perjantai 23. marraskuuta 2012

Tähtilampun alla

Marraskuun pimeydessä valon tarve lisääntyy, joten nyt ajattelin paljastaa teille projektin joka minulla on ollut meneillään jo muutaman vuoden ajan. Olen valokuvannut kattokruunuja tai niihin verrattavia valaisimia. Projekti jatkuu edelleen sopivien valaisimien tullessa vastaan. Alhaalta päin kuvattuna nämä muistuttavat tähtiä.
Mummola.
Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan seurakuntakeskus.
Pyhän Marian kirkko, Sigtuna, Ruotsi.

Lähetän teille valoa marraskuun pimeyteen!  

22 kommenttia:

 1. Aivan mahtava idea! :) Meidän viime viikonlopun linnareissulla olis ollut muutama helmi tähän sun projektiin, eli eiköhän sun vaan nyt pidä alkaa varata matkoja Loiren laaksoon, ihan jo tämänkin takia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: No voin vain kuvitella että siellä on ollut useampikin huippukohde tähän projektiin. Hitsi. Ei tämä onneksi niin vakava projekti ole että tarvitsisi lentolippuja varailla, mutta pidän kohteen mielessä. Tämä on minulle vähän samanlainen bongausprojekti kuin joillekin tietyn väristen autojen katselu automatkoilla tms. Mukavaa ja rentoa. Tulee vastaan jos on tullakseen :)

   Poista
 2. Onpas hieno idea! Ja niin kauniita ne ovat. Tähdet kotokatoillamme!

  Minä kerran innostuin valokuvaamaan latoja yhdellä pohjoisen reissulla. Kaikenlaisia, rikkinäisiä, paikattuja, voi mitä paikkoja ihmiset olivat keksineet.
  Nyt ne kuvat olisivat arvossa, kun löytäisi jostain. Mustavalkoiset negatiivit. Historiaa melkein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila Kastelli: Ladot olisivat myös hyvä kohde, nykyaan tuntuvat olevan katoava kansanperinne. Monet jäävät ränsistymään ja lahoamaan. Palan historiaa sinä oletkin tallentanut.
   Tällaiset teemakuvaukset ovat mukavia. Niiden kanssa saa vietää aikaa ja projekti ei ole koskaan valmis.

   Poista
 3. Hauska idea! Kaikkea sinä keksitkin! Siilinjärven kirkon kattokruunun olisin noista saattanut tunnistaa, näytti heti tutulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu: Idea taisi lähteä keväällä/kesällä 2010 kun työporukan kanssa käytiin Jyväskylän ortodoksisessa kirkossa. Siellä ajattelin etsiä uudenlaisia kuvakulmia ja seisoin kattokruunun alla. Nostin katseeni "ja siitä se ajatus sitten lähti". Joskus olen saanut oudoksuvia katseita polvistuessani valaisimien alle kamera kohti kattoa, mutta enää ne eivät häiritse, sillä tykkään projektistani :)

   Poista
 4. Kauniita olivat. Ja hyvä harrastus siinä mielessä, että maailmasta ei kattokruunut ihan äkkiä lopu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Sanos muuta! Ja kauniiden kattokruunujen lisäksi on kiva tallentaa samalla palanen erilaisia kattoja. Harrastus jatkukoon! :)

   Poista
 5. Aivan ihania, niin kauniita! Ihan kateeksi käy, että olet keksinyt näin hauskan kuvauskohteen ;-) Minä olen parin vuoden ajan bongannut ja kuvannut (rahti)laivoja, lähinnä Hangossa, kesälomilla lehmiä ja maaseutua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Nuo rahtilaivojen bongaamiset taitaa jäädä täällä sisämaassa melko vähäisiksi. Lehmien ja ylipäänsä eläinten kuvaaminen on mukavaa. Tiedän yhden ihmisen joka kuvaa omana projektinaan junia.

   Poista
 6. Mahtava idea, nää on tosi hienoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inka: Erilaiset kirkot on parhaita bongauskohteita, mutta löytyy näitä välillä millon mistäkin. Kuten esimerkiksi tuo mummolan valaisin. Yläkerran valaisin näytti aivan uuden puolensa :)

   Poista
 7. Tosi hienoja! Muutamista mieleen myös lumihiutaleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Olet oikeassa. Varsinkin tuo Helsingin tuomiokirkon kattokruunu toi mieleen lumihiutaleen.

   Poista
 8. Hieno projekti! Ja todellakin mielenkiintoinen kuvakulma suoraan alhaaltapäin. Jäin tuojottelemaan Kultsilankin lampetteja ihan uudella fiiliksellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: Hienoa! Olen saanut sinut katsomaan maailmaa hieman uusin silmin! Voisi miettiä mitä muitakin kohteita katsoisi suoraan alhaaltapäin.

   Poista
 9. Ihan huikeita lamppuja! Mä oon aina haaveillut makeista lampuista kotiini... jotain huikeita vanhoja kristallivalaisimia jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Samoin! Minulla on salaisena haaveena että kiikutan joskus kirpparilta kotiin jonkin kauniin kristallivalaisimen K:n huomaamatta (hän kun ei niin ole innostunut noista kristalleista...) ;P

   Poista
  2. Upeasti oivallettu kuvakulma! Lamput saavat uuden muodon - Ja kokoelmaa voi kartuttaa loputtomiin!

   Poista
  3. minnamarika: Kuvakulma syntyi tosiaan hieman vahingossa,mutta kuten sanoit kokoelman kartuttaminen vain jatkuu. Mukava projekti :)

   Poista
 10. Vau. Hienoja. Jännää miten nuo pienet kotoisat mummolan valaisimet iski kaikista eniten. Kun noita kirkkojen kruunuja katselee monesti juuri noin, alta päin, mutta kotona harvemmin tuosta suunnasta. Hienosti keksitty näkökulma arkisiin objekteihin. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia: Tuo on kyllä totta että kirkoissa kattokruunuja pääsee tarkastelemaan paremmin suoraan altapäin kun katot ovat niin korkeita,kotioloissa harvemmin huomaa moista kuvakulmaa.
   Mukava kuulla että sinua viehtättävät nuo hieman vaatimattomammat kuvat :)

   Poista