lauantai 1. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivä - valoa ja pimeää

Ulla Aatisen johdolla aloitimme pyhäinpäivän ohjelman klo 14 ja pystytimme Kirkkopuistoon Valon kylän. Paikalle oli tullut yllättävän paljon auttavia käsiä ja 170:n pienen teltan kokoinen kylä valmistui tunnissa. Jokaisen teltan sisälle laitoimme hautakynttilän.
Kuurainen maa tuntui hauskalta jalkojen alla.

Taidemuseossa Maiju Ahlgrenin Mukavuusalueella oli kirkkaita värejä. Täällä sai harjoitella värioppia sukkien avulla tai valmistaa tupsuja rantatuoleilla kelluen. Tupsut kerätään kultaiseen seinään yhdeksi värikimaraksi. Tämä alagallerian väri-ilottelu oli mukavaa vastapainoa Hannes Heikuran mustavalkoisille ja synkille valokuville.
Opiskelukaverini vetämä keskusteleva kuvien tarkastelu Heikuran valokuvista oli onnistunut. Osallistujat arkailivat aluksi tuoda ajatuksiaan julki, mutta lopulta toisten kommentit herättivät keskustelua. Tällaiset tuokiot olisivat varmasti kysyttyjä muulloinkin. Moni haluaa päästä taiteessa pintaa syvemmälle ja yhdessä tarkastelemalla ja keskustelemalla se on mielekästä. Saa lisää näkökulmia oman tulkinnan jatkoksi.
Kaupunginkirkossa konsertoi kaunisääninen Anne Federley Ensemble.
Kahvila Kultavatkain huolehti taidemuseovieraiden kestitsemisestä.
Yläkerran Taika-tilassa oli lähinnä lapsille suunnattu Taskuhirviö-työpaja, jossa sai askarrella esillä olevista materiaaleista oman pienen hirviönsä. Ajatuksena oli tehdä jokin pelottava näkyväksi, luoda se hirviömuotoon. Koska aikaa oli, päätin istua lasten joukkoon ja lopputuloksena oli alla näkyvä olio.
Illan hämärtyessä Kirkkopuiston Valon kylä pääsi oikeuksiinsa ja keräsi ympärilleen paljon ohikulkijoita, jotka pysähtyivät ihastelemaan ja valokuvaamaan.
Oli mukava nähdä kuinka ihmiset kokoontuivat yhteen ja hymyilivät, 
vaikka ilta oli pimeä ja kaupunki hiljainen.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Pihi nainen: Kyllä lämmin kynttilänvalo tuo tunnelmaa pimeään. :)

   Poista
 2. Harmittaa ihan vimmatusti, kun en päässyt katsomaan taideteosta ja museossakin olisi ollut kiva käydä. Bongasin tapahtuman tältä sun blogista ja kiitän, vaikka en paikalle päässytkään, niin oli kuitenkin kiva tietää, että tuollaista järjestettiin. Ja kiitos kuvista, ainakin niistä voin ihailla kaunista valotaidetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu-Maaria: Kiva kuulla että vinkistä oli kuitenkin iloa, että tapahtuma tuli tietoisuuteesi. Onneksi sää oli eilen mitä parhain Valon kylän pystyttämiseen. Nyt kun katsoo ikkunasta ulos, sataa vain vettä ja on ihan harmaata. Ei sellaisessa säässä olisi ollut kiva pystyttää telttoja, saati olla valvomassa tulia tai katsomassa kokonaisuutta. Museossa toki olisi ollut ohjelmaa sisätiloissa.
   Pitää tulevaisuudessakin vinkata erilaisista tapahtumista silloin tällöin, jospa joku toinen tapahtuma vaikuttaisi mielenkiintoiselta ja sopisi aikatauluihisi. :)

   Poista
 3. Olin huomannut tapahtuman ja ajattelin, että mahtavaa, tuolla pitää käydä. Niinpä harmittaa nyt ihan kauheasti, että unohtui jatkaa eilen hautausmaakävelyltä Kirkkopuistoon ja museolle! Kiitos kun tallensit Valon kylän (vaikka pännii vielä enemmän, kun ei tullut nähtyä livenä...).

  Siis jotain tällaista uudestaan! Joulukin lähestyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Tuttu tunne, noin on käynyt minullekin, että jokin kiva vain unohtuu siinä muun tekemisen ohessa.
   Tuolla teoksen äärellä keskusteltiin siitä, että Valon kylä olisi hyvä teos Valon kaupungin aikaan. Tässä oli lämmin tunnelma verrattuna moniin värikylläisiin ja monitahoisiin teoksiin.

   Poista
 4. Voi tuonne kun olisin vielä päässyt! Taianomainen valokylä ja kaiken kaikkiaan upea, kaikkia aisteja ravitseva viikonlopun ohjelma. Pieni öttiäinen suurine punasine silmineen on söpö halloween hirviö.
  Olisipa hienoa jos saisimme tuollaisia keskustelun vetäjiä taidenäyttelyihin ja museoihin. On niin totta että keskusteleminen ja mielipiteidenvaihto taiteesta rikastuttaa ja avartaa omaa katsantokantaa. Ja jos ei aina ymmärrä - niin silloin voisi kysyä :-)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. minnamarika: Olen samaa mieltä, että keskustelevia näyttelynvetäjiä tarvittaisiin moneen museoon. Vaikka itse tykkään kierrellä museoissa itsekseni, tiedän että monelle olisi helpotus jos pääsisi avaamaan taidetta toisten avulla ja niiden kautta. Moni pääsisi irti siitä ajatuksesta että taidetta "pitäisi ymmärtää".

   Poista