sunnuntai 11. marraskuuta 2012

"Kautta likaisten varpaitteni"

Törmäsin kirpparilla Pikku Kakkosen parhaat-sarjan Rölli dvd:hen ja se oli ostettava mukaan. Olen Rölli-ohjelman kasvatti ja se oli yksi parhaista Pikku Kakkosen ohjelmista (olihan siellä myös Pelle Hermanni, Nalle Luppakorva ja Histamiini-hevonen). Itse asiassa katson Rölliä yhä mielelläni (ja osaan alkutunnarin ulkoa edelleen). Vitsit menevät myös aikuisille, laulut ovat tarttuvia ja kuhunkin teemaan kirjoitettuja ja parasta ohjelmassa on se, että se on kuvattu ulkona, järven rannalla, oikeassa luonnossa eikä studiossa.

Allu Tuppuraisen kehittämä Rölli-hahmo on herttainen. Haluaisi olla paha ja ilkeä, mutta usein se on vaikeaa ja hankalaa. Vaikka ohjelmassa ei juurikaan esiinny muita kuin Rölli-peikko, tarinoiden ja laulujen sammakot, prinsessat, dinosaurukset, noidat ja muut röllit oli pienenä helppo kuvitella. Itse asiassa yllätyin nyt ohjelmaa katsoessani kuinka pienillä elementeillä ohjelma on saatu aikaan.
K muistaa lapsuudestaan kuinka Rölli opetti häntä unessa lentämään ja sen jälkeen hän osasi lentää unissa yksinkin. Lentämistä ei kuulema voinut oikein ohjata ja korkealla alkoi pelottaa ;D

Ensimmäinen Rölli-elokuva (1991) Hirmuisia kertomuksia oli hirmuinen. Iso-Rölli oli pelottava ja Suuri Roska, vielä pelottavampi. Rölli ja metsänhenki (2001) elokuva oli visuaalisesti kaunis, hyvällä tarinalla ja näyttelijöillä varustettu. Yhtään piirrettyä Rölliä en ole katsonut, sillä minulle Rölli tulee aina olemaan Allu Tuppurainen maskeerattuna Rölliksi, pelkkä ääni ei riitä.

Rölli etsii joulumieltä:

Onko teillä lempiohjelmia lapsuudesta?  

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Jäin fiilistelemään Rölliä ja frendejä ihan kybällä. Histamiinikin täytyy kaivaa you tubesta ja ylen arkistoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultsin kämppä: Samoin,ihan Rölli-fiiliksissä tuon dvd:n ansiosta :D

   Poista
 2. Rölli on ihana, mutta huh! Miksi useissa blogeissa on joulu jo jotenkin esillä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila Kastelli: Olen huomannut saman joulun ujuttautumisen blogeihin. Tänne se on tullut huomaamatta,sillä vielä en haikaile joulua vaan lunta ja pakkasta. Joulun aikaan osaan virittäytyä yleensä vasta ensimmäisen adventin aikoihin.
   Hankala kysymys; ehkä jouluihmiset haluavat pitkittää joulua sillä että aloittavat ajoissa.

   Poista
 3. Voi sentään, Rölliä tuli niin seurattua pienenä ja tietenkin Pelle Hermannia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Molemmat oli siellä lemppariohjelmien joukossa. Pelle Hermanni pyörii mainosten mukaan jälleen Pikku Kakkosessa :)

   Poista