lauantai 9. kesäkuuta 2012

Arc de Triomphe de l'Ètoile

Olimme harkinneet etukäteen että nousisimme ihan Eiffel-tornin huipulle (minä en luvannut mitään ennen kuin näkisin tornin), mutta ilma oli sateinen ja hissiin oli todella pitkä jono. Portaita pitkin kiipeäminen olisi käynyt miltei jonottamatta, mutta koska olimme kävelleet jo aiemmn jalkamme kipeiksi Louvressa ja kiivenneet 400 porrasta Notre Damen torniin, päätimme jättää Eiffelin näkymät käyttämättä. Suuntasimme illan hämärtyessä Champs Elyséelle ja kohti riemukaarta.
Tarkoituksemme oli vain ihailla monumenttia alapuolelta, mutta koska huomasimme että pääsisimme EU-korteilla (ajokorteilla) ilmaiseksi riemukaaren laelle, jouduimme käymään pienen neuvottelun toistemme ja jalkojemme kanssa. Uteliaisuus ja ilmainen mahdollisuus nähdä Pariisi iltavalaistuksessa vei voiton ja kiipesimme 284 askelmaa huipulle saakka (jos jonkin näköisiä portaita tuli siis reissun aikana asteltua...). Näkymä oli uskomaton. Aurinko oli laskemassa ja Eiffel-torniin oli sytytetty valot. Alhaalla autot ajoivat ympäri riemukaarta ja siitä haarautuvia 12 katua pitkin. Ihastelimme näkymää sulkemisaikaan, klo 23.00 saakka. Iltahämärässä pääsi oikeuksiinsa myös Tuntemattoman sotilaan hauta ja ikuinen tuli.
Pariisia pidetään rakkauden kaupunkina, mutten vierailuni aikana päässyt lainkaan romanttiseen tunnelmaan tai edes harkinnut että viettäisin siinä ihmisvilinässä esimerkiksi mahdollista häämatkaani. Kunnes näin maisemat riemukaaren huipulta. Seuraavana päivänä laitoimme merkille kuinka eräskin hääpari oli ilmeisesti huomannut riemukaaren taianomaisuuden :)
Riemukaaresta on kirjoittanut myös Kaponieeri, josta voi napata itselleen taustatietoa monumentista :)  

4 kommenttia:

 1. Kuinka hienon näköistä Riemukaarella ja -lta illan pimetessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Tuo iltahämärän näky oli kyllä kaunis ja varsinkin Eiffel-torni näytti upealta.

   Poista
 2. Tuollaiset yllättävät tilaisuudet pitää ehdottomasti käyttää - minä haluaisin aina nähdä joka paikassa ympärille jostain korkealta. Ja hämärtyvässä illassa moni paikka on taianomainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Tämä oli kyllä mahtava tilaisuus (vaikka jalat huusivat hoosiannaa...). Korkealta pääsee tarkastelemaan paikkoja kuin kärpäsenä katossa ja saa hahmotettua ympäristöään paremmin. Mahtavat maisemat ovat totta kai tärkeitä :)

   Poista