lauantai 16. kesäkuuta 2012

Herkkuja ja hyvästit

Päätetään Pariisi-postaukset herkullisiin tunnelmiin. Maison Georges Larnicol oli suklaanystävän taivas. Miltei heti oven edessä kohosi suuri suklaasta valmistettu Eiffel-torni! Puodista löytyi myös muun muassa suklainen laiva sekä väripaletti, jossa macaron-leivokset toimittivat maalien virkaa. Täältä tuliaisiksi tarttui kuitenkin suklaan sijasta macaron-leivoksia.
La Cure Gourmande oli puolestaan keksimonsterin paratiisi. Kauniisti asetellut keksit ja ihaniin vanhanaikaisiin purkkeihin lajitellut pikkuleivät olivat itsessään jo herkullinen ja visuaalinen kokemus. Täältäkin sai keksien lisäksi muun muassa suklaata ja kotiin vein pienen metallirasian, joka sisälsi pieniä mantelisydämisiä suklaa"oliiveja". Molemmat herkkukaupat olivat vierailun arvoisia vaikkei mitään olisi ostanutkaan.
Pääsimme myös kokemaan hieman elokuvatunnelmia Café des 2 Moulins'ssa (kahden myllyn kahvila), joka muistetaan Amélie-elokuvasta. Nimi on tullut kahden Montmartren myllyn, Moulin Rougen ja Moulin de la Galetten mukaan. Elokuva on värittänyt kahvilan sisustusta Amélien kuvilla ja vessassa oli myös pieni "Amélie-näyttely". Kahvilassa on hyödynnetty paljon peilejä, joten pieni tila tuntuu avarammalta ja valoisammalta.
Tuliaisia.
Kiitokset kaikille, jotka ovat jaksaneet olla mukana Pariisin matkallani :) Voi olla että tunnelmia ja kuvia muistellaan vielä tulevaisuudessa, mutta nyt palataan takaisin Suomeen.
 

10 kommenttia:

 1. Varmaan tosi hauska käydä Amélien kahvilassa! Tuntuiko kuin olisit elokuvassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Itse asiassa edelliskertaisesta Amélien katsomiskerrasta oli aikaa, joten en päässyt ihan sellaiseen fiilikseen kuin olisi voinut kuvitella. Pöydät oli kuitenkin elokuvassa aseteltu hieman toisin kuin tosielämässä. Mukavanoloinen kahvila kuitenkin :)

   Poista
 2. Täällä toinen, joka villiintyy totaalisesti suklaterioista!
  Varsinkin veistoksia jaksan aina ihailla. Vaikkakin New Yorkissa eräässä puodissa paljastui, että oikeasti veistosten alla on muovia ja vain päällystys suklaata... Ja kyseessä vielä julmetun kallis putiikki. Toivottavasti näin ei ole joka paikassa, paha isku illusiolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: No voi höh! Enpä tiennyt tuollaisesta... Luulin "automaattisesti" että kaikki olisivat täyttä suklaata. Nyt alkoi tuo Eiffel epäilyttää...?

   Poista
 3. Kuulostaa siltä, että reissu oli kaikin tavoin onnistunut! Hienoa! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Kyllä, sitä se oli vaikka jalat eivät tykänneet siitä kävelystä. Mukavaa (ja toivottavasti aurinkoista) juhannusta sinullekin! :)

   Poista
 4. Wau, mitä herkkupuoteja! Toivon että pääsen joskus Pariisiin. :) Hienot matkakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija: Kiitos, kuvia olisi ollut enemmänkin, mutta toivottavasti näiden otosten jälkeen tunnelmat välittyivät ja kohteista jäi jotain käteen :)
   Minäkin toivon että pääset joskus katsomaan Pariisia!

   Poista