lauantai 26. syyskuuta 2015

Pitkospuilla

Joensuun reissulle sattui ihanan aurinkoiset syyskelit, mikä innoitti pienelle luontoretkelle. Kohteeksi valikoitui Höytiäisen kanavan suiston luonnonsuojelualue, joka on linnustollisesti tärkeää aluetta. Seitsemän metriä korkea lintutorni on valittu jopa Suomen parhaaksi lintutorniksi vuonna 2002. Vajaan kolmen kilometrin mittaisella kierroksella saa kävellä pitkospuita pitkin, joten mikäs sen parempi reippailukohde. Mikäli retkeen sisältyy pitkospuilla kävelyä, ei kokemus voi olla muuta kuin onnistunut.
Tuo okrankeltaiseksi kääntyvä luonto näyttää auringonvalossa upealta. Ihan kuin aurinko olisi paahtanut vihreän värin ennen sen lopullista katoamista. 

10 kommenttia:

 1. Kuvista melkein välittyy tuon suon tuoksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Oli kyllä ihan paras hetki päivästä kävellä tuolla, aurinkoa oli juuri sopivasti ja oltiin jo laskun puolella. En edes muista milloin olisin tuollaisessa korkeassa ruovikossa päässyt kulkemaan, parhaillaan oli minunkin mittaista heinää. Yksi pitkospuukohta oli vähän veden alla, mutta muuten oli todella hyväkuntoisia lankkuja.

   Poista
 2. Hei! Sinulle on blogissani haaste. :)
  http://avekatriina.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-ja-blogikuulumisia.html

  Ps. Onpa kauniin syksyinen postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Ihana paikka! Meillä on täällä aika lähellä myös tuollainen pitkospuureitti.Kävin siellä kesällä, mutta haaveissa olisi tehdä myös syksykävely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Eikö! Minusta kevät ja syksy ovat parasta pitkospuukävelyaikaa. Jotenkin se lankkujen harmaus sopii noihin vuodenaikoihin.

   Poista
 4. Jos meilläkin päin olisi pitkospuureittejä niin ehkä minäkin uskaltautuisin lähteä luontoon. Vältän polkujakin sillä pelkään elukoita. Meren rannalla kallioilla uskallan olla ja kaupungin puistoissa kävellä. On täällä kauriita, villisikoja, hirviä ja jopa joku yksinäinen susikin liikkuu silloin tällöin lähellä Tukholmaa, mutta en minä niitä pelkää. Siksi asun niin keskellä kaupunkia kuin suinkin. Vaikka nykyään alkaa olla luteet tavallisin kauhu, sillä ihmiset matkustaa ympäri maailmaa ja tuo luteet tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Minulla ei ole tainnut koskaan millään metsäretkellä tulla lintuja isompia/erikoisempia eläimiä vastaan. Minä tarvitsen luontoa ympärilleni, en viihtyisi ihan kaupungin keskustoissa. Toisaalta siinä on sekin hyvä puoli, että asuu vähän kauempana niin ei tule tuhlattua rahojaan keskustan kauppojen heräteostoksiin. ;P

   Poista
 5. Tuosta suiston kasvuston värikartasta saisi ihanan kankaan. Vaikka silkkihuivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiolii: Ostaisin! Tykkään tuosta värimaailmasta todella paljon.

   Poista