien kanssa vietetyt hetket ja vaihdetut ajatukset. Kahvilla istuminen, limoncello-iltamat parvekkeella, illanistujaiset, kesän päättäjäiset ja yökyläilyt. Toisten kanssa tunsin lähentyväni entisestään ja toisten kanssa nauravani vieläkin herkemmin.

Kymmentä huonoa asiaa on mahdotonta keksiä, koska sain viettää juuri sellaisen kesän mitä olen toivonut ja ne huonot asiat tuntuvat ajan myötä unohtuvan, mutta jotta nyt ei aivan unohdeta tehtävänantoa :

1. Kesätöiden puuttuminen harmitti alkukesästä, mutta koko kesän lomailu teki kyllä loppujen lopuksi hyvää.

2. Kesän aikana tuli varmasti sanottua myös sellaisiakin asioita joita ei todellisuudessa tarkoittanut.

3. Muiden paha olo heijastui myös minuun.

4. Ketjujen putoaminen polkupyörästä aiheutti kaatumisen vesilätäkköön ja polveen kipeät ruhjeet.

5. En ehtinyt lomailusta huolimatta tehdä kaikkea mitä halusin.

Haaste on kiertänyt blogimaailmassa jo monen luona, mutta haastan mukaan unelmaelämää?, Jalkaisin ja Olipa kerran Pariisi ja Taitava tyttö blogit.

8 kommenttia:

 1. Juhannus oli kyllä maininnan arvoinen juttu ja iso <3 sille! Oli ihanaa! Voisi ottaa melkeinpä tavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jenni: Jos satutaan kaikki olemaan samalla paikkakunnalla niin ehdottomasti :)

   Poista
 2. Kiitos kivasta haasteesta! Nyt on kyllä ihan oikea hetki muistella mennyttä kesää, täällä nimittäin on syksy selvästi koittanut intiaanikesän jälkeen. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Mielenkiinnolla odotan sinun kesämuistelujasi :)

   Poista
 3. Hauskoja vastauksia, kesäsi on lukemani perusteella ollut aika täydellinen :) Kummipoikasi ainakin on suloinen ilmestys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Culturelle: Kyllä tästä mukavat muistot jäi, toivottavasti syksy ja tuleva talvi ovat yhtä onnistuneita :)

   Poista
 4. Teepä ensi kesänä reissu länsirannikolle Pyhämaan uhrikirkkoonhttp://www.pyhamaa.fi/matkailu.htm. Yksinkertaisen kirkkosalin kaikki seinät ja katto täynnä uskomattomia maalauksia. T. Satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhämaan uhrikirkko on tullut tutuksi taidehissan peruskursseilla. Upeat maalaukset ja paikanpäällä varmasti vielä vaikuttavampi kokemus. Pitää laittaa muistiin :)

   Poista