perjantai 23. toukokuuta 2014

Hymyilyttävä räsymatto

Tässäpä valmis Väinönkadun räsymatto! Matto sai pintaansa kirkkaita raitoja, maton viereen on tuotu sohvia ja iltaisin tunnelmaa valaisee suurikokoinen jalkalamppu. Matolla vastaantulijat hymyilevät toisilleen ja koko projekti näyttää olleen erityisen onnistunut. Vieraille uskalletaan jutella enemmän kun ihastellaan ja ihmetellään kaunista mattoa. 
Mattoprojektin tarkoituksena oli tuoda Jyväskylän kaupunkikuvaan iloa ja sitä se totisesti tuo. Räsymattoteoksen ei ole tarkoitus olla pysyvä, mutta sitä on tarvittaessa helppo paikkailla. Väinönkadun suunnitteilla oleva remontti tuhoaa teoksen tulevaisuudessa, mutta taiteilija Juhani Petäjäniemi suhtautuu asiaan realistisesti. 
"– Kestää, minkä kestää. Kuluuhan se mattokin. Mutta se, mikä säilyy ja siirtyy edelleen, on kulttuuriperintö, Petäjäniemi toteaa."

Tervetuloa Jyväskylään!

6 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä hieno idea, olohuone keskustassa. Miellyttää näin maton kutojana erityisesti tuo räsymatto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heidi: Niinpä, kaunista katseltavaa. Luin netistä että sohvat eivät valitettavasti ole tulleet jäädäkseen vaan ovat Väinönkadun varressa vain tämän viikonlopun ajan.

   Poista
  2. Ai, harmi. Menen vasta tiistaina kaupunkiin. Saisinko kopioida pari kuvaasi vain muistoksi itselleni? En siis käyttäisi niitä missään :)

   Poista
  3. Heidi: Laitatko minulle sähköpostia/oman sähköpostiosoitteesi niin voin lähettää sinulle kuvia sitä kautta. :)

   Poista
 2. Ei voi sanoa muuta kuin vau! Aivan mahtava kaupunkikuvan koristus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu-Elina: Samaa mieltä. Toivottavasti matto pysyy kirkkaana pitkään.

   Poista