tiistai 5. tammikuuta 2016

Kierrätyslöytöjä

Uskomatonta, mutta edellinen kirpparipostaus on julkaistu syyskuussa! On tässä välissä kierrelty enemmän ja vähemmän kirppareita Pirkanmaalla, Savossa ja Pohjois-Karjalassa, mutta mitään suuria ostoksia en ole tehnyt. Tässä kuitenkin muutamia nostoja:
Nanny Still/Riihimäen lasin Kehrä-kerrostarjotin 9 euroa.
Pienessä keittiössämme on pieni pöytä, mikä tarkoittaa sitä, että tarjoilujen esillelaiton kanssa joutuu käyttämään mielikuvitusta. Tähän tarkoitukseen olen jo pitkään etsiskellyt kivaa kerrostarjotinta ja hypistellyt näitä Kehrä-tarjottimia silloin tällöin. Liikustelevat oman havainnon mukaan 7-15 euron hujakoilla. 9 euroa oli siis ihan maltillinen hinta ja kuntokin oli hyvä, lasilautaset eivät heilu ja helise tuon varren ympärillä.

Puiset ottimet eivät ole kirpparilöytö, mutta esitellään ne nyt samassa yhteydessä. Ottimet ovat Suomen käsityön museolla järjestetyltä Käsityöläisten joulutorilta ja Yoshimasa Yamadan käsialaa. Hänellä on Uup-niminen puuseppä/arkkitehtiyritys Billnäsissä. Puisten otinten kärjet on poltettu ja Yamadan mukaan polttotekniikkaa on käytetty mm. japanilaisessa rakentamisessa, missä poltettu puu hylkii likaa. Näitä oli myytävänä myös kokonaan mustina, mutta mielestäni tässä kaksivärisessä versiossa näkyy idea paremmin.
Tuohilaatikko 9 euroa.
Japanilaisesta käsityötaidosta kotimaiseen, sillä tämä tuohilaatikko (25x25 cm) löytyi kirpparilta 9 euron hintaan. Päätyi muovisen edeltäjänsä tilalle leipälaatikoksi. Sellainen esine, minkä pelkästä katselemisesta tulee hyvälle tuulelle, saati sitten sormituntuma.
Taru Syrjänen/Nuutajärven lasin Purje-maljakko 24 euroa.
Taru Syrjäsen Nuutajärven lasille suunnittelemaa Purje-maljakkoa valmistettiin vuosina 1988-1997. Tämä jatkaa sitä (turkoosin) sinisen lasin himoani.
Saanan ja Ollin Liptonille suunnittelema peltipurkki 6 euroa.
Saanan ja Ollin peltipurkki vetosi karjalaisella käspaikkakuvituksellaan. Minulta meni nämä ohi silloin kun tulivat kauppoihin, joten olen bongannut näitä jälkikäteen kirppareilta. 10-15 euroa kyseisestä (tyhjästä) purkista tuntui liian suurelta, mutta 6 euroa laittoi siirtämään purkin ostoskoriin. En tosin tiedä maksoinko edelleenkin liikaa. Tietääkö joku mitä nämä maksoivat kauppojen hyllyillä?
Kermansaven seinälautanen 10 euroa.
Kotiseuturakkautta osoittaa Kermansaven Kuopio-lautanen, joka löytyi syksyllä Joensuusta. Tuskin olisin ostanut mukaani Kuopion kirpparilta, mutta Joensuusta napattuani päätin antaa sille hyvän kodin.
Saappaat 8 euroa.
Pitkästä aikaa kivat kengät edulliseen hintaan. Ihastuin konjakkiseen väriin, pyöreään kärkeen (en osaa itse käyttää teräväkärkisiä kenkiä), sopivan korkuiseen korkoon ja siihen, että pohkeen kohdalla on kuminauhaa.

Oletteko tehneet kirppislöytöjä?

10 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä! Itsekin tartun kirppareilla lähinnä astioihin tai muihin keittiöjuttuihin. NYt onkin kulunut pitkä tovi, kun olen viimeksi käynyt kirppareilla, koska täällä kivoja paikkoja on vähän harvakseltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija: Astiat ovat kivoja ja helppoja(?) löytöjä, vaikka täällä ollaan jälleen siinä pisteessä, että pitää miettiä mitä hankkii tai sitten pitää vuorostaan laittaa jotain kiertoon. Olenkin vaihtanut aktiivisen astiabongauksen tekstiilibongaukseen ja varsinkin erilaiset liinat ja matot ovat etsintälistalla.

   Poista
 2. Ihania nuo purnukat! Sekä tietenkin vanha kunnon Velj'mies! ;) Löysin itsekin kesällä kirpparilta täydelliset nilkkurit jotka ovat olleet ahkerassa käytössä koko syksyn ja talven. Kenkiä on yleensä todella vaikea löytää!

  Ps. Sinulle on blogissani haaste! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ave: Totta, vaikka oikeankokoisia kenkiä löytyy itselleni melko usein, yleensä kunto jättää ne ostamatta.

   Poista
 3. Tykkään varsinkin tuohilaatikosta ja saappaista!

  VastaaPoista
 4. Nuo Saana ja Olli -purkit olivat kaupanpäällisiä, sellaisen sai ostaessaan kaksi Liptonin pyramiditeepakkausta. Minultakin purkit menivät vähän ohi, mutta niitä löytyi kotikaupunkini Tokmannilta vielä vuosi (?) sitten ja näin sain hankittua omani. Kirppiksillä en ole tainnut törmätä kyseisiin purkkeihin kuin kerran, joten hyvä että sain viime tipassa hankittua purkit uutena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marikki: Kiitos tiedosta,ei siis mikään varsinainen löytö-hinta, mutta oli niin kiva purkki, että olisi harmittanut jättää hyllylle.

   Poista
  2. Purkit ovat kyllä kauniita :) Bongasin kirppikseltä kerran Saana ja Olli -kangaskassin, jossa oli samanlaista kuviota kuin purkeissa. Harmi vain että kassin hinta oli sen verran suolainen, että en raaskinut ostaa :/

   Poista
  3. Marikki: Vai näitä on myös kasseina! Pitääpä pitää silmät auki! :)

   Poista