torstai 8. marraskuuta 2012

Tontun työpaja

Kyllä, nyt on virallisesti hietzun joulukorttityöpaja avattu. Kerrankin ajoissa (ja marraskuun puolella), sillä kortteja on tarkoitus lähettää mahdollisimman monelle läheiselle ja ystävälle. Nyt saa siis pitkästä aikaa askarrella jotain käsin :)
Kolikolla on myös kääntöpuolensa. "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" toimii tässäkin tilanteessa. Jätin viime vuonna yhden etnologian peruskurssin kesken, sillä kurssin työmäärä olisi haitannut proseminaaritutkimukseni valmistumista.

Nyt se hetki on sitten jälleen koittanut ja Etnologian ajankohtaisia kysymyksiä kurssi pyörähti käyntiin. Nimensä mukaisesti tarkoituksena on perehtyä luentojen ja artikkeleiden avulla etnologian ajankohtaiseen tutkimukseen. Luentopäiväkirjan ja ryhmätyön lisäksi pitää valita 7-8 (15-20 sivuista) artikkelia, joista kirjoitetaan 5-sivuinen essee. Artikkelit tulee valita jostain etnologian aikakauslehdestä ja kaikkien tulisi olla tietyn (itseään kiinnostavan) teeman ympäriltä (julkaistu mielellään vuoden 2007 jälkeen). Yritän keskittää teemani museon, museoesineiden, museonäyttelyiden ja kulttuuriperinnön ympärille, joten jos jollakin tulee mieleen hyviä artikkeleita aiheista suomeksi, in english eller på svenska, niin saa vinkata. Yksi mielenkiintoinen otsikko vilahti Ethnologia Scandinavica julkaisussa: Stories Told by Museum Objects by Camilla Mordhorst.

Ehkäpä se homma tästä lähtee pyörimään alkuahdistuksen jälkeen. Kuukaudessa saa kuitenkin tehdä töitä, jotta saa palautettua tehtävät deadlineen mennessä. Joulun alla kun olisi kaikkea muutakin mukavaa tekemistä, kuten ne joulukortit! Viikonlopun aikana yritän lähettää ohjaajalle kommentoitavaksi viimeisen näyttelykritiikin, jonka jälkeen se kurssi olisi jo voiton puolella.

Minkäslaista arkea siellä vietetään?  

6 kommenttia:

 1. Täälläkin ollaan haalittu korttitarpeita.Ostin tänään joulupostimerkitkin valmiiksi.
  Saa nähdä koska korttipaja sitten avataan..Kun ei sais tehä mittään.=)

  Tuli taas mieleen että onneksi on omat opiskelut ohi.Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JaanaElina: Minä en ole vielä joulupostimerkkejä ostanut, ajattelin että niillä ei ole vielä niin kiire.
   Ainiin,kun sinulla on siellä sairausloma kätesi kanssa meneillään. No sitten ei auta kuin totella tohtoria. Parempi että käsi on jouluna terve kuin että riskeeraat sen rasittamalla.

   Joo, opiskeluiden eteen saa tehdä hommia,mutta vaikka kaikki kurssit eivät niin mieleisiä olekaan, niin edelleen olen täysin tyytyväinen alavalintaani :)

   Poista
 2. Hyvä hyvä, ahkera tonttu. Minä en ole muutamaan vuoteen enää askarrellut vaan olemme laittaneet joulukirjeen. Vähemmän persoonallista, mutta ei voi mitään. Yksi vuosi Turkin postilaitos hävitti kaikki korttini ja sain tarpeekseni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine: Joulukirjeethän on hyvä juttu, olen harrastanut niitäkin :) Voisi mennä innostus minultakin korttien tekemiseen jos tietäisin että ne postiin hukkuisivat....

   Poista
 3. Minullakin oli "korttipaja" eilen illalla ts. valitsin muutaman valokuvan, joista tilasin ifolorilta kortit. Kaikkea mukavaa on tällä viikolla ohjelmassa: tänään kävin Lentävässä Lapasessa, Järvenpäähän avatussa ihkauudessa neulekahvilassa. Kiva paikka! Ja huomenna menen ystäväni järjestämille PartyLite-kynttiläkutsuille, joten väkisinkin ajatukset lentelevät jouluun ;-)

  "Pakko on paras muusa", joten varmasti saat opintohommat tehdyksi ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Minäkin tein joskus aiempina vuosina valokuvista joulukortteja,mutta nyt ei ole tullut otettua mitään jouluisia/talvisia kuvia mitä voisi käyttää.
   Lentävä Lapanen! Hauska nimi :D Neulekahvila? Onko se sellainen kahvila minne tullaan neulomaan vai myydäänkö siellä neuletuotteita?
   Kynttiläkutsut hyvässä seurassa kuulostaa myös hyvältä.

   Hyvä sanonta, ja sehän toimii, kun on pakko.

   Poista