keskiviikko 30. elokuuta 2023

Nukkekodin olohuone

Minimaailman remontointi ja sisustaminen etenee hitaasti, mutta ei tämän ole tarkoituskaan olla suorituskeskeistä. Harrastus alkoi vuosi sitten keväällä, kun löysin tyhjän talon kirpputorilta 20 eurolla. Sittemmin olen rempannut talosta kylpyhuoneen ja kirjastohuoneen. Nyt olen edennyt olohuoneeseen saakka.

Ennen.
Jälkeen.
Keskeneräisyyttä tuntuu yllättävän vaikealta esitellä blogissa, vaikka kyseessä onkin vain nukketalo. Minulla on selkeä visio millaisen sisustuksen tunnelmaltaan haluan, mutta kokonaisuus muodostuu vähitellen. Rakastan koristeellista ja runsasta tyyliä, jota saan toteuttaa minimaailmassa, sillä tämä ei oikeaan kotiini sopisi. En suostu vaihtamaan rintamamiestalon tunnelmaa englantilaiseen maalaisromantiikkaan tai viktoriaanisen ajan tunnelmaan, vaikka niistä viehätynkin.

Huonekaluja ostan sitä mukaa, kun saan päätettyä tapetit ja lattiat, yleistunnelman ja hahmotan mitä huoneisiin mahtuu. Mukavinta sisustusasioiden miettimisen lisäksi tässä on se, että parhaimmillaan huonekuvissa saa huijattua itseäänkin kuvittelemaan, että kyseessä on ihan oikea talo.

2 kommenttia:

  1. Seuraan mielenkiinnolla miten nukketaloprojektisi etenee. Itse en pääse oikein omani kanssa alkuun. Sain talon joululahjaksi oikein upean talon mutta vieläkin on hakusessa se kuka siellä lopulta asuu ja minkälaiseksi haluan talon tulevan. Ajattelin syksyn tullen terästäytyä sen suhteen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän. Se aloittaminen voi tuntua liian isolta haasteelta, kun pitää tehdä päätös mihin suuntaan sisustuksen kanssa lähtee. Toisaalta sinulla on kaikki valta tehdä vaikka jokaisesta huoneesta erilainen. Minä aloitin suunnittelun Pinterestiä selaamalla ja tallentamalla siellä tunnelmakuvia eri tyyleistä.

      Poista