torstai 22. toukokuuta 2014

Taidetta puoleen hintaan!

Nyt kannattaa suunnata Jyväskylään paitsi ihailemaan pitkää räsymattoa, myös ostamaan taidetta, sillä Galleria Beckerin taidelainaamossa on hurja määrä taidetta puoleen hintaan! Tässä on hyvä lahjavaihtoehto valmistuville, ylioppilaille tai ihan vain omaksi iloksi. Muutamasta kymmenestä eurosta ylöspäin saa seinälleen hyvää mieltä. Samalla voi tutustua Naapurirakkautta-näyttelyyn.Päivi Hintsanen: vas. Poissa/Absent 4, 2009, ed. 1/5, n. 15x14 cm; oik. Poissa/Absent 13, 2009, ed. 1/5, n. 15x14 cm.
Omalle seinälleni ostin kaksi Päivi Hintsasen Poissa-sarjan teosta. Myynnissä olevat teokset ovat olleet osa 200-osaista installaatiota, jossa ne ovat roikkuneet siimalla katosta klipsikiinnityksellä. Teossarjan kustakin kuvasta on olemassa viisi vedosta, joista kaikista kuvista ensimmäinen vedos ed. 1/5 on kuulunut installaatioon. Nämä vedokset ovat kulkeneet seuraavissa näyttelyissä:

2009 Wanha Woimala, Vaajakoski
2009 Uusi Kipinä, Lahti
2009 Poriginal, Pori
2010 Vinttigalleria, Saarijärvi
2011 Vanha Raatihuoneen galleria, Turku
2011 Galleria Vanha Kappalaisentalo, Porvoo
2013 Galleria Rantakasarmi, Suomenlinna, Helsinki
2014 Galerie Vernon, Praha, Tsekki
Päivi Hintsanen: yksityiskohta teoksesta Poissa/Absent 13.
Kiinnitin ensimmäisenä huomioni teokseen numero 13, koska siinä on kirkkotaiteelle ominainen sädekehä pään ympärillä, ja ajattelin sen kuvittavan kivasti tutkimusalaani. Hintsasen teoslaatikkoa selaillessani vastaan tuli myös teos numero 4, joka pysäytti. Pysähtyminen on taiteen kohdalla aina hyvä juttu. Silloin tulee miettineeksi miksi pysähdyin. Numero 4:ssä viehätti mustalla taustalla oleva runsas kukkakuviointi, joka toi mieleen Alankomaiden 1600-luvun kultakauden kukkamaalaukset. Koska en osannut päättää kumpiko teos olisi kivempi, päätin ottaa molemmat, sillä olisin jälkikäteen kuitenkin harmitellut jos olisin päästänyt toisen käsistäni. Vierekkäin kuvia vertaillessani sain mielleyhtymän hyvästä ja pahasta, naisesta ja miehestä. Nainen on siveellinen "sisar hento valkoinen" sädekehineen ja mies kukkien keskellä keimaileva ja nautinnonhaluinen dandy. Ristiriita joka teki kaksikosta mielenkiintoisen. Kasvottomuus teki henkilöistä anonyymeja, joka säilyttää salaperäisyyden.
Päivi Hintsanen: yksityiskohta teoksesta Poissa/Absent 4.
Hintahulinat jatkuvat kesäkuun ensimmäiseen päivään saakka.

Galleria Becker ja taidelainaamo
Seminaarinkatu 28, 40100 Jyväskylä
Avoinna ti-pe 12-17, la 12-15, su 12-16

4 kommenttia:

 1. Wau, ihana alennusmyynti! Menisin ostoksille heti, jos vain se olisi lähempänä.

  Hienon teosparin ostit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Kiitos. Kyllä tällaiset tapahtumat vetävät puoleensa. ;) Toivottavasti moni käy katsomassa josko löytyisi jotain kivaa itselle tai lahjaksi.

   Poista
 2. Voi mitkä löydöt teit! Upeat nuo Hintsasen teokset. Minäkin menisin ostoksille, jos olisin lähempänä. Juuri tuollaista haluaisin kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Kiitos :) Hintsasen teoksista osa on tunnelmaltaan hieman pelottavia omaan makuuni (kaipa nämäkin jonkun mielestä), mutta näissä kasvottomuus oli kiva siksi ettei henkilöillä ole persoonallisuutta, pysyvät anonyymeinä. Eikä näissä ne kasvot ole se tärkein juttu, vaan tunnelma muuten.

   Poista