keskiviikko 21. toukokuuta 2014

120-metrinen räsymatto

Taiteilija Juhani Petäjäniemi on ideoinut Jyväskylän Väinönkadulle uuden ilmeen. Katuosuudelle, välille Kauppakatu - Hannikaisenkatu, maalataan 120-metrinen värikäs räsymatto.
"-Matkakeskuksen edestä Väinönkadulle avautuva näkymä tuntui tarvitsevan jotain, joka toivottaa matkailijat tai kotiin palaavat tervetulleiksi. Räsymatto ohjaa saapujat kohti olohuonettamme eli kävelykatua. Ideana se sopii myös lähestyvien Asuntomessujen teemoihin, kertoo hankejohtaja Anne Sandelin kaupunkirakennepalveluista."
Aamupäivällä maalaajat olivat jo raidoittamassa mattoa. Osa mittasi ja osa maalasi leveämpiä, osa kapeampia raitoja. Odotan innolla millainen tästä loppujen lopuksi tulee. Mattoprojekti ehti kerätä jo paljon uteliaita ja hymyileviä katsojia.
Kiitos Juhani Petäjäniemi ja Jyväskylän kaupunki kaupunkikuvan piristämisestä! ♥

12 kommenttia:

 1. Wau, kiitos infosta, en olis tiennytkään kun en lue edes lehtiä.. hauska idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi: Oleppa hyvä. Minäkin bongasin uutisen netistä ja aiemmin taisi tulla ilmoitus yliopiston sähköpostilistalle. Todella kiva idea ja tämän toivoisi leviävän muihinkin kaupunkeihin ja kaduille. :)

   Poista
 2. Loistava idea! Räsymatolla olisi mahtava tepastella, toivottavasti saadaan tällainen pian Helsinkiinkin. Varmasti turistitkin tykkäisivät (näen jo tuhat japanilaisturistia kuvauttamassa itseään maalatun maton päällä) . :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Sanos muuta, varmasti iloinen yllätys Jyväskylän kävijöille ja kaupunkilaisille. Toivottavasti muutkin ottavat tästä vinkistä vaarin. Minäkin voisin kuvauttaa mielelläni itseni räsymatolla ;)

   Poista
 3. Kun luin lehdestä, niin jo silloin hymyilin, mutta oli kertakaikkiaan riemastuttavaa nähdä, kun mattoa maalattiin! Sanoinkin, että mun mielestä kaikkein katujen pitäisi olla räsymattomaalattuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu-Maaria: Todellakin! Varsinkin kävelykadut pitäisi värittää räsymatoin. Saavat hymyilemään kun kaikki kadut eivät ole masentavan harmaita.

   Poista
 4. Onpas kovin hauska! Ja kiva, että matolla on kokoakin. Kyllä tuon päällä kelpaa tepastella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Niinpä, kiva että on kerralla vetäisty koko korttelin mittainen matto ja kiva että värit pidetään puhtaina että kirkkaus oikein loistaa :)

   Poista
 5. Imatralla lapset saa maalata joka kesä kävelykadun, se on pienimuotoinen kilpailu ja paras teos palkitaan, Se on todellista Naivismia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Mahtavaa kuulla! Lapsien innostaminen ja kaupungin kaunistaminen on hyvä yhdistelmä! :)

   Poista
 6. Ihana idea. Käypä sitten nappaamassa kuva myös valmiista työstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Kyllä, saatte nähdä lopputuloksestakin varmasti kuvia. :)

   Poista