sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kansallisbaletti Lounaispuistossa

Jos jotakin rakastan kuvata niin se on tanssiesityksiä. Koskaan ei tiedä mitä kameraan tallentuu, varsinkaan jos esitykset eivät ole ennalta tuttuja. Nopeassa tahdissa tulee miettiä haluaako tallentaa liikettä vai pysäyttää kohteet johonkin tiettyyn tunnelmaan. Haastavaa, mutta palkitsevaa.
Joukko Kansallisbaletin tanssijoita lähti kesäkiertueelle ympäri Suomea ja tanssijat pysähtyivät Jyväskylän Lounaispuistossa keskiviikkona 11.6. Tästäkään tapahtumasta en olisi tiennyt mitään, ellei Kulttuurielämää Helsingissä olisi vinkannut tapahtumakiertueesta. Siinä missä aiemmissa kiertuekaupungeissa oli huonon sään vuoksi jouduttu perumaan tanssinumeroita, Jyväskylässä saimme nauttia auringonpaisteessa kokonaisesta puolentoista tunnin tanssin ilosta. Mukana lavalla tanssivat aika ajoin myös Jyväskylän tanssiopiston nuoret. Baletin lisäksi nähtiin myös nykytanssia.

"Näyttämöllä nähdään katkelmia klassisen baletin helmistä Pähkinänsärkijästä Don Quijoteen ja nykytanssiteoksista kuten Jorma Uotisen Ballet Pathétique. Mukana on myös Kansallisbaletin tanssijoiden luomia teoksia, koreografeina Teemu Tainio, Emrecan Tanis, Jouka Valkama ja Anna Sariola."
Jorma Uotisen koreografioimat "prima ballerinat" taisivat vetää suurimman huomion.
Upea alkuilta tanssin merkeissä! Paikalla ilmoitettiin jälkikäteen olleen peräti 3500 katsojaa, osa joutui seisomaan, osa etsi pienenkin kolon tai paikan josta olisi nähnyt lavalle. Mahtava tunnelma ja yleisökin sai esiintyjiltä suuret kiitokset. :)
Kiitos Kansallisbaletille ja kiitos Jyväskylän tanssiopistolle hienoista tanssiesityksistä!
Nähdään taas ensi kesänä! Viimeisenä biisinä fiilisteltiin Pharrell Williamsin Happya.


8 kommenttia:

 1. Vau, hieno meininki! Vieläkin harmittaa kun missasin omalta kohdaltani kiertueen. Mutta ensi vuonna olen tarkempana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Tämä oli minulla ensimmäinen kerta kyseisellä kiertueella ja pitää kyllä laittaa ensi kesän tarkkailtaviin. Oli sen verran ihanaa katsottavaa ilmaistapahtumaksi!

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat. Happy on myös niin mukava kappale. Me olemme syksyllä nuorison kanssa menossa Pharrel Williamsia katsomaan. Kuopus pudotti minut maan pinnalle kertomalla, ettei artistin ole ollut tapana esittää juuri tätä kappaletta konserteissaan - jostain syystä :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: En ole tätä aiemmin itse juuri Williamsia noteerannut, mutta tämä on kyllä kiva. Harmi että ei ole sitten ottanut kyseistä biisiä keikkaohjelmistoon.... :/

   Poista
 3. Tulin tosi iloiseksi tänään kun huomasin että olit käynyt tuolla ja ilmeisesti pitänytkin :) Sinulla kävi hyvä tuuri kun näit myös ne klassiset osuudet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Culturelle: No ilo oli sitten molemminpuolinen. :) Ilman sinua en olisi tajunnut tuota tapahtumaa kenties ollenkaan. Kyllä tanssi saa aina hyvälle tuulelle.

   Poista
 4. näkyy lapsuuden naapurin poikakin olevan tanssimassa :)

  VastaaPoista