lauantai 5. syyskuuta 2015

Kesän löytösaalis

Joku ehti jo Lappeenrannan kirpparipostauksen yhteydessä kysellä löytöjä, mutta laitetaan nyt koko kesän löydöt samaan pakettiin. Tässäpä näitä tulisi:
Marimekon olkalaukku 25 euroa.
Marimekon olkalaukun ostin Sepänaukion viikonloppukirppikseltä. On muuten ihka ensimmäinen Marimekkoni. Kooltaan oranssi laukku on mainio, ei liian suuri vaan juuri sen kokoinen, että sinne mahtuu pieni järjestelmäkamerani ja muu tarvittava tilpehööri.
Dinosaurukset 2.50 euroa/kpl.
Nuorempi kummipoika on hurahtanut ihan täysin dinosauruksiin ja T-rex on tietysti kaikista paras. Nämä menivät lahjaksi dinoleikkeihin.
Koiramäki-kirja 3.50 euroa, Martta Wendelinin taidekirja 5 euroa, muistikirja 1 euro, Antti Hyryn Uuni 2 euroa.
Kirjojen lisäksi on löytynyt pino cd-levyjä: PMMP, Dire Straits, Coldplay, Regina Spektor, Rajaton. Muutamia kirjoja olen saanut myös lahjoituksena ystäviltä.
Ansa Ikosen elämäkerta jatkaa kirjahyllyn muiden näyttelijäelämäkertojen sarjaa, 3 euroa.
Keittiövaaka 0.80 euroa.
Keittiövaaka oli ollut ostolistalla jo pidemmän aikaa ja ajatuksena oli hankkia sellainen retrotyylinen. Kaupoissa myytävät tuntuivat kuitenkin liian suurikokoisilta meidän pieneen keittiöön. Odottelusta oli hyötyä, sillä tämä oikeasti-retro-yksilö maksoi vain hassut 0.80 euroa. Jonkun toisen mielestä ehkä ruma, mutta minusta tämä oli söpö. Ja juuri sopivan kokoinen: korkeus 22 cm ja mittarin leveys 12 cm.
0 euroa.
Liina on 50/50 puuvillaa/pellavaa ja kooltaan 157x140 cm. Eikä maksanut mitään! Täysin ehjä ja tahraton liina löytyi taloyhtiön roskakatoksesta, enkä todellakaan aikonut jättää sitä sinne. Toinen ilmaislöytö samaisesta paikasta on alla oleva nojatuolin matto. Käytin molemmat pesukoneen kautta ja hyvä tuli.
0 euroa.
Bolero 3 euroa, puuvillamekko 5 euroa, ohut mekko 5 euroa.
Vaatteita on löytynyt yllättäen enemmänkin, mutta kaikki eivät näyttäneet henkarissa roikkuessaan niin kivoilta kuin päällä. Keskimmäinen puuvillamekko on käytännöllinen, siitä löytyy taskut ja on arkikäyttöön sopiva. Tuo oikeanpuoleinen mekko mietitytti eniten, kiva aasialaishenkinen vire, mutta jäin pohtimaan onko se liian ihonvärinen ja valju (aamutakkimainen?). Tuolla aion kuitenkin venyttää kesäfiilistä vielä syksyn puolelle. Paksummat sukkahousut alle ja ehkä joku rento jakku.
Balleriinat 8 euroa.
Paljettiballeriinat eivät olleet varsinainen löytöhinta, mutta ajattelin nämä mekkokengiksi. Pohjallisista ja kengänpohjista päätellen, näillä ei ole juurikaan kävelty.
Oiva Toikan/Nuutajärven lasin keskikokoiset Pioni-lasit 7 euroa/kpl.
Pioni-lasit menevät anoppilaan. Näistä tuli tilaus, että mikäli kirpparilla tulee edullisesti vastaan, saa ostaa. Pienen puhelinpalaverin jälkeen tuli käsky ostaa kaikki myynnissä olleet lasit. Anopilla on kotonaan jo kolme, joten nyt tuli mukavampi luku täyteen. Näiden pienempien (n. 12 cm) lisäksi olen ostanut hänelle lahjaksi niitä suurempiakin Pioneja.
Turtles-muki 17 euroa.
Lahjoista puheen ollen, tällä Turtles-mukilla on hauska tarina. Tässä taloudessa oli aikoinaan Turtles-muki K:n lapsuudesta, mutta se meni tiskatessa rikki. Ei onneksi minun toimestani, mutta olin salaa iloinen, että rumasta mukista päästiin eroon. Kevään aikana tuli sitten se muki jostain puheeksi ja sain kuulla, että nämä 1980-1990-lukujen Mirage Studiosin-leimalla varustetut Turtles-mukit ovat nykyisin keräilyharvinaisuuksia. Onnea lienee ollut matkassa, sillä sain ostettua kyseisen mukin ebaysta postikuluineen 17 eurolla. Ei lainkaan paha hinta siihen nähden, että näitä liikkuu melko vähän. Kirppareilla en muista koskaan törmänneeni. Hauskinta tässä on se, että ostin tämän K:n 30-vuotislahjaksi ja se sattui olemaan tismalleen samanlainen kuin se muki, joka meni rikki! Ja ihan täydellinen yllätys! Kyllä on kuulema nyt aamukahvi maistunut. Edellisen kerran yllätin hänet Minnamarikan avustuksella.
"Kulta"pintaiset lattemukit ovat myös lahja, tällä kertaa ystäville, joten hintaa en voi paljastaa. Sanotaan kuitenkin, että edulliset olivat.
Pallorasia 3.50 euroa.
 Kullanvärinen pallorasia päätyi korurasiaksi ja löytyi itse asiassa Hollolasta, Arjen aarteista.
Nuutajärven lasin jälkiruokakulhot 1 euro/kpl. Suunnittelija ei tiedossa.
Nämä siniset jälkiruokakulhot olivat kyllä todellinen löytö. Lapussa luki vain "2 kpl turkoosi jälkiruokakulho 2 euroa". Nuutajärven lasi ei ollut ostohetkellä siis tiedossa, mutta pienellä hypistelyllä ja muistikuvalla olin melko varma, että käsissäni on kotimaista lasia. Pieni rokama on molempien kulhojen reunassa, muttei haittaa käyttöä. Turkoosia lasia uskallan kuljettaa kotiin, sillä väri miellyttää molempia.
Björn Wiinblad/Rosenthal -purkki 17 euroa.
Yleensä kiinnitän huomioni vain kotimaiseen muotoiluun, mutta noin vuosi sitten törmäsin jollain nettisivulla tanskalaisen Björn Wiinbladin (1918-2006) koristelemiin esineisiin. Ihastuin saman tien ja olen siitä lähtien etsiskellyt näitä eri verkkohuutokaupoista. Piirrostyylin runsaus tuo hieman mieleen Klaus Haapaniemen. Wiinblad näyttää olevan nosteessa laajemminkin, sillä Antiikki & Design -lehti nosti blogitekstissään suunnittelijan Suomenkin valokeilaan. Sarjassa näyttää olevan myös mm. lautasia. Purkilla on korkeutta kannen kanssa noin 13 cm.
Sellainen kattaus kaikenlaista. Kyllä siellä kirppareilla (ja nettihuutokaupoissa) kannattaa kierrellä. ;)
Korvikset ja huivi ovat ystävien tuliaisia, koska he tuntuvat tietävän, ettei tällä neidillä ole koskaan liikaa rusettihuiveja.

16 kommenttia:

  1. Hienoja ostoksia. Kieltämättä Wiinbladin purkki on tosi kaunis ja henkii samaa kuin Haapaniemen astiat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari: Pidän Wiinbladin sinipohjaisista esineistä, mutta hinnat alkavat olla melko korkeita "löytöhinnoiksi". Varsinaiseksi keräilijäksi tuskin siis päädyn. Lisäksi haluan, että esineellä on joku muukin funktio kuin vain seinälautanen. Purkin kyljessä oleva hahmo oli melko pahasti tummunut, mutta onneksi sain sen puhdistettua.

      Poista
  2. Oot kyllä tehnyt hyviä löytöjä! Mä en itse yleensä pahemmin katsele mitään lasijuttuja kirppiksellä, mutta täytyy kyllä joskus vilkaista, että jos osuisi omalle kohdalle jotain kivaa. Vois muuten joskus yrittää itse koostaa omista kirpparilöydöistä postausta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veera: Minä olen yrittänyt tehdä maljakkolöytöjä, mutta ei ole vielä mitään tarpeeksi kivaa ja sopuhintaista tullut vastaan. Tee ihmeessä löytöpostaus ja tuleppa huikkaamaan sitten minulle, olisi kiva nähdä millaisia löytöjä muut ovat tehneet. :)

      Poista
    2. Sainpas postattua! :) https://kirjamatkat.wordpress.com/2015/09/13/kesan-kirppisloytoja/

      Poista
    3. Mahtavaa, pitää tulla kurkkaamaan! :)

      Poista
  3. Hieno tuo roskakatoslöytö! Kaikkea sitä heitetäänkin roskiin. Uskomatonta. :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liiolii: Luulen, että nojatuolimatto ja liina heitettiin pois muuttovimmassa. Ainakin silloin joku oli talosta muuttamassa. Tai sitten vaan ei jaksanut viedä kirpparille/kierrätykseen. Ihan ehjää ja hyvää tavaraa.

      Poista
  4. Minusta on suorastaan TYHMÄÄ viedä ehjää ja/tai käyttökelpoista tavaraa roskikseen ! Olen kuullut useilta potilailtani, että JKL:ssä on kerrostaloja, joissa on joku tila, johon voi jättää ehjää, puhdasta, käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa muille "jakoon". Minusta se on huippu juttu ! Erään ystävämme talon alakerrasta rappusta löytyy aina kiertoon jätettyjä kirjoja tai lehtiä - loistava idea sekin ! t: Tiina

    Ai juu - kivoja löytöjä olit tehnyt ! Marimekon laukku on mainio ja upean värinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina: Meilläkin on taloyhtiössä lehti/kirjakierrätyspiste, mutta ei tuollaista tavarankierrätystä. Lehtipisteestä haen tasaisin väliajoin joko lomalukemista tai askartelumateriaalia.

      Poista
  5. Sanoisin että maksoit turtles mukista normaali hinnan. Kyseinen muki on nimittäin amerikkalainen malli, koska siinä lukee Teenage mutant ninja turtles. Harvinaisemmat ja hieman kalliimmat mukit ovat englantilaisia. Nämä erottaa amerikkalaisista sillä että niissä lukee Teenage mutant hero turtles ja pohjassa on valmistajan merkintä Coloroll. Noita jenkki mallisia liikkuu melko paljon, koska niitä tuotettiin isompia eriä. Lisäksi koska kyseessä on "nörtti keräilyesine" niin alkuperäis pakkaus nostaisi hintaa huomattavasti ja tietenkin mieluusti avaamaton sellainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eino: No hyvä, ettei ylihintaa. Täällä oli tosin toiveena nimenomaan tämä Turtles ihan Heroa. Ja meillä ei tosiaan ihan niin keräilyesinettä tarvita, että pitäisi olla alkuperäispakkauksessa. Eihän sellaista uskaltaisi kahvimukiksi laittaa. :P

      Poista
  6. Mahtavia löytöjä! Keittiövaakakin on minusta todella söpö. :) Meiltä löytyy dyykattya, todella siistiä tavaraa aina lasten ammeesta omaan kaulahuiviini. Ihmiset tuntuvat heittävän tavara-ahdistuksessa ja muuttojen yhteydessä todella hyvää tavaraa roskiin. Kunpa ihmiset jaksaisivat kutsua esim. Kierrätyskeskuksen hakemaan tavarat kotiovelta (ei maksa mitään) tai veisi kamat itse vaikka hyväntekeväisyyskirpparille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihi nainen: Samaa mieltä. Kierrätyskeskuksen kutsuminen ei pitäisi olla liian työlästä, sen kun siirtää tavarat lähtevien joukkoon. Minulla on nyt kaappien siivousprojekti menossa. Tavarat menevät pesun kautta todennäköisesti SPR:lle.

      Poista
  7. Tykkään noista Pioni-laseista, ne on jotenkin tosi kauniit ja herkät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laura: Samoin, ovat kauniit ja samalla mielestäni käytännölliset. Tukevat ja sopivan painavat etteivät kellahda kumoon ja jalasta saa hyvän otteen. Sopivat viinin lisäksi vaikka mehulaseiksi.

      Poista