tiistai 20. toukokuuta 2014

Tourujoki

Jyväskylän keskusta-alueen itäpuolella kulkee Tourujoki, joka virtaa Palokkajärvestä ja laskee Jyväsjärveen. Unelmaelämää? blogin tuike heitti talvella kuvahaasteen, jossa tuli kuvata yhtä kohdetta pidemmän aikaa. Otin kohteekseni Tourujoen, koska kuljen sen yli lähes päivittäin. Olen kuvannut Tourujokea nyt tammikuusta lähtien ja alla olevat kuvat ovat tarkalleen ottaen aikaväliltä 20.1.2014 - 20.5.2014. Kuvaussuunnitelmaani kuului ottaa kuva aina (miltei) samasta kohdasta, vähintään kerran viikossa ja suunnilleen samaan kellonaikaan (klo 11-13). Rakensin kuvasarjan siten että muutosta on havaittavissa. Välillä oli viikkoja jolloin mikään ei tuntunut luonnossa muuttuneen, mutta omasta mielestäni hauskin tallennus on parin kuvan takatalvi ennen kevään lähestymistä.
Projekti jatkuu vielä, mutta saa nähdä millaisella intensiteetillä. 
Olisihan sitä kiva saada tallennettua koko vuoden kierto.

2 kommenttia:

  1. Hieno idea ja hauska nähdä miten sama maisema elää vuodenajasta toiseen! Pitäisi valita oma paikka vakiotallennukseen. Hmm, tuossa ihan lähellä olisikin sopiva...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kenkä: Sinä tiedät varmasti paljon kivoja kohteita tällaiseen tallennukseen. Lyhyemmälläkin aikavälillä näkyy muutosta. Jos alkaisi kuvata hieman ennen syksyn tuloa saisi tallennettua lehtien kellastumisen ja putoamisen.

      Poista